Amenzi pentru instigatorii mitingurilor din februarie

28 iul. 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 640

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista din această seară cu un accident grav de circulație care s-a produs, în Spania în gara Francia, din centrul Barcelonei.Cel puțin 54 de persoane au fost rănite (dintre care una în stare gravă), într-un accident în care a fost implicat un tren. Potrivit relatărilor presei spaniole, accidentul s-a produs în momentul în care trenul intra gară. Garnitura nu a frânat la intrarea în gară și a lovit tampoanele de la capătul liniei.

Cotidianul a anunțat azi că printre victime se află și un cetățean român.

Inteligența artificială în materie penală

„Un cetățean român se află printre victimele accidentului feroviar, care a avut loc vineri dimineață la Barcelona, fiind internat cu răni ușoare. „Până în prezent, autoritățile locale au confirmat existența unui cetățean român printre victimele accidentului. Acesta se află internat într-o unitate spitalicească din Barcelona, prezentând răni ușoare”, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE)”, arată Cotidianul.

Dacă zilele trecute scriam despre cererea adresată Parchetului General de Comisia parlamentară de anchetă privind desfășurarea alegerilor din 2009, azi News.ro ne oferă și poziția Parchetului în legătură cu această cerere.

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, joi, că solicitarea Comisiei parlamentare de anchetă a unor aspecte privind alegerile prezidențiale din 2009 este „în analiză” și urmează să fie clarificată în perioada următoare, el precizând că „cererea ridică o problemă de drept, respectiv definirea limitelor legale și a cadrului cooperării loiale, care trebuie să se facă cu respectarea Constituției și a legilor în vigoare, având în vedere specificul activității judiciare”, scrie News.ro.

Aceeași agenție de presă ne oferă noi precizări în legătură cu mersul anchetei în cazul fostului ministru Valerian Vreme.

„Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, vineri, ministrului Justiției cererea de urmărire penală a lui Valerian Vreme, fost ministru al Comunicațiilor și societății informaționale, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, notează News.ro.

Dacă până acum credeam că violențele de la mitingurile din februarie a.c. sunt un capitol închis, iată că Jandarmeria ne contrazice.

„Reprezentanții Jandarmeriei București au anunțat, vineri, că și în prezent sunt analizate imaginile înregistrate în timpul protestelor din luna februarie, iar instigatorii și cei care au încălcat legea sau dispozițiile jandarmilor care nu au fost până acum amendați, vor primi acasă sancțiunea”, arată Mediafax.

„Legislația ne permite să întocmim un proces verbal la o distanță de 6 luni de la dată manifestației. Colegii care filmează prelucrează imaginile, analizează cine a încălcat legea și trebuie sancționat și cine nu, și apoi se întocmesc procesele verbale. Iar în instanța nu se pierd procesele, așa cum s-a vehiculat. Nu scapă nimeni, avem amenzi cu zecile! Încă suntem pe imagini, încă suntem pe identificări de persoane și întocmire de procese verbale, inclusiv pe luna februarie. În luna februarie, pentru tot ce înseamnă miting, că a fost la Palatul Victoria, că a fost la Cotroceni, există amenzi. Iar noi nu am penalizat ceea ce înseamnă manifestarea pașnică, pentru că cel care a manifestat pașnic și și-a demonstrat nemulțumirea am mers pe o zona de accept. Dar când ai început să provoci, când ai început să te erijezi într-un lider de grup, acolo situația s-a schimbat”, a declarat Sebastian Cucoș, șeful Jandarmeriei București, precizează Mediafax.

„România ar deveni singurul stat membru al Uniunii Europene (UE) care lasă plata contribuțiilor de asigurări sociale și de sănătate exclusiv în sarcina angajatului, dacă va fi aplicată măsura anunțată de Ministerul Finanțelor, a anunțat vineri compania de consultanță PwC”, scrie azi News.ro.

Potrivit calculelor PwC, citate de News.ro, „media contribuțiilor sociale suportate de angajator în statele UE este de 23,57%, pe când media contribuțiilor angajaților este de doar 13,35%”.

„Executivul dorește să crească nivelul contribuției angajaților în România la aproape de trei ori media europeană și să elimine contribuția angajatorului, potrivit PwC”, arată News.ro.

Raportul Pwc, citat de News.ro mai evidențiază un aspect interesant: „Pentru ca angajații să nu fie afectați de aceasta creștere a poverii fiscale in sarcina lor, angajatorul ar trebui sa le crească salariile brute, potrivit programului anunțat de Guvern cu 22,75%. Conform prevederilor legale actuale, angajatorii din mediul privat nu pot fi obligați să modifice nivelurile salariale, decât pentru salariații plătiți la nivelul salariului minim pe economie, contractele de muncă fiind înțelegeri private, iar statul nu poate impune modificarea acestora fără acordul părților”.

Pachet: Principiile procedurei judiciare

Seară frumoasă!

Amenzi pentru instigatorii mitingurilor din februarie was last modified: iulie 31st, 2017 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter