Amazon vine în România

17 oct. 2017
Vizualizari: 2301

„Suspansul a luat sfârșit pentru PSD. Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretele de numire pentru noii miniștri propuși. Astfel, Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcție a lui Sevil Shhaideh, Răzvan Cuc și Rovanei Plumb, precum și decretele prin care Paul Stănescu este numit vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe – ministru al Transporturilor, iar Marius Nica – ministru delegat al Fondurilor Europene”, anunță azi Cotidianul.

„Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat marți că i-a invitat pe directorii penitenciarelor și judecătorii din comisiile speciale la discuții, în legătură cu aplicarea Legii nr. 169/2017, prin care se instituie recursul compensatoriu pentru deținuți”, anunță Agerpres.

Agerpres oferă și alte detalii în legătură cu aceste compensații: „Parlamentul a aprobat, la propunerea Guvernului, Legea nr. 169/2017 privind acordarea a 6 zile câștig pentru fiecare 30 de zile de detenție pentru deținuții care stau în condiții improprii în penitenciare. (…) Mecanismul compensatoriu este conceput ca un instrument juridic potrivit căruia, în vederea acordării liberării condiționate, în calculul pedepsei ce poate fi considerată, potrivit legii, ca executată, se include, indiferent de regimul de executare al pedepsei, ca măsură compensatorie, și executarea pedepsei într-un spațiu mai mic sau egal de 4 mp/deținut, caz în care, pentru fiecare perioadă de 30 zile consecutive executate în astfel de condiții, se vor considera executate, suplimentar, 6 zile din pedeapsa aplicată”.

Procurorul șef DNA Laura Codruța Kovesi s-a aflat azi la Bruxelles, la Parlamentul European. „Acțiunile procurorilor anticorupție pot avea efect durabil doar dacă sunt completate cu activități preventive, desfășurate de instituțiile abilitate”, a afirmat marți procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, la o conferință organizată la Bruxelles de Parlamentul European, scrie Agerpres.

„Kovesi a subliniat că instituția pe care o conduce este prezentată drept unul dintre cele cinci exemple de bune practici la nivelul Uniunii Europene, iar caracterul eficient, obiectiv și nepărtinitor al anchetelor efectuate de procurorii DNA a fost remarcat în rapoartele anuale ale experților europeni în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare”, mai notează Agerpres.

Agerpres dă o veste bună educatorilor și învățătorilor: un prim pas a fost făcut prin votul din Camera Deputaților. Senatul este for decisional, în acest caz.

„Camera Deputaților a decis, marți, abrogarea prevederii potrivit căreia educatorii și învățătorii trebuiau să absolve studii universitare de licență în profilul postului, în cel mult șase ani, pentru a-și continua activitatea în funcțiile didactice”, scrie Agerpres.

Tot Cotidianul scrie azi că profesorii ar putea să își primească drepturile salariale caștigate în instanțe.

„Premierul Mihai Tudose, președintele Camerei, Liviu Dragnea, ministrul Educației, Liviu Pop, și vicepremierul Marcel Ciolacu sunt coautori ai unui proiect de lege prin care plata drepturilor salariale câștigate în instanță de către personalul din învățământ este eșalonată pe următorii 5 ani. (…) Astfel, în 2018 se va plăti 5% din valoarea titlului executoriu, iar în 2019 – 10%. În 2020 și 2021, se va plăti câte 25% din valoarea titlului executoriu, urmând ca în ultimul an de plată – 2022 – valoarea să crească la 35%. În 30 de zile de la adoptarea legii, urmează ca Ministerul Educației să adopte, prin ordin de ministru, normele metodologice de calcul ale sumelor datorate”, notează Cotidianul.

Investițiile americane prind curaj și vin și în România. Amazon – un nume în comerțul electronic – ajunge în România.

„Gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume, va recruta cel puțin 1.300 de angajați pentru noul său sediu din București, din cadrul proiectului Globalworth Campus din Pipera, dezvoltat de fondul de investiții Globalworth condus de Ioannis Papalekas”, scrie azi Mediafax.

„Compania americană a demarat deja recrutările în București, o parte dintre oamenii deja selectați făcând parte din echipa centrului de dezvoltare de software deținut în Capitală de gigantul american Intel”, mai arată Mediafax.

Seară frumoasă!

Amazon vine în România was last modified: octombrie 17th, 2017 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: