[UPDATE: Reluarea procedurii de alegere și numire a celor doi membri din partea societății civile] Alegeri CSM 2017

15 mart. 2017
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 6975
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 15 martie 2017: Senatul României. Anunț privind alegerea a doi reprezentanți ai societății civile în Consiliul Superior al Magistraturii

Senatul României a publicat un anunț privind alegerea a doi reprezentanți ai societății civile în Consiliul Superior al Magistraturii.

Astfel, în conformitate cu dispozițiile Legii nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările ulterioare, și potrivit Hotărârii Biroului permanent al Senatului din data de 13 martie 2017, Senatul României și Consiliul Superior al Magistraturii anunță că, în perioada 13 aprilie – 15 mai 2017, în vederea alegerii a doi reprezentanți ai societății civile în Consiliul Superior al Magistraturii, organizațiile profesionale ale juriștilor, consiliile profesionale ale facultăților de drept acreditate, asociațiile și fundațiile care au ca obiectiv apărarea drepturilor omului pot propune Biroului permanent al Senatului câte un candidat. Totodată, potrivit Hotărârii Biroului permanent din data de 13 martie 2017, la data de 16 mai a.c. vor fi publicate candidaturile pe paginile de internet ale Senatului și, respectiv, a Consiliului Superior al Magistraturii.

Campanie Craciun UJmag 2020

Pot candida la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, ca reprezentanți ai societății civile, persoanele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: sunt specialiști în domeniul dreptului, cu o vechime de cel puțin 7 ani în activitatea juridică, se bucură de înaltă reputație profesională și morală, nu au făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990, nu au colaborat cu acestea și nu au un interes personal care influențează sau ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate și imparțialitate a atribuțiilor prevăzute de lege, nu au calitatea de membru al unui partid politic și nu au îndeplinit funcții de demnitate publică în ultimii 5 ani.

Candidaturile se depun la Biroul permanent al Senatului, însoțite de documentele prevăzute la art. 19 alin. (3) din Legea nr. 317/2004, republicată, cu modificările ulterioare, respectiv: hotărârea judecătorească sau, după caz, actul normativ de înființare, actul constitutiv și statutul persoanelor juridice prevăzute de lege care pot depune candidaturi, precum și cazierul fiscal al acestora. De asemenea, candidaturile trebuie însoțite și de documentele prevăzute la art.7 alin. (4) din Legea nr. 317/2004 republicată, cu modificările ulterioare, și anume: curriculum vitae, precum și, după caz, documentele de susținere a candidaturii, o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu au făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 și nici nu au colaborat cu acestea, o declarație autentică, pe propria răspundere, potrivit legii penale, din care să rezulte că nu sunt lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informații, o declarație de interese actualizată, precum și cazierul judiciar.


Update 17 februarie 2017: Lista actualizată a candidaturilor depuse din partea societății civile până la data de 6 februarie 2017

Senatul României a publicat lista actualizată a candidaților pentru funcția de membru al CSM din partea societății civile, după cum urmează:

 

Nr.

crt.

Numele și prenumeleCuriculum vitaeDocumente depusePropus de:Susținători
1.Negoiță FlorinCuriculum vitaeDocumente depuseUniversitatea DanubiusBaroul București
2.Melnic VirgilCuriculum vitaeDocumente depuseAsociația Victimelor Accidentelor de Circulație
3.Andreica Radu CornelCuriculum vitaeDocumente depuseCentrul de Consiliere și Dezvoltare RegionalăFundația Română pentru Copii Comunitate și Familie
4.Ștefănescu Elena IuliaCuriculum vitaeDocumente depuseAutopropunereUniunea Națională a Barourilor din România Baroul Argeș

Sursa informației: Senatul României


Update 23 ianuarie 2016:
Prelungirea termenului-limită pentru depunerea candidaturile din partea societății civile până la data de 6 februarie 2017

Senatul României și Consiliul Superior al Magistraturii anunță că perioada de depunere a candidaturilor în vederea alegerii a doi reprezentanți ai societății civile în CSM se prelungește până la data de 6 februarie 2017, cu luarea în considerare a candidaturilor înregistrate deja la Senat.

Pot candida în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, ca reprezentanți ai societății civile, persoanele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  1. – sunt specialiști în domeniul dreptului, cu o vechime de cel puțin 7 ani în activitatea juridică,
  2. – se bucură de înaltă reputație profesională și morală,
  3. – nu au făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990, nu au colaborat cu acestea și nu au un interes personal care influențează sau ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate și imparțialitate a atribuțiilor prevăzute de lege,
  4. – nu au calitatea de membru al unui partid politic și
  5. – nu au îndeplinit funcții de demnitate publică în ultimii 5 ani.

Candidaturile se depun la Biroul permanent al Senatului, însoțite de documentele prevăzute la art.19 alin. (3) din Legea nr. 317/2004, republicată, cu modificările ulterioare, respectiv: hotărârea judecătorească sau, după caz, actul normativ de înființare, actul constitutiv și statutul persoanelor juridice prevăzute de lege care pot depune candidaturi, precum și cazierul fiscal al acestora. De asemenea, candidaturile trebuie însoțite și de documentele prevăzute la art.7 alin. (4) din Legea nr.317/2004 republicată, cu modificările ulterioare, și anume: curriculum vitae, precum și, după caz, documentele de susținere a candidaturii, o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu au iacut parte din serviciile de informații înainte de 1990 și nici nu au colaborat cu acestea, o declarație autentică, pe propria răspundere, potrivit legii penale, din care să rezulte că nu sunt lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informații, o declarație de interese actualizată, precum și cazierul judiciar.

👍Vezi și: Rezultatele alegerilor CSM 2016. Noua componență a Consiliului Superior al Magistraturi


Update 21 noiembrie 2016: Candidaturile depuse din partea societății civile

Senatul României a publicat lista candidaților pentru funcția de membru al CSM din partea societății civile, după cum urmează:

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala
Nr.
crt.
Numele și prenumeleCurriculum vitaeDocumente depusePropus de:Susținători
1.Alistar Teodor VictorCuriculum vitaeDocumente depuseTransparency Internațional RomâniaGrupul Roman pentru Apărarea Drepturilor Omului GRADO
2.Antonie PopescuCuriculum vitaeDocumente depuseFundația Centrul de Resurse JuridiceAlianța Națională a Organizațiilor Studentesti din România (ANOSR)
3.Tomescu MădălinaCuriculum vitaeDocumente depuseCentrul European pentru Promovarea Nediscriminării și Egaltății de Șanse – NEDES 2104+Asociația Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului (AEPADO)
4.Rădulescu Dragoș MarianCuriculum vitaeDocumente depuseForumul Regional pentru Drepturile Omului din RomâniaForumul Regional pentru Drepturile Omului din România
5.Motica Radu IonCuriculum vitaeDocumente depuseUniunea Națională a Notarilor Publici, Ordinul Consilierilor Juridici din România, Baroul Timiș, Colegiul Consilierilor Juridici a Jud. Timiș și Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Drept a Universității din Craiova, Facultatea de Drept a Universității „L.Blaga” din Sibiu, Facultatea de Drept și Științe Sociale a Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.Facultatea de Drept și Științe Sociale a Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia
6.Chelariu RomeuCuriculum vitaeDocumente depuseFundația „Camera de Arbitraj și Mediere” din Iași
7.Vrabie Răzvan-CodruCuriculum vitaeDocumente depuseAsociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH)Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH)

Sursa informației


Update 27 octombrie 2016:  Jud. Lia Savonea a obținut 142 voturi pentru funcția de membru al CSM în cadrul Adunării generale a judecătorilor Curții de Apel București

În cadrul Adunării Generale a judecătorilor Curții de Apel București desfășurate în vederea alegerii judecătorilor pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii s-au obținut următoarele rezultate:
doamna judecător Lia Savonea – 142 de voturi
– doamna judecător Nistor Erica – 89 de voturi
doamna judecător Chiș Andreea Annamaria – 79 de voturi
doamna judecător Tînț Nicoleta Margareta – 64 de voturi
– domnul judecător Ghiculescu Adrian Remus – 55 de voturi
– doamna judecător Ponea Adina Georgeta – 54 de voturi

Sursa: Comunicatul Curții de Apel București


Update 27 octombrie 2016: Adunările generale pentru alegerea judecătorilor și procurorilor membri ai CSM

Potrivit paginii oficiale, astăzi, la ora 13:00, vor avea loc adunările generale pentru alegerea judecătorilor și procurorilor membri ai CSM.

De asemenea, va avea loc convocarea adunărilor generale ulterioare ale judecătorilor, respectiv ale procurorilor, urmând a se afișa un anunț scris cu privire la data și locul pentru noua adunare generală la sediile instanțelor, respectiv parchetelor vizate.


Update 10 octombrie 2016: Lista finală a candidaților

CSM a publicat lista finală a candidaților la funcția de membru CSM, după cum urmează:

JUDECĂTORI

Înalta Curte de Casație și Justiție

Marian Budă;

Mariana Ghena;

Simona-Camelia Marcu;

Viorica Trestianu.

Curți de Apel

Andrea-Annamaria Chiș, Curtea de Apel Cluj;

Adrian-Remus Ghiculescu, Curtea de Apel Ploiești;

Erica Nistor, Curtea de Apel Timișoara;

Adina-Georgeta Ponea, Curtea de Apel Craiova;

Lia Savonea, Curtea de Apel București;

Nicoleta-Margareta Țînț, Curtea de Apel Brașov.

Tribunale

Lăcrămioara Axinte, CA Suceava, Tribunalul Botoșani.

Gabriela Baltag, CA Bacău, Tribunalul Neamț;

Dorin Danci, CA Cluj, Tribunalul Maramureș;

Evelina-Mirela Oprina, CA București, Tribunalul Ilfov;

Dragoș-Constantin Popoiag, CA Ploiești, Tribunalul Dâmbovița;

Diana-Maria Sima, CA Alba Iulia, Tribunalul Alba;

Mariana Vârgă, CA Pitești, Tribunalul Argeș;

Mădălina-Elena Vladu-Crevon, CA Craiova, Tribunalul Gorj.

Judecătorii

Mihai-Andrei Bălan, CA Timișoara, Judecătoria Timișoara;

Cristian-Romică Guluță, CA Cluj, Judecătoria Sighetu Marmației;

Mihai-Bogdan Mateescu, CA Pitești, Judecătoria Râmnicu Vâlcea;

Gabriel Mustață, CA Constanța, Judecătoria Constanța;

Mihnea-Adrian Tănase, CA București, Judecătoria Sectorului 5 București.

PROCURORI

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Alina Albu, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism;

Silviu Paul Dumitriu, Direcția Națională Anticorupție;

Codruț Olaru, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;

Romulus-Dan Varga, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Parchete de pe lângă Curți de Apel

Cristian-Mihai Ban, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

Parchete de pe lângă Tribunale

Ioan-Marius Aron, PCA Alba Iulia, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu;

Oliver-Felix Bănilă, PCA Bacău, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău;

Florin Deac, PCA Cluj, Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Nicolae-Andrei Solomon, PCA București, Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Parchete de pe lângă Judecătorii

Tatiana Toader, PCA București, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 – București.

Consultați și secțiunea din site-ul nostru dedicată alegerilor CSM  din 2016.


5 august 2016: CSM a dat publicității joi, 4 august 2016, lista cu judecătorii și procurorii care și-au depus candidaturile potrivit datelor comunicate până la această dată de către comitetele electorale locale.

JUDECĂTORI

Înalta Curte de Casație și Justiție
1. Marian Buda;
2. Mariana Ghena;
3. Simona-Camelia Marcu;
4. Viorica Trestianu.

Curți de Apel
1. Nicoleta-Margareta Țînț, Curtea de Apel Brașov;
2. Dragoș-Alin Călin, Curtea de Apel București;
3. Lia Savonea, Curtea de Apel București;
4. Andrea-Annamaria Chiș, Curtea de Apel Cluj;
5. Adina-Daria Lupea, Curtea de Apel Cluj;
6. Adina-Georgeta Ponea, Curtea de Apel Craiova;
7. Dan-Ștefan Spânu, Curtea de Apel Craiova;
8. Adrian-Remus Ghiculescu, Curtea de Apel Ploiești;
9. Erica Nistor, Curtea de Apel Timișoara.

Tribunale
1. Diana-Maria Sima, CA Alba Iulia, Tribunalul Alba;
2. Gabriela Baltag, CA Bacău, Tribunalul Neamț;
3. Roxana Andriescu, CA București, Tribunalul București;
4. Evelina-Mirela Oprina, CA București, Tribunalul Ilfov;
5. Dorin Danci, CA Cluj, Tribunalul Maramureș;
6. Adina-Elvira Ghiță, CA Craiova, Tribunalul Dolj;
7. Mădălina-Elena Vladu-Crevon, CA Craiova, Tribunalul Gorj;
8. Mariana Vârgă, CA Pitești, Tribunalul Argeș;
9. Dragoș-Constantin Popoiag, CA Ploiești, Tribunalul Dâmbovița;
10. Lăcrămioara Axinte, CA Suceava, Tribunalul Botoșani.

Judecătorii
1. Mihnea-Adrian Tănase, CA București, Judecătoria Sectorului 5 București;
2. Cristian-Romică Guluță, CA Cluj, Judecătoria Sighetu Marmației;
3. Gabriel Mustață, CA Constanța, Judecătoria Constanța;
4. Mihai-Bogdan Mateescu, CA Pitești, Judecătoria Râmnicu Vâlcea;
5. Mihai-Andrei Balan, CA Timișoara, Judecătoria Timișoara;
6. Lavinia Coțofană, CA Timișoara, Judecătoria Arad.

PROCURORI

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție
1. Alina Albu, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism;
2. Silviu Paul Dumitriu, Direcția Națională Anticorupție;
3. Codruț Olaru, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;
4. Romulus-Dan Varga, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Parchete de pe lângă Curți de Apel
1. Elena Hach, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov;
2. Cristian-Mihai Ban, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

Parchete de pe lângă Tribunale
1. Ioan-Marius Aron, PCA Alba Iulia, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu;
2. Oliver-Felix Bănilă, PCA Bacău, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău;
3. Nicolae-Andrei Solomon, PCA București, Parchetul de pe lângă Tribunalul București;
4. Nicoleta Stuparu, PCA București, Parchetul de pe lângă Tribunalul București;
5. Florin Deac, PCA Cluj, Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Parchete de pe lângă Judecătorii
1. Alexandra-Carmen Lăncrănjan, PCA București, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 – București;
2. Bogdan-Ciprian Pîrlog, PCA București, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 – București;
3. Denisa Silvestru, PCA București, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia;
4. Tatiana Toader, PCA București, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 – București.

Sursa informației

[UPDATE: Reluarea procedurii de alegere și numire a celor doi membri din partea societății civile] Alegeri CSM 2017 was last modified: martie 15th, 2017 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter