ANAF. Proiect în dezbatere publică: Ordin privind aprobarea Metodologiei de distribuire a sumelor plătite de contribuabili persoane fizice în contul unic şi de stingere a obligaţiilor fiscale

26 nov. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 437

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.anaf.ro), la date de 23 noiembrie 2018, ANAF a dat publicității Proiectul de Ordin al președintelui ANAF pentru aprobarea Metodologiei de distribuire a sumelor plătite de contribuabili persoane fizice în contul unic și de stingere a obligațiilor fiscale.

Potrivit respectivului proiect de ordin, obligațiile fiscale datorate de contribuabilii persoane fizice pentru veniturile realizate până la data de 31 decembrie 2017, se plătesc distinct, în conturile bugetare existente aferente fiecărei surse de venit.

De asemenea, obligațiile fiscale de plată ale contribuabililor persoane fizice pentru veniturile estimate/realizate după data de 1 ianuarie 2018, se plătesc în contul unic și se distribuie de organul fiscal central potrivit metodologiei.

Metodologia de distribuire a sumelor plătite de contribuabili persoane fizice în contul unic și de stingere a obligațiilor fiscale conține prevederi cu privire la:

distribuirea sumelor plătite de contribuabili persoane fizice în contul unic și de stingere a obligațiilor fiscale;

distribuirea sumelor plătite de debitorii persoane fizice care efectuează plata în contul unic și beneficiază de înlesniri la plată și stingerea obligațiilor fiscale;

distribuirea sumelor plătite în contul unic de către debitorii care se află în executare silită și stingerea obligațiilor fiscale.

Potrivit referatului de aprobare, prin respectivul proiect de ordin se prevede că obligațiile fiscale datorate de contribuabili persoane fizice pentru veniturile estimate/realizate după data de 01.01.2018, stabilite prin ordin al președintelui A.N.A.F., se plătesc în contul unic de disponibil 55.04 „Sume reprezentând impozit pe venit contribuții sociale datorate de persoanele fizice, în curs de distribuire”,, iar apoi se distribuie de către organul fiscal central competent, distinct pe fiecare buget sau fond, după caz, proporțional cu sumele datorate, în conturile 20.A.03.01.51 „Impozit pe venit aferent declarației unice”, 22.A.21.03.48 „Contribuții de asigurări sociale aferente declarației unice” și 26.A.21.05.49 „Contribuții de asigurări sociale de sănătate aferente declarației unice”, în următoarea ordine: a) obligații fiscale principale; b) obligațiile fiscale accesorii aferente obligațiilor principale.

Sursa informației

ANAF. Proiect în dezbatere publică: Ordin privind aprobarea Metodologiei de distribuire a sumelor plătite de contribuabili persoane fizice în contul unic și de stingere a obligațiilor fiscale was last modified: noiembrie 26th, 2018 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter