Amânare la plată pentru servicii de utilități

13 apr. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1169
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Hotărârea Guvernului nr. 281/2020 pentru aprobarea criteriilor de stabilire a beneficiarilor prevăzuți la art. X alin. (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare (M. Of. nr. 296/ 8 aprilie 2020)

Intrare în vigoare: 8 aprilie 2020

Conform art. X alin. (5) din OUG nr. 29/2020, dacă activitatea a fost afectată direct prin măsurile dispuse de autoritățile publice pe perioada stării de urgență, pot beneficia de amânarea la plată pentru serviciile de utilități (electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice și de internet, chiria pentru imobilul cu destinație de sediu social și de sedii secundare) și următoarele categorii:

– formele de exercitare a profesiei de notar public;

– formele de exercitare a profesiei de avocat;

– formele de organizare a activității profesiei de executor judecătoresc.

Pentru a beneficia de aceste facilități, entitățile menționate trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

1. au avut în anul 2019 un venit net de maximum 200.000 de euro (echivalent în lei) sau în anul 2018 dacă venitul pentru 2019 nu a fost calculat;

2. în cadrul formei juridice de exercitare/organizare a funcției/profesiei își desfășoară activitatea, ca salariați, inclusiv salarizați în interiorul profesiei și/sau colaboratori, maximum 9 persoane;

3. și-au întrerupt activitatea total sau parțial ori și-au redus activitatea, ca urmare a măsurilor dispuse de autorități, înregistrând în luna pentru care se solicită amânarea pierderi de cel puțin 25% față de media încasărilor pe ultimele 6 luni înaintea instituirii stării de urgență.

Formele de exercitare care nu au respectat asigurarea continuității activității pe perioada stării de urgență nu beneficiază de aceste facilități.

Pentru a beneficia de facilitățile menționate, coordonatorul formei de exercitare a profesiei/funcției va transmite contractantului, lunar, la data scadenței plății pentru serviciile de utilități/chirie, o declarație pe propria răspundere care atestă îndeplinirea condițiilor de mai sus.

De asemenea, coordonatorul formei de exercitare a profesiei/funcției va transmite lunar declarația pe propria răspundere și informația privind facilitatea legală de care a făcut uz și organului de conducere al organizației profesionale din care face parte, care poate să facă verificări cu privire la veridicitatea datelor declarate.

Amânare la plată pentru servicii de utilități was last modified: aprilie 13th, 2020 by Emilian Duca
Original Black Friday pe UJmag.ro!

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter