Aici nu se formează doar juriști, se formează oameni

3 aug. 2016
1 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 5 (1 votes, average: 1,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2285
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Universul Juridic: Ați încheiat cursurile Facultății de Drept, o facultate extrem de frumoasă. Cu ce amintiri rămâneți?

Diana-Teodora Diaconeasa: În primul rând o să rămân cu amintirile pe care le-am clădit alături de prietenii pe care i-am cunoscut aici în facultate. Mulți dintre noi am venit cu prieteni din liceu; plecăm cu și mai mulți prieteni și cu amintirile pe care le-am trăit alături de profesorii noștri care ne-au format.

Universul Juridic: Urmează examenul de licență, după care probabil vă veți îndrepta către o profesie liberală. Către ce mergeți?

Diana-Teodora Diaconeasa: Cel mai probabil o să merg către profesia de avocat.

Universul Juridic: Care e motivația?

Diana-Teodora Diaconeasa: Consider că e potrivită pentru mine, pentru ceea ce doresc eu să aduc pentru lume ca aport. Cred că prin intermediul acestei profesii o să reușesc cel mai bine.

Universul Juridic: Aș vrea să vorbim puțin despre anii de facultate, despre profesorii care v-au impresionat.

Diana-Teodora Diaconeasa: Cred că îl voi menționa pe dl Romeo Popescu – a fost așa, o inspirație pentru mine în facultate, atât ca dascăl, dar mai ales ca om. Desigur, dl Baias, dl Briciu, dl Buglea – sunt somități ale Dreptului. Și regretatul profesor Ciobanu.

Universul Juridic: Pentru că vorbim de profesorul Ciobanu, o mare pierdere pentru Dreptul românesc, ce vă amintiți de dl profesor Ciobanu?

Diana-Teodora Diaconeasa: Din păcate nu am avut norocul să-l am ca dascăl. L-am cunoscut indirect, prin intermediul activităților la care dânsul a luat parte. Tot ce pot să spun e că e o pierdere colosală pentru noi.

Universul Juridic: Dacă ar fi să dați un sfat unui tânăr absolvent de liceu care merge la facultatea de Drept, dă admitere, ce i-ați spune?

Diana-Teodora Diaconeasa: Nu știu dacă sunt în măsură să dau sfaturi, dar ce i-aș sugera ar fi să-și păstreze optimismul chiar și atunci când simte că a obosit și nu mai are puteri. Pentru că facultatea asta te testează din toate punctele de vedere.

Universul Juridic: Primul an de facultate, primele cursuri – ce impresii v-au lăsat?

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Diana-Teodora Diaconeasa: Primul curs care-mi vine în minte este cursul cu dl Molcuț și, desigur, cursurile d-lui profesor Jean Andrei, bineînțeles. M-am speriat puțin la primele cursuri, trebuie să recunosc. Era totul nou, nu știam nici măcar unde sunt amfiteatrele – mi-a luat foarte mult timp să învăț asta. Dar cu timpul ne obișnuim și învățăm că aici nu se formează doar juriști; se formează oameni.

 

Aici nu se formează doar juriști, se formează oameni was last modified: august 2nd, 2016 by Diana-Teodora Diaconeasa

Vă recomandăm:

Despre autor:

Diana-Teodora Diaconeasa

Diana-Teodora Diaconeasa

Este absolventă a Facultății de Drept, Universitatea din București - promoția 2016.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter