[UPDATE: Se apropie termenul-limită pentru conectarea aparatelor de marcat la sistemul informatic al ANAF] ANAF a aplicat mai multe sancțiuni contravenționale în urma unor acțiuni de control la operatorii economici

24 nov. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 150
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

UPDATE: Se apropie termenul-limită pentru conectarea aparatelor de marcat la sistemul informatic al ANAF

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) amintește că ziua de 30 noiembrie 2021 este termenul-limită până la care operatorii economici au obligația de a conecta aparatele de marcat la sistemul informatic al ANAF.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

În acest sens, ANAF precizează că, în perioada următoare, va întreprinde mai multe acțiuni de control pentru a verifica modul de conformare în ceea ce privește îndeplinirea acestei obligații.

Prin excepție, operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de rețele de comunicații electronice au obligația completării și transmiterii unei declarații pe propria răspundere în acest sens.

Nu în ultimul rând, ANAF precizează că neîndeplinirea obligației până la data de 30 noiembrie 2021 constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 8.000 și 10.000 de lei.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)


Potrivit site-ului oficial (www.anaf.ro), Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat 100 de acțiuni de control la mai mulți operatori economici, în urma cărora au fost aplicate unele sancțiuni contravenționale, conform legislației în vigoare.

Astfel, acțiunile au fost întreprinse pentru a verifica modul de conformare în ceea ce privește conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale la serverul ANAF. În acest sens, autoritatea a constatat că 87% dintre operatorii economici supuși controlului s-au conformat, iar pentru ceilalți, care nu au realizat conectarea, au fost aplicate sancțiuni contraventionale.

Totodată, ANAF reamintește operatorilor economici faptul că termenul-limită pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF este data de 30 noiembrie 2021, iar acest termen nu urmează a fi prelungit.

De asemenea, contribuabilii pot accesa informații detaliate despre conectare pe portalul ANAF.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Vezi și ANAF. Proiect: Ordin privind legitimațiile de verificare fiscală

[UPDATE: Se apropie termenul-limită pentru conectarea aparatelor de marcat la sistemul informatic al ANAF] ANAF a aplicat mai multe sancțiuni contravenționale în urma unor acțiuni de control la operatorii economici was last modified: noiembrie 24th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter