Termenul pentru declararea veniturile obținute în străinătate este 25 mai 2016

24 mai 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 862

Despre

  • www.eguvernare.ro
  • Stabilirea rezidenței fiscale la plecarea din România
  • Declarația 201

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Cetățenii români cu domiciliu în România, care au realizat venituri din străinătate în anul 2015, cu excepția salariilor plătite de un angajator străin pentru activitățile desfășurate în străinătate, trebuie să completeze și să depună Declarația 201 privind veniturile realizate din străinătate până în data de 25 mai 2016. Cetățenii străini care au obținut rezidența fiscală în România, au fost prezenți în țară mai mult de 183 zile sau au centrul intereselor vitale în România au de asemenea obligația de a depune Declarația 201 privind veniturile realizate din străinătate.

Formularul se poate completa on-line accesând www.eguvernare.ro și utilizând un certificat digital. Alternativ, formularul completat pe hârtie poate fi trimis prin poștă, sau depus direct la registratura administrației fiscale în a cărei rază teritorială se află domiciliul contribuabilului.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Persoanele fizice cu domiciliul în România, care au o ședere în străinătate mai lungă de 183 de zile pe an și rezidență fiscală în altă țară, trebuie să completeze un chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale la plecarea din România și să îl trimită prin poștă la administrația fiscală în a cărei rază teritorială se află domiciliul său.

În cazul veniturilor deja impozitate în țara în care au fost realizate, este necesară anexarea documentelor justificative privind venitul realizat și impozitul plătit, eliberate de autoritatea din țara în care s-a obținut venitul.

Formularul și instrucțiunile de completare se pot obține de pe www.anaf.ro sau direct de la sediul unităților fiscale. Încălcarea obligației de depunere a „Declarației 201 privind veniturile realizate din străinătate” până la data de 25 mai inclusiv, se sancționează cu amendă cuprinsă între 50 și 500 lei.

Sursa informației

Termenul pentru declararea veniturile obținute în străinătate este 25 mai 2016 was last modified: mai 23rd, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter