ANAF. Ghidul privind facilitățile fiscale și impozitarea salariaților IT

14 nov. 2023
Vizualizari: 95

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat, pe portalul propriu, Ghidul privind modalitatea de aplicare a facilităților fiscale, acordate persoanelor fizice care desfășoară activități de creare de programe pentru calculator, începând cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023.

Ghidul se regăsește la rubrica Asistență contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative.

Salariații IT (prevăzuți la art. 60 pct. 2 din Codul fiscal) sunt scutiți de la plata impozitului lunar pe veniturile din salarii și a contribuțiilor sociale obligatorii (contribuția la Pilonul II de pensii) pentru venituri brute lunare de până la 10.000 lei, inclusiv.

Așadar, materialul pus la dispoziție de către specialiștii ANAF prezintă informații utile referitoare la modalitatea de calcul a impozitului pe veniturile din salarii și asimilate salariilor pentru persoanele fizice care desfășoară activități de creare de programe pentru calculator și beneficiază de facilități fiscale sau modalitatea de calcul al impozitului pe venit și al contribuțiilor sociale obligatorii pentru un venit brut mai mare de 10.000 lei.

Sursa informației

Vezi și ANAF. Lista seminarelor web – noiembrie 2023

 

ANAF. Ghidul privind facilitățile fiscale și impozitarea salariaților IT was last modified: noiembrie 14th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.