ANAF. Proiect în dezbatere publică: Proiect de OPANAF pentru modificarea unor ordine ale președintelui ANAF privind aprobarea modelelor unor formulare utilizate în domeniul colectarii creanţelor fiscale

20 iun. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 355

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.anaf.ro), ANAF declanșează o dezbatere publică privitoare la Proiectul de OPANAF pentru modificarea unor ordine ale președintelui ANAF privind aprobarea modelelor unor formulare utilizate în domeniul colectarii creanțelor fiscale.

Astfel, recent au fost modificate dispozițiile art. 230 alin. (1) și (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, în sensul includerii unor prevederi ce conferă posibilitatea
debitorului de a notifica organul fiscal cu privire la intenția de a demara procedura de mediere.

Conferintele Video Universul Juridic

Această procedură este necesară în scopul identificării împreună cu organele fiscale a unei soluții optime de stingere a obligațiilor fiscale cuprinse în somația ce i-a fost comunicată. Tot în această privință se prevede și modificarea corespunzătoare a formularului Somație, cu menționarea în cuprinsul acestuia a posibilității debitorului de a intra într-o procedură de mediere.

Totodată, au fost modificate și dispozițiile art. 233 alin. (2^1) din Codul de procedură fiscală, astfel încât, în cazul actelor administrative fiscale contestate, se suspendă executarea silită a creanțelor fiscale înscrise în acestea în condițiile contestării actului administrativ fiscal și constituirii unei garanții.

Aceste schimbări legislative necesită o modificare corespunzătoare și a unor ordine ale președintelui ANAF, pentru a fi în concordanță. Pentru a analiza actele normative incidente, vă rugăm să consultați următorul document, care constituie și nota de fundamentare a acestei dezbateri publice:

 

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la proiectele de acte normative pot fi transmise în scris la Serviciul Comunicare, Relații Publice și Mass-Media – cu mențiunea „Conf. Legii nr. 52/2003”, la următoarele adrese:

– Prin scrisori, la adresa poștală: Agenția Națională de Administrare Fiscală, str.Apolodor nr.17, sector 5 București 050741 – la Serviciul Comunicare, Relații Publice și Mass-Media.

– Electronic, la adresa de mail: [email protected]

– Prin fax, la nr. de telefon: 021/319.98.57.

 

Sursa informației

ANAF. Proiect în dezbatere publică: Proiect de OPANAF pentru modificarea unor ordine ale președintelui ANAF privind aprobarea modelelor unor formulare utilizate în domeniul colectarii creanțelor fiscale was last modified: iunie 20th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter