Alegeri

25 nov. 2016
2 voturi, medie: 1,00 din 52 voturi, medie: 1,00 din 52 voturi, medie: 1,00 din 52 voturi, medie: 1,00 din 52 voturi, medie: 1,00 din 5 (2 votes, average: 1,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1059

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista de dimineață cu o știre care vine de la Viena. Vor avea austriecii un Crăciun cu parfum de BREXIT?

Alegerile din Austria prilejuiesc declarații care ridică semne de întrebare în legătură cu viitorul Europei unite.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

„Candidatul de extremă dreapta la președinția Austriei, Norbert Hofer, a anunțat că va milita pentru organizarea unui referendum privind rămânerea țării sale în Uniunea Europeană, dacă va câștiga alegerile”. – scrie Gândul.

Ziariștii de la Gândul explică de ce îngrijorările sunt atât de mari: „Alegerile prezidențiale din Austria vor avea loc pe 4 decembrie, iar cei doi candidați, Norbert Hofer (45 de ani, din partea partidului de extremă dreapta Freedom Party) și Alexander van der Bellen (72 de ani, independent) sunt prea apropiați pentru a putea face predicții. Van der Bellen a câștigat alegerile desfășurate în luna mai, însă acestea au fost anulate din cauza unor suspiciuni de fraudă”.

După BREXIT, aproape orice este posibil în Europa. Ne putem aștepta să apară și alte state, care pe fondul neînțelegerilor în problema refugiaților, să caute să părăsească Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, Turcia, care ține piept valului de emigranți, este ținută, deocamdată, la ușa Europei.

„Parlamentul European (PE) a adoptat joi o rezoluție prin care cere suspendarea temporară a negocierilor de aderare cu Turcia din cauza reacției disproporționate a puterii de la Ankara după tentativa de lovitură de stat din iulie, însă cel mai probabil guvernele statelor membre nu vor fi în favoarea unei astfel de decizii, relatează Reuters și AFP”, citate de Mediafax.

Trăim într-o lume plină de incertitudini și neprevăzut.

USA Today, citată de Agerpres, scrie că: „Datele personale a peste 100.000 de foști și actuali angajați din Marina americană au fost piratate de către indivizi necunoscuți”.

Ce se va întâmpla cu datele militarilor americani? Ce va urma? Cui folosesc?

La București, analiștii și sociologii fac previziuni în legătură cu alegerile parlamentare din 11 decembrie.

„Analiștii și sociologii cred că prezența românilor la scrutinul din 11 decembrie nu va depăși pragul de 50%”. – scrie Agerpres.

Un procent, care ne arată că vor obține rezultate bune partidele mari cu un electorat disciplinat, șansele partidelor mici sau a celor înființate recent fiind reduse.

Este posibil ca votul de la parlamentare să confirme rezultatele obținute de unele partide noi la alegerile locale din vară.

Conferința națională de executare silită, ediția a XI-a, Online

Până vor ajunge la vot, aproape 800.000 de români acumulează zi de zi noi frustrări. Una dintre ele este legată de Legea falimentului personal.

„Legea privind insolvența persoanelor fizice a fost adoptată de Parlament în luna mai 2015, însă specialiștii susțin că sunt puține șanse ca aceasta să intre în vigoare la 1 ianuarie 2017 și că în rectificarea bugetară nu au fost alocați bani pentru punerea acesteia în practică”. – scrie Mediafax.

Ziariștii de la Mediafax consemnează, în acest sens, o declarație a avocatului Piperea: „La ultima rectificare bugetară nu am văzut niciun efort pentru alocarea sumelor necesare punerii în practică a Legii privind insolvența persoanelor fizice. Este greu de crezut că aceasta va intra în vigoare la începutul anului viitor, așa cum era prevăzut. Și chiar dacă ar intra în vigoare, nu va fi curând funcțională”.

Evident că toate ezitările de azi ale politicienilor sau ale guvernanților au un preț.

Vom afla care este acesta pe 11 decembrie.

Și, pentru că vorbim despre alegeri, în final să consemnăm o alegere insprirată, de această dată la Baroul Timiș. Vă recomand să urmăriți interviul acordat pentru Universul Juridic de către noul decan al Baroului Timiș, avocatul Sergiu I. Stănilă.

Vor fi românii la fel de inspirați în 11 decembrie ca avocații timișoreni?

Bună dimineața!

Alegeri was last modified: noiembrie 25th, 2016 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter