ANAF: Depunerea Formularului 200 (termen-limită: 25 mai 2017)

15 mai 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 851

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului ANAF din data de 12 mai 2017, persoanele fizice nerezidente care datorează impozit pe venit pentru anul 2016 și sunt administrate de Administrația fiscală pentru contribuabili nerezidenți, depun formularul 200 „Declarație privind veniturile realizate din România” până la data de 25 mai 2017, la Administrația fiscală pentru contribuabili nerezidenți din cadrul Direcției generale regionale a finanțelor publice București.

Astfel, categoriile de persoane fizice nerezidente administrate de Administrația fiscală pentru contribuabili nerezidenți sunt:

Data Protection; Un an de la aplicarea GDPR în România, Ediția a VII-a

a) persoane fizice nerezidente, care nu au pe teritoriul României un sediu permanent și care obțin venituri din transferul titlurilor de participare deținute la o persoană juridică română și din transferul titlurilor de valoare emise de rezidenți români, potrivit art. 223 alin. (2) lit. g din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare;

b) persoanele fizice rezidente într-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spațiului Economic European, stat cu care România are încheiată o convenție de evitare a dublei impuneri, care obțin venituri din activități independente impozabile în România, și care optează pentru regularizarea impozitului pe venit, potrivit art. 226 din Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare;

c) persoanele fizice rezidente într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-un stat cu care România are încheiată o convenție de evitare a dublei impuneri care realizează venituri din România în calitate de artiști de spectacol sau ca sportivi, din activitățile artistice și sportive, indiferent dacă acestea sunt plătite direct artistului sau sportivului ori unei terțe părți care acționează în numele acelui artist sau sportiv, și care optează pentru regularizarea impozitului pe venit, potrivit art. 227 din Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Sursa informației

ANAF: Depunerea Formularului 200 (termen-limită: 25 mai 2017) was last modified: mai 15th, 2017 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter