Alexandru Rafila: „Pot să iau în calcul demisia dacă certificatul COVID nu va fi adoptat rapid prin angajarea răspunderii Guvernului.”

22 dec. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 125

După ce miercuri, la chemarea AUR, românii au protestat la Parlament împotriva adoptării certificatului COVID, deschidem Revista din această seară cu proiectul de lege privind introducerea certificatului electronic COVID, asumat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Proiectul de lege, diferit de cel aflat în dezbatere la Camera Deputaților și inițiat de liderul PNL Florin Cîțu, ar putea fi trecut prin Parlament prin asumarea răspunderii Guvernului, în condițiile în care acesta trebuie să intre în vigoare cât mai repede. Asumarea răspunderii guvernului pe legea certificatului COVID este o variantă constituțională, declara, luni, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților. Proiectul de lege prevede că certificatul, care nu se mai numește verde, ci ELECTRONIC COVID-19, se activează doar la atingerea unei anumite incidențe în infectarea cu noul coronavirus. Potrivit proiectului de lege, începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, pe perioada stării de alertă, angajatorii din sectorul public și privat au obligația de a solicita personalului cu care își desfășoară activitatea certificatul ELECTRONIC COVID-19 la intrarea la locul de muncă și corelativ personalul din sectorul public și cel privat are obligația prezentării certificatului ELECTRONIC COVID-19 la intrarea la locul de muncă, în cazul înregistrării unei creșteri săptămânale a numărului de cazuri confirmate la nivel național pe parcursul a trei săptămâni consecutiv. Prevederile prezentei legi se aplică și membrilor Camerei Deputaților și ai Senatului, persoanelor alese sau numite care ocupă funcții publice sau de demnitate publică ori asimilate acestora, se arată în proiect”, relatează News.ro.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a recunoscut că ia în calcul să demisioneze dacă certificatul COVID nu va fi adoptat rapid, prin angajarea răspunderii Guvernului.

„Pot să iau în calcul demisia, dacă certificatul COVID nu va fi adoptat rapid prin angajarea răspunderii Guvernului. Am o răspundere profesională și morală pentru cetățenii României. Dacă se va repeta exercițiul de imagine politică din vară, în mod evident ar fi o soluție onorabilă”, a afirmat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, arată Digi 24.

Ministrul Sănătății a spus că adoptarea rapidă a certificatului este vitală.

„Schema completă de vaccinare pentru certificat va fi două doze sau o doză Johnson. Booster-ul e vaccinare suplimentară”, a adăugat ministrul Rafila, mai notează Digi 24.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

Conform surselor Digi24, „PSD i-ar amenința pe partenerii de coaliție de la PNL că îl vor retrage din guvern pe Alexandru Rafila dacă proiectul de lege pentru folosirea certificatului verde la locul de muncă nu va trece prin asumarea răspunderii în guvern. Conflictul dintre partide a apărut pentru că PNL vrea ca proiectul de lege să fie votat în parlament, în timp ce PSD vrea adoptarea prin asumarea răspunderii guvernului. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, marți, cum se va folosi certificatul COVID la locul de muncă, pe baza proiectului de lege care ar trebui să intre în vigoare”.

Florin Cîțu a declarat, miercuri, că nu s-a discutat în coaliția de guvernare varianta asumării răspunderii în privința certificatului COVID.

„Am așteptat un alt proiect de lege, ni s-a spus că vine un alt proiect de lege și încă îl așteptăm. Poziția noastră este foarte clară: vine un proiect de lege în Parlament, îl dezbatem și trece. Noi susținem orice proiect al certificatului COVID-19 care duce la creșterea ratei de vaccinare”, a declarat miercuri președintele Florin Cîțu, scrie Libertatea.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat marți că se caută o soluție pentru introducerea în acele farmacii cu circuit deschis a unor medicamente antivirale, precum Favipiravir.

„Am făcut multe lucruri, încercăm să facem multe lucruri și avem două sau trei categorii de medicamente antivirale. Este vorba despre medicamentele inovative – sunt două medicamente inovative (…) care sunt foarte avansate cu procedurile de autorizare la nivelul Agenției Europene. Ne-am întâlnit cu reprezentanții ambelor companii și am stabilit încheierea unor protocoale care să asigure, încă din primele momente ale disponibilității acestor medicamente, produsele pentru România. De asemenea, am stabilit modul în care se vor achiziționa.”, a declarat ministrul Rafila la Parlament, scrie România liberă.

Adrian Năstase anunță, într-o postare pe blogul său, că decizia de reabilitare judecătorească a sa, pronunțată în data de 7 decembrie de ÎCCJ, a rămas definitivă.

„Astăzi, am aflat că decizia instanței de fond, privitoare la cererea mea de reabilitare judecatorească, a rămas definitivă, nefiind contestată de procurori. Se încheie astfel o perioadă de 16 ani de suferințe si nedreptăți, pe care doresc să le las în urmă. Puterea de a ajunge la acest moment mi-au dat-o membrii familiei mele, cărora le mulțumesc încă o dată. Ce-mi va rezerva viitorul, vom vedea împreună. Oricum, am aflat de la președintele Mitterand, că singurul cuvant care contează în politică este cuvântul «NU»”, a anunțat Năstase pe blog, într-o postare, scrie News.ro.

„Adrian Năstase are două condamnări, una în dosarul cunoscut sub denumirea «Trofeul Calității» și cealaltă în dosarul «Zambaccian»”, mai notează News.ro.

 

Seară frumoasă!

Alexandru Rafila: „Pot să iau în calcul demisia dacă certificatul COVID nu va fi adoptat rapid prin angajarea răspunderii Guvernului.” was last modified: decembrie 22nd, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter