[UPDATE: Declarația unică trebuie depusă până marți, 31 iulie 2018] ANAF. Declarația Unică se poate completa și depune online

26 iul. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 581

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 26 iulie 2018: Declarația unică trebuie depusă până marți, 31 iulie 2018

Potrivit unui comunicat la Ministerul Finanțelor Publice din data de 25 iulie 2018, instituția amintește faptul că termenul-limită de depunere a Declarației unice este 31 iulie 2018, cu privire la depunerea online, prin intermediul aplicației puse la dispoziție de ANAF, cu numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

Conferința de pregatire profesională a Baroului Ialomița
”

De asemenea, Declarația Unică se poate depune și în format hârtie direct la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF, sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Până data menționată, Ministerul Finanțelor Publice informează că au depus Declarația Unică un număr de peste 600.000 de persoane fizice, din care online 190.000, de 3,5 ori mai multe decât anul trecut.

Declarația unică se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România și/sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri și aleg să plătească contribuția de asigurare de sănătate au, de asemenea, obligația de a depune Declarația Unică, mai arată ministerul.

Sursa informației


ANAF. Declarația Unică se poate completa și depune online

Potrivit unui comunicat din data de 13 iulie 2018, ANAF a anunțat lansarea unei platforme online pentru depunerea Declarației Unice.

Astfel, conform comunicatului ANAF, cu scopul de a simplifica completarea și depunerea online a Declarației Unice, Ministerul Finanțelor Publice și ANAF pun la dispoziția contribuabililor o aplicație informatică dedicată, care poate fi accesată la adresa: https://declunica.anaf.ro/.

În acest context, Declarația Unică se poate completa și depune în platforma dedicată, dacă se utilizează numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual.

ANAF recomandă utilizarea din timp a aplicației dedicate completării și depunerii online a Declarației Unice, pentru a se evita îngreunarea procedurii de depunere de către un număr mare de utilizatori înregistrați simultan în sistem.

Contribuabilii care depun electronic Declarația Unică beneficiază de bonificația de 5% din impozitul pe venit plãtit integral până la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul 2018. O bonificație de 5% se acordă, de asemenea, și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii.

Sursa informației

Reamintim și faptul că ANAF a publicat și Ghidul privind depunerea în anul 2018 a declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

Pentru mai multe detalii redăm respectivul ghid, astfel cum a fost publicat de către ANAF.

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

Sursa informației

👍Vezi și: Termenul-limită pentru depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice a fost extins

[UPDATE: Declarația unică trebuie depusă până marți, 31 iulie 2018] ANAF. Declarația Unică se poate completa și depune online was last modified: iulie 26th, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter