ANAF va primi anumite declarații fiscale exclusiv online, începând cu 1 ianuarie 2017

19 aug. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 992

Despre

  • Declarații fiscale online
  • Eficientizarea sistemului

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Președintele ANAF, Dragoș Doroș, a declarat pentru profit.ro că începând cu 1 ianuarie 2017 anumite declarații fiscale vor fi depuse exclusiv online, nu și pe hârtie.

„Vom începe în această toamnă o campanie de informare a contribuabililor privind depunerea electronică a declarațiilor. De la 1 ianuarie 2017, îi vom anunța că nu mai primim declarații pe hârtie, ci doar online. Din septembrie, la termenele de depunere (data de 25 ale lunii n.r.), vom distribui la ghișee fluturași în care le vom arăta ce opțiuni există”.

Campania Back to  Law School

Într-o primă etapă, declarațiile care trebuie depuse exclusiv online de la 1 ianuarie 2017 sunt:

1. D100 Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat;
2. D101 Declarație privind impozitul pe profit;
3. D112 Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale,  impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate;
4. D300 Decont de taxă pe valoarea adăugată;
5. D301 Decont special de taxa pe valoarea adăugată;
6. D390 Declarația recapitulativă privind livrările/achizițiile/prestările intracomunitare;
7. D394 Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul national;
8. D710 Declarație rectificativă.

Depunerea exclusiv online pentru celelalte declarații se va face etapizat.

Președintele ANAF a mai precizat că: „Există o reținere a unor contribuabili față de sistemul online pe care o observăm și în cazul unor declarații care, deși se pot transmite electronic, sunt, în continuare, depuse în format de hârtie. Chiar și în București, există oameni care preferă să vină la ghișee, iar în unele județe aproape 40% optează pentru această variantă. În primul rând, scăpăm toți de cozile de la ghișee și, în al doilea rând, descărcăm personalul de munca de prelucrare, pentru că informațiile furnizate în declarații trebuie introduse în sistem de funcționari ANAF. Ne așteptăm să apară un disconfort la o anumită categorie care refuză să accepte schimbarea, dar trebuie să facem această reformă, pentru că este mult mai facil pentru toată lumea”.

Sursa informației

ANAF va primi anumite declarații fiscale exclusiv online, începând cu 1 ianuarie 2017 was last modified: august 18th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter