Alocuțiunea domnului Robert Aurelian Șova în cadrul EMISIUNII TV „LEGAL POINT” 78 – ediție specială cu ocazia Congresului UNPIR 2018
Universuljuridic.ro PREMIUM
Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.
Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.
Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!
În cadrul EMISIUNII TV „LEGAL POINT” 78 – ediție specială cu ocazia Congresului UNPIR 2018, din data de 25 mai 2018, domnul Robert Aurelian Șova a dezvoltat unele chestiuni cuprinse în discursul dumnealui de la Congresul UNPIR 2018.
De asemenea, în calitate de președinte al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), domnul Robert Aurelian Șova a fost întrebat de către realizatorul emisiunii, domnul Nicolae Cîrstea, despre cum este colaborarea CECCAR cu UNPIR, care sunt proiectele de viitor pe care le vor derula cele două instituții, precum și eventuale proiecte stabilite și conturate la Congresul UNPIR de anul acesta – amintind faptul că UNPIR are un parteneriat important cu CECCAR, în contextul în care CECCAR este cel mai numeros corp profesional al profesiilor liberale, iar în interiorul UNPIR există două mari specializări: zona juridică și această zonă fiscală, economică, financiară; majoritară rămâne însă cea din urmă.
👍Vezi aici EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” 78 – Congresul UNPIR 2018
Astfel, domnul Robert Aurelian Șova a susținut următoarea alocuțiune:
„Bună seara, în primul rând.
Da, așa cum bine ați sesizat, societatea evoluează, profesiile liberale evoluează, condițiile actuale: tehnologia, complexitatea tranzacțiilor, globalizarea fac ca, să spunem, de multe ori, foarte multe aspecte ale activității noastre să vizeze una sau mai multe profesii.
În cazul pe care l-ați prezentat, este evident că rolul expertului contabil este unul foarte bine definit, societățile în insolvență trebuie să țină contabilitatea, sunt anumite aspecte pe care, zic eu, le avem în vedere și cred că pe viitor vom colabora mai îndeaproape pentru a rezolva anumite aspecte care țin de colaborarea între cele două profesii – aici avem și noi câteva probleme pe care trebuie să le mai reglăm, în cazul insolvenței, dosarelor, expertizelor judiciare în care sunt implicați experți contabili.
În ansamblu, colaborarea este una foarte bună. Avem foarte multe puncte în comun, chiar acum am discutat cu domnul președinte (n.n. Nic Bălan, președintele UNPIR), legat de posibilitatea de a dezvolta împreună programe de formare, pentru că sunt mulți membri CECCAR care sunt și membri UNPIR și cred că o abordare comună pe acest subiect ar fi în interesul ambelor profesii.
Sunt convins că vom reuși să și concretizăm acest aspect destul de repede, astfel încât anumite probleme care încă mai există să le rezolvăm în interesul ambelor profesii și în interesul public, să spunem.
Ați văzut că și în problema insolvenței, practica demonstrează că încă mai sunt ceva probleme. Noi avem și o foarte bună cunoaștere a lor – poate fiind cea mai apropiată profesie de antreprenori, pentru că lucrăm zilnic cu antreprenorii –, știm care sunt problemele, știm unde sunt situațiile în care câteodată s-a și abuzat de această procedură și cu toții, împreună, vom putea identifica acele măsuri care să îmbunătățească activitatea”.
Pentru a vedea EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” 78 – Congresul UNPIR 2018, click aici: