[UPDATE: Reprezentantul CAFR în Consiliul superior al Autorității pentru Supravegherea Publică a Activității de Audit Statutar] Alegerea Consiliului şi a Comisiei Camerei Auditorilor Financiari din România

24 oct. 2017
Vizualizari: 1596
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 24 octombrie 2017: Desemnarea reprezentantului CAFR în Consiliul superior al Autorității pentru Supravegherea Publică a Activității de Audit Statutar

În M. Of. nr. 832 din 20 octombrie 2017, a fost publicată Hotărârea CAFR nr. 95 din 29 septembrie 2017 privind numirea reprezentantului Camerei Auditorilor Financiari din România în Consiliul superior al Autorității pentru Supravegherea Publică a Activității de Audit Statutar. 

Astfel a fost aprobată desemnarea domnului Popescu Adrian, având calitatea de șef Departament monitorizare, control și competență profesională în cadrul Camerei Auditorilor Financiari din România, ca reprezentant al Camerei Auditorilor Financiari din România în Consiliul superior al Autorității pentru Supravegherea Publică a Activității de Audit Statutar.

Potrivit hotărârii, durata mandatului este de 3 ani, conform art. 78 alin. (11) din Legea nr. 162/2017 privind auditul statutar al situațiilor financiare anuale și al situațiilor financiare anuale consolidate și de modificare a unor acte normative. 

Această hotărâre va fi dusă la îndeplinire de domnul Popescu Adrian, șef Departament monitorizare, control și competență profesională.

Sursa informației: Monitorul oficial (www.monitoruloficial.ro)


Alegerea Consiliului și a Comisiei Camerei Auditorilor Financiari din România

În M. Of. nr. 783 din 3 octombrie 2017, a fost publicată H.G. nr. 3 din 23 septembrie 2017 cu privire la alegerea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România și Comisiei de auditori statutari a Camerei Auditorilor Financiari din România.

În continuare, vom prezenta dispozițiile respectivei hotărâri.

Potrivit art. I din respectiva hotărâre, în urma votului valabil exprimat de către auditorii financiari membri cu drept de vot ai Camerei Auditorilor Financiari din România, s-au ales Consiliul Camerei Auditorilor Financiari din România și Comisia de auditori statutari a Camerei Auditorilor Financiari din România, cu următoarea componență:

a) Consiliul Camerei Auditorilor Financiari din România: Mihăilescu Ciprian Teodor, Sprianu Laura, Ialomițianu Gheorghe, Lobdă Adriana Simona, Șușnea Florentina, Păunescu Mirela, Radu Gabriel, Rusu Gheorghe, Ștefan Roxana Monica, Grigoriu Ioan, Nastasă Ion;

b) Comisia de auditori statutari a Camerei Auditorilor Financiari din România: Dincă Ana, Cernat Petre Mihail, Popa Vasile.

Astfel, conform anunțului Camerei Auditorilor Financiari din România, cu privire la procedura de votare se arată că în data de 23 septembrie 2017, la București, a avut loc Conferința Camerei Auditorilor Financiari din România în cadrul căreia au avut loc alegerile pentru noul Consiliu al CAFR, precum și pentru membrii Comisiei de Auditori Statuari a Camerei, în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare și funcționare al CAFR, aprobat prin HG nr. 433/2011.

În urma numărării și validării voturilor exprimate democratic de către cei 828 de participanți cu drept de vot la Conferință, au fost aleși, pentru un mandat de 3 ani, următorii membri ai Consiliului Camerei:

1. Ciprian Teodor Mihăilescu;
2. Laura Sprianu;
3. Gheorghe Ialomițianu;
4. Adriana Simona Lobdă;
5. Florentina Șușnea;
6. Mirela Păunescu;
7. Gabriel Radu;
8. Gheorghe Rusu;
9. Roxana Monica Ștefan;
10. Ioan Grigoriu;
11. Ion Năstasă.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Ca urmare a deciziilor de renunțare la mandate ale dlui. Gabriel Radu și dnei. MirelaPăunescu, locurile rămase vacante în Consiliu au fost ocupate de următorii doi cel mai bine clasați candidați votați de Conferință, respectiv Mihaela Raluca Toma și Mircea Cornel Mureșan.

In conformitate cu prevederile art. 19, alin. (1) si (2) din Regulamentul de Organizare si Funcționare al CAFR, în prima ședință a forului de conducere din data de 27 septembrie 2017 au fost aleși membrii Biroului Permanent al Consiliului CAFR, componenta Consiliului CAFR fiind următoarea:

1. Ciprian Teodor Mihăilescu – președinte al Consiliului CAFR;
2. Gheorghe Ialomițianu – prim-vicepreședinte al Consiliului CAFR;
3. Laura Sprianu – vicepreședinte al Consiliului CAFR;
4. Florentina Șușnea – vicepreședinte al Consiliului CAFR;
5. Ioan Grigoriu – vicepreședinte al Consiliului CAFR;
6. Adriana Simona Lobdă – membru al Consiliului CAFR;
7. Roxana Monica Ștefan – membru al Consiliului CAFR;
8. Gheorghe Rusu – membru al Consiliului CAFR;
9. Ion Năstasă – membru al Consiliului CAFR;
10. Mihaela Raluca Toma – membru al Consiliului CAFR;
11. Mircea Cornel Mureșan – membru al Consiliului CAFR.

Comisia de Auditori Statutari a CAFR este formată din următorii auditori votați de Conferință:
1. Ana Dincă;
2. Petre Mihail Cernat;
3. Vasile Popa.

Clasamentul integral al candidaților pentru Consiliu și pentru Comisia de Auditori Statutari dar și procedura complet transparentă a alegerilor pot fi regăsite aici.

Obiectivele noii conduceri au în prim-plan dezvoltarea pieței de audit, adaptarea la noul context legislativ, susținerea permanentă a activității profesionale a membrilor organizației prin oferirea de noi servicii pentru aceștia, îndeplinirea și creșterea standardelor de performanță, îmbunătățirea permanentă a actului de pregătire profesională și menținerea calității activității de audit financiar coroborate cu continuarea consolidării relațiilor cu organismele profesionale internaționale și bineînțeles cu Autoritatea de supraveghere și instituțiile statului.

Sursa informației

[UPDATE: Reprezentantul CAFR în Consiliul superior al Autorității pentru Supravegherea Publică a Activității de Audit Statutar] Alegerea Consiliului și a Comisiei Camerei Auditorilor Financiari din România was last modified: octombrie 23rd, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: