Alegeri locale parţiale în România, pe 27 iunie

20 mai 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 127

Deși, în ultimele săptămâni, numărul persoanelor vaccinate a crescut spectaculos, obiectivul anunțat de premier, de a ajunge, până la finele acestei luni, la 5 milioane de persoane vaccinate este aproape imposibil de atins. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, susține că acest lucru se va întâmpla la începutul lunii iunie. El estimează că rata de imunitate va ajunge, la nivel național, la 35-40%.

Este una dintre bornele anunțate de prim-ministru și care este asumată de campania de vaccinare, însă uitându-mă la ritmul de vaccinare din ultimele două săptămâni și în mod deosebit la numărul de persoane care s-au vaccinat cu doza 1, predicția ne arată că este puțin probabil să atingem cinci milioane de persoane vaccinate la 31 mai, însă cu siguranță în prima parte a lunii iunie vom ajunge la acel obiectiv”, a declarat, miercuri seară, Valeriu Gheorghiță, la Digi24, scrie Cotidianul.

Vaccinarea angajaților, de către marii operatori economici, este una dintre soluțiile găsite de Guvern pentru a putea grăbi atingerea obiectivului de imunizare a populației.

„Județul Brașov se situează pe primul loc în țară, atât în ce privește numărul operatorilor economici care își vaccinează angajații la sediile și punctele de lucru proprii, cât și în privința numărului de angajați imunizați astfel, a anunțat miercuri Prefectura Brașov. Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19, echipele mobile de vaccinare din județul Brașov s-au deplasat la 75 de companii, unde au vaccinat 3.618 angajați. Pe locul al doilea se situează județul Alba, cu 45 de agenți economici și 2.990 de salariați vaccinați la locul de muncă, urmat de Hunedoara (22 de agenți economici) și Maramureș (2.374 angajați vaccinați). Județul Brașov ocupă locul al 4-lea la nivel național în privința ratei de acoperire vaccinale, cu 25,4% în rândul populației rezidente și 30,9% în rândul populației eligibile (persoane cu vârsta de peste 16 ani care au indicație de a fi vaccinate)”, relatează Știrile Transilvaniei.

Și în acest weekend continuă, în toată țara, maratoanele vaccinării.

„Două maratoane de vaccinare împotriva COVID-19 vor avea loc la sfârșitul acestei săptămâni în județul Sibiu, la Muzeul Național Brukenthal și mall-ul Shopping City Sibiu. Acțiunile se vor desfășura în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 9:00 și 19:00. Imunizarea persoanelor doritoare se va realiza cu vaccinul produs de compania Pfizer-BioNTech, iar accesul va fi liber, fără programare”, mai arată Știrile Transilvaniei.

Testarea în punctele de frontieră pentru COVID-19 ar putea deveni gratuită.

„Liderii grupurilor politice din Parlamentul European au înaintat o scrisoare către președinția portugheză a Consiliului Uniunii Europene prin care cer ca oamenii să aibă acces gratis la testarea pentru COVID-19, odată cu introducerea noului pașaport de vaccinare. Inițiativa a fost făcută publică pe Facebook de Dacian Cioloș, liderul Renew Europe. Scrisoarea vine în contextul în care negocierile dintre statele membre privind introducerea pașaportului european par să fi intrat într-un impas”, scrie Libertatea.

Guvernul a stabilit data alegerilor locale parțiale care se vor organiza în România, în luna iunie.

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că, în ședința Executivului de miercuri, a fost adoptată hotărârea de Guvern prin care s-a stabilit ca alegerile locale parțiale pentru primari și un consiliu local să se desfășoare în data de 27 iunie. (…) Conform deciziei, candidaturile vor putea fi depuse până cel mai târziu la data de 7 iunie, iar campania electorală va începe pe 12 iunie. (…) Alegeri vor fi organizate pentru funcția de primar, în orașele Bocșa din județul Caraș-Severin, Filiași din Dolj, Tg. Bujor din Galați, Bragadiru din Ilfov, Șimleu Silvaniei din Sălaj și Vicovul de Sus din Suceava. De asemenea, pe listă sunt 29 de comune din mai multe județe ale țării. În comuna Cojasca din județul Dâmbovița vor fi organizate alegeri pentru Consiliul Local”, scrie România liberă.

Și tot Guvernul anunță că Ordonanța privind decontarea navetei elevilor se află în procedură de avizare și ar putea fi aprobată săptămâna viitoare.

„Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că în proiectul de Ordonanță de urgență privind transportul elevilor este prevăzut că nu familiile acestora vor avansa banii pentru abonamente pentru a primi decontul la finalul lunii, ci sumele vor veni de la Ministerul Educației prin inspectoratele școlare”, scrie News.ro.

„Companiile de telefonie și internet, servicii medicale, coletărie sau chiar de întreținere corporală și sport ar putea primi interdicția să mai încheie contracte în euro sau alte monede străine”, scrie România liberă.

„Un proiect de lege în acest sens a primit votul Senatului și a ajuns pe ordinea de zi a Camerei Deputaților. BNR a criticat aspru proiectul, care, în final, a fost miercuri retrimis pentru a doua oară la comisie. (…) Proiectul de Lege, depus de senatorul Daniel Cătălin Zamfir și susținut de PSD, se referă la consolidarea monedei naționale ca monedă unică de plată pe teritoriul României și ea obligă ca, în contractele de furnizare și prestări de servicii prețul, respectiv plata acestuia, se exprimă în lei, dacă părțile contractante au sediul/reședința/domiciliul în România. În sensul proiectului, sunt utilități următoarele activități: alimentarea cu apă, canalizarea și epurarea apelor uzate, colectarea, canalizarea și evacuarea apelor pluviale, alimentarea cu energie electrică, iluminatul public, alimentarea cu energie termică în sistem centralizat, salubrizarea localităților, alimentarea cu gaze naturale, transportul public local de călători, telefonia fixă sau mobilă, internetul și televiziunea prin cablu sau digital”, relatează România liberă.

Seară frumoasă!

Alegeri locale parțiale în România, pe 27 iunie was last modified: mai 20th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter