ANAF. Precizări privind impozitul pe veniturile microîntreprinderilor

30 mart. 2023
Vizualizari: 238

📑 Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) informează persoanele juridice, care în anul 2022 au fost plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor și în anul 2023 îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru a aplica același regim, că nu au obligația de a comunica organelor fiscale competente aplicarea acestui sistem de impunere.

Astfel, persoanele juridice nu au obligația de a comunica organelor fiscale competente aplicarea sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderilor prin depunerea unei declarații de mențiuni (formular 700 sau, după caz, formular 010) întrucât, în această situație, nu se modifică datele din declarația de înregistrare fiscală.

ANAF precizează că, în conformitate cu prevederile art. 88 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, contribuabilii au obligația depunerii unei declarații de mențiuni în cazul modificării ulterioare a datelor din declarația de înregistrare fiscală.

Sursa informației

Vezi și ANAF. Lista seminariilor web – aprilie 2023

 

ANAF. Precizări privind impozitul pe veniturile microîntreprinderilor was last modified: martie 30th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: