Alocuțiunea domnului Dorin Ciobanu în cadrul EMISIUNII TV „LEGAL POINT” 78 – ediție specială cu ocazia Congresului UNPIR 2018

18 iun. 2018
Vizualizari: 1180
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În cadrul EMISIUNII TV „LEGAL POINT” 78 – ediție specială cu ocazia Congresului UNPIR 2018, din data de 25 mai 2018, domnul Dorin Ciobanu a dezvoltat unele chestiuni cuprinse în discursul dumnealui de la Congresul UNPIR 2018.

De asemenea, în calitate de președinte al Asociației Lichidatorilor și Administratorilor din Republica Moldova (ALARM), domnul Dorin Ciobanu a fost întrebat de către realizatorul emisiunii, domnul Nicolae Cîrstea, despre evoluția evenimentelor organizate în contextul Congresului UNPIR și cum a fost el prin raportare la evenimentele și la edițiile anterioare, în contextul în care întotdeauna Republica Moldova a avut, cu prilejul evenimentelor și, mai ales, al congreselor UNPIR, o delegație consistentă.

👍Vezi aici EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” 78 – Congresul UNPIR 2018

Astfel, domnul Dorin Ciobanu a susținut următoarea alocuțiune:

„Ce ține de evoluție: noi venim cu drag de fiecare dată când suntem invitați de către UNPIR, avem multe de învățat și multe practici le-am preluat și le-am implementat în legislația noastră, inclusiv etapa aplicării în practică a procedurilor de insolvență.

Am mai observat un lucru evolutiv: dacă la primele congrese era o confruntare între Uniune și autoritățile publice – vorbim de creditorii bugetari – astăzi am avut plăcerea să ascult și reprezentantul ANAF-ului, pe care nu l-am ascultat anterior.

Tot legat de evoluție, vreau să menționez că în Republica Moldova, profesiile liberale se confruntă cu o opoziție cu autoritățile publice și suntem în etapa discuțiilor pentru a forma și în Moldova o uniune a profesiilor liberale, discutăm actualmente cu Uniunea avocaților din Republica Moldova, cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, inclusiv cu asociațiile notarilor, ca să fondăm și noi o Uniune, ca să avem și noi un cuvânt de spus, pentru că e mai ușor să vii în comun, decât fiecare separat.

Dorim și tindem întotdeauna ca profesia noastră să fie cât mai liberă, cu efecte și pentru societate”.

 

Pentru a vedea EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” 78 – Congresul UNPIR 2018, click aici:

Alocuțiunea domnului Dorin Ciobanu în cadrul EMISIUNII TV „LEGAL POINT” 78 – ediție specială cu ocazia Congresului UNPIR 2018 was last modified: iunie 21st, 2018 by Dorin Ciobanu

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice