ANAF. Mecanism internațional de intermediere a obținerii de polițe/scrisori de garanție bancară

10 aug. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 40

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) desfășoară o serie de controale antifraudă fiscală la contribuabili ce au intermediat realizarea unor polițe/scrisori de garanție bancară pentru societăți care dețineau calitatea de beneficiari ai unor contracte încheiate cu diverse autorități publice.

Astfel, inspectorii antifraudă au analizat circuitele financiare și au constatat că societățile implicate în operaționalizarea mecanismului de mediere a obținerii acestor polițe/scrisori de garanție bancară au încasat sume în cuantum de 3.496.919 de lei, iar o parte semnificativă din acestea au fost retrase în numerar din conturile bancare, prin intermediul bancomatelor.

De asemenea, polițele/scrisorile de garanție bancară au fost utilizate de beneficiari pentru îndeplinirea condițiilor prevăzute de Lege, în cadrul procedurii de achiziții publice a contractelor de execuție diverse lucrări, cu posibila finanțare a acestora din fonduri naționale sau europene.

Totodată, în privința persoanele juridice care sunt înscrise în documentele de garantare, au fost obținute date și informații de la societățile beneficiare, potrivit cărora acestea nu au emis, respectiv intermediat astfel de operațiuni.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației

ANAF. Consolidarea capacității ANAF de a susține inițiativele de modernizare

ANAF. Mecanism internațional de intermediere a obținerii de polițe/scrisori de garanție bancară was last modified: august 10th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.