Amenzi de 2,77 milioane de lei pentru distribuitorii de energie şi gaze naturale

9 sept. 2021
Vizualizari: 407

Deși criza guvernamentală se adâncește, Președintele Iohannis rămâne optimist că se va găsi, în cele din urmă, o soluție. Aflat în vizită oficială în Elveția, cu ocazia împlinirii a 110 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Confederația Elvețiană, Președintele Iohannis a declarat că situația guvernamentală din România nu este îngrijorătoare.

„Chestiunea guvernamentală nu este chiar deloc îngrijorătoare, avem un Guvern care merge mai departe, chiar împreună cu mine este domnul ministru al Afacerilor Externe și știu că cei doi miniștri de Externe au avut, de asemenea, o discuție foarte bună, deci, din acest punct de vedere, nicio îngrijorare”, a declarat președintele Iohannis, scrie Adevărul.

La București, premierul Cîțu i-a demis, în ședința de joi, pe toți cei 14 prefecți și 28 de subprefecți ai USR PLUS.

„Printre prefecții demiși sunt cei din Capitală, din Timiș, din Buzău sau din Bacău. Decizia Guvernului Cîțu este o continuare a campaniei de destituire a membrilor USR PLUS aflați la guvernare. Cu o seară înainte, premierul a demis 25 de secretari de stat și un consilier de stat al USR PLUS. Practic, USR PLUS a rămas la nivel de executiv doar cu câțiva oameni în diferite agenții guvernamentale, dar și aceștia vor fi dați la o parte în următoarele zile”, relatează Adevărul.

Și, tot joi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat hotărârea prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10 septembrie 2021.

„Conform hotărârii, se aprobă, începând cu data de 13 septembrie, continuarea derulării proiectului-pilot, pentru o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internațional Sibiu la terminalul «Sosiri», pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic «Dr. Aurel Greblea» Sibiu, din cadrul Poliției Române. Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 de către personalul Direcției de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului. Testele rapide utilizate în cadrul proiectului-pilot sunt asigurate gratuit de către DSP Sibiu”, mai notează Agerpres.

Presa mai scrie despre posibilele efecte secundare ale vaccinurilor anti-COVID-19.

„Sindromul Guillain-Barré (GBS), o boală neurologică rară, a fost adăugat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) ca posibil efect secundar al vaccinului pentru Covid-19 al AstraZeneca”, relatează agenția France Presse.

„Potrivit EMA, 833 de cazuri de sindrom neurologic au fost semnalate în întreaga lume până la 31 iulie, în condițiile în care peste 592 de milioane de doze de vaccin Vaxzevria, al laboratorului AstraZeneca, au fost administrare în lume până la 25 iulie. Sindromul Guillain-Barre este o afecțiune a nervilor periferici caracterizată printr-o slăbiciune, chiar o paralizie progresivă, care debutează cel mai adesea la nivelul picioarelor și urcă uneori până la a afecta mușchii respiratori, apoi nervii de la nivelul capului și al gâtului. EMA a recomandat o actualizare inclusă din iulie în informațiile asupra produsului pentru a sensibiliza cu privire la riscuri profesioniștii din sănătate și persoanele care primesc vaccinul. Avertismentul reamintește totodată pacienților să consulte imediat medicul în caz de apariție a unor simptome de slăbiciune și paralizie la extremități ce ar putea progresa spre zona pieptului sau a capului”, scrie Libertatea.

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a amendat distribuitorii de energie și gaze naturale cu amenzi de 2,77 milioane de lei pentru că nu au respectat legislația privind citirea contoarelor.

„ANRE a verificat respectarea de către operatorii rețelelor și sistemelor de distribuție de energie electrică și de gaze naturale a obligației de transmitere de date și informații furnizorilor de energie electrică și gaze naturale cu privire la indexurile aparatelor de măsurare, în baza cărora furnizorii emit facturile de energie electrică și de gaze naturale către clienții finali și, în urma constatărilor făcute, a aplicat amenzi contravenționale în valoare totală de 2.770.000 lei”, se arată în comunicatul ANRE, scrie România liberă.

„Cea mai mare amendă a primit-o Distribuție Energie Electrică – 670.000 lei, urmată de E-Distribuție Muntenia, E-Distribuție Banat, E-Distribuție Dobrogea și Delgaz Grid (energie electrică) – fiecare cu câte 400.000 de lei”, mai arată România liberă.

Seară frumoasă!

Amenzi de 2,77 milioane de lei pentru distribuitorii de energie și gaze naturale was last modified: septembrie 9th, 2021 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: