ANAF. Proiect în dezbatere publică: Ordin pentru modificarea și completarea procedurii de înregistrare a persoanelor impozabile, în vederea utilizării unuia dintre regimurile speciale pentru servicii electronice

16 oct. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 241

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.anaf.ro), ANAF a declanșat în data de 15 octombrie 2019 o dezbatere publică privitoare la proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Anexei la OPANAF nr. 3737/2016 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare a persoanelor impozabile, în vederea utilizării unuia dintre regimurile speciale pentru servicii electronice, de telecomunicații, de radiodifuziune sau televiziune, precum și pentru declararea taxei pe valoarea adăugată, potrivit prevederilor art. 314 și art. 315 din Codul fiscal, în situația în care România este stat membru de înregistrare.

Conform referatului de aprobare, modificările instalează posibilitatea ca persoanele impozabile, care nu  locuiesc în vreo țară membră UE, dar care sunt înregistrate în scopuri de TVA, în Uniunea Europeană pentru alte operațiuni, să poată aplica regimul special pentru serviciile electronice, pentru cele de telecomunicații, de radiodifuziune sau pentru cele de televiziune.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Totodată, modificările aduse Codului fiscal vizează și locul prestării serviciilor electronice, de telecomunicații, de radiodifuziune sau de televiziune, servicii care în total nu însumează mai mult de 10.000 euro în anul curent și nici în anul precedent. Din aceste prevederi rezultă că persoanele impozabile, utilizatori ai regimului MOSS și prestatoare de servicii sub acest plafon, pot continua aplicarea regimului special doar dacă optează ca locul prestării să fie la beneficiar. În situația în care aceste persoane impozabile nu își exercită opțiunea (prin depunerea formularului 085 „Operațiune privind aplicarea/încetarea aplicării prevederilor art. 278 alin. (5) lit (h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”) acestea nu sunt eligibile pentru continuarea utilizării regimului special, iar organul fiscal aplică procedura de excludere din oficiu din regim.

 

Pentru a vizualiza întregul proiect, apăsați aici.

Sursa informației

 

ANAF. Proiect în dezbatere publică: Ordin pentru modificarea și completarea procedurii de înregistrare a persoanelor impozabile, în vederea utilizării unuia dintre regimurile speciale pentru servicii electronice was last modified: octombrie 17th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter