Alocuțiunea domnului Petruț Ciobanu în cadrul EMISIUNII TV „LEGAL POINT” 78 – ediție specială cu ocazia Congresului UNPIR 2018

21 iun. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 953
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În cadrul EMISIUNII TV „LEGAL POINT” 78 – ediție specială cu ocazia Congresului UNPIR 2018, din data de 25 mai 2018, domnul Petruț Ciobanu a dezvoltat unele chestiuni cuprinse în discursul dumnealui de la Congresul UNPIR 2018.

De asemenea, în calitate de vicepreședinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR), domnul Petruț Ciobanu a fost întrebat de către realizatorul emisiunii, domnul Nicolae Cîrstea, care ar fi mesajul care vine din partea profesiei de avocat pentru profesia de practician în insolvență, în condițiile în care o parte – chiar dacă, nu majoritară – a avocaților fac parte și din UNPIR.

👍Vezi aici EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” 78 – Congresul UNPIR 2018

Astfel, domnul Petruț Ciobanu a susținut următoarea alocuțiune:

„Mesajul este unul foarte puternic și foarte călduros. Eu am fost onorat să transmit mesajul domnului av. dr. Florea Gheorghe, președintele UNBR și al Comisiei Permanente.

Exact cum ați spus dumneavoastră, foarte mulți colegi avocați au și calitatea de practicieni în insolvență și aș vrea să preiau o idee pe care a spus-o antevorbitorul, legat de pregătirea continuă. Cred că pentru profesiile liberale pregătirea continuă este de bază.

Așa cum am spus și la Congres (n.n. Congresul UNPIR 2018), cred că trebuie făcută o curriculă comună între INPPA și INPPI, mai ales în ceea ce privește insolvența persoanei juridice. Am profitat de prezența domnului ministru Robert Cazanciuc și am adresat un mesaj, astfel încât cele două profesii, care sunt complementare, să aibă un mesaj comun în ceea ce privește modificarea actelor legislative, dar nu în favoarea profesiei de practician în insolvență sau în favoarea profesiei de avocat, ci pentru cetățean. Și cred că întrunirea a fost extrem de benefică, discuțiile au fost interesante, mai ales prin faptul că domnul președinte Nic Bălan a avut o idee extrem de interesantă – să aleagă o locație care a permis un dialog de idei și un dialog mult mai destins decât într-o altă locație formalistă.

Profesia de avocat sprijină demersul pe care profesia de practician în insolvență îl face și cred că sunt multe lucruri de realizat în comun. Cred că toate profesiile liberale, așa cum a spus domnul președinte al UPLR, trebuie să se unească. Fiecare să aibă o voce individuală, dar toate, reunite, să tindă către o construcție pentru cetățean. Iar profesia de avocat este alături de profesia de practician în insolvență. Cu atât mai mult cu cât, am spus, și domnul Stan Tîrnoveanu este la bază avocat, doamna Leonora Maria Lanțoș este la bază avocat și sunt membri de seamă în conducerea acestei profesii.

Trebuie să ne unim, să facem ceva în comun, pentru cetățean”.

 

Pentru a vedea EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” 78 – Congresul UNPIR 2018, click aici:

Alocuțiunea domnului Petruț Ciobanu în cadrul EMISIUNII TV „LEGAL POINT” 78 – ediție specială cu ocazia Congresului UNPIR 2018 was last modified: iunie 21st, 2018 by Petruț Ciobanu
Pachet: Principiile procedurei judiciare

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter