[UPDATE: Desfășurarea cursului de e-learning cu tema „English for legal purposes”] ADMITERE SNG 2019. Concursul de admitere din 19 mai 2019

28 iun. 2019
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
6.861 views

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 28 iunie 2019: Desfășurarea cursului de e-learning cu tema „English for legal purposes”

Potrivit site-ului oficial CSM (www.csm1909.ro), a fost anunțat cursul de e-learning cu tema „English for legal purposes” destinat cursanților Școlii Naționale de Grefieri (în continuare. SNG) – promoția 2019.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Astfel, cursul de engleză juridică, „English for Legal Purposes”, face parte din noua strategie de formare a SNG, orientată spre revalorizarea și restructurarea profesiei de grefier, prin dezvoltarea de abilități teoretice, practice dar și non-juridice, în vederea pregătirii grefierilor ca adevărați profesioniști ai dreptului.

Totodată, acest curs a fost inițiat în urmă cu 6 ani, grație parteneriatului semnat cu British Council România, care a pus la dispoziția SNG o serie de materiale de formare în domeniul limbii engleze juridice.

Aceste materiale au fost prelucrate de formatorii Școlii sub forma unui curs cu design educațional online, astfel încât cursul se va desfășura la distanță, pe platforma de eLearning a Școlii.

Sursa informației


Update 14 iunie 2019: Invitația la deschiderea anului de formare inițială

Potrivit site-ului oficial (www.grefieri.ro), Școala Națională de Grefieri a lansat invitația la deschiderea anului de formare inițială pentru promoția 2019.

Astfel, candidații clasați până la poziția 81, inclusiv, sunt invitați pe 18 iunie 2019, orele 12:00 în Sala de festivități a Tribunalului București, etaj 4, Bd. Unirii, nr. 37, sector 3, București.

Informăm că toți participanții trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid.

Sursa informației

 


Update 11 iunie 2019:  Tabel de clasificare a candidaților de la concursul de admitere la Școala Națională de Grefieri

Conform site-ului oficial (www.grefieri.ro), la data de 11 iunie 2019, au fost publicat tabel de clasificare a candidaților de la concursul de admitere la Școala Națională de Grefieri, desfășurat în data de 19 mai 2019, după soluționarea contestațiilor la punctaj.

Pentru a vedea respectivul document, accesați aici.

Sursa informației

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

 

Update 3 iunie 2019: Rezultatele obținute de candidați la concurs

Potrivit site-ului oficial (www.grefieri.ro), la data de 3 iunie 2019, SNG a dat publicității tabelul cu rezultatele obținute de candidați la concursul de admitere la SNG.

Pentru a vedea respectivul document, accesați aici.

Sursa informației


Update 22 mai 2019: Procesul-verbal de soluționare a contestațiilor la baremul pentru probele susținute la concursul de admitere la SNG

Conform site-ului oficial (www.grefieri.ro), la data de 21 mai 2019, Școala Națională de Grefieri a dat publicității baremul definitiv la organizare judiciară, precum și procesele-verbale de soluționare a contestațiile la barem pentru procedură penală, procedură civilă și organizare judiciară.

De asemenea, în aceeași zi a fost publicat și procesul-verbal de evidență a contestațiilor la barem.

Pentru  a vizualiza cele menționate, accesați următoarele linkuri:

Proces verbal de evidență a contestațiilor la barem

Proces verbal de soluționare a contestațiilor la barem – PROCEDURĂ PENALĂ

Proces verbal de soluționare a contestațiilor la barem – PROCEDURĂ CIVILĂ

Proces verbal de soluționare a contestațiilor la barem – ORGANIZARE JUDICIARĂ

Barem definitiv – organizare judiciară

Sursa informației


Update 20 mai 2019: Depunerea contestațiilor la barem. Concursul de admitere la SNG din 19 mai 2019

Potrivit site-ului oficial (www.grefieri.ro), concursul de admitere la SNG a avut loc duminică, 19 mai 2019, începând cu ora 10.00. În aceeași zi au fost afișate subiectele și baremul. Contestațiile la baremul de corectare pot fi depuse în 24 de ore de la afișarea acestora.

Pentru a vedea subiectele și baremul, vă rugăm accesați aici.

Pentru a vedea un model de contestație la barem, vă rugăm accesați aici.

 

Sursa informației


Update 17 mai 2019: Repartizarea în săli a candidaților la concursul de admitere la SNG

Conform site-ului oficial (www.grefieri.ro), Școala Națională de Grefieri a dat publicității tabelul cu repartizarea candidaților în sălile de examinare din cadrul Universității Nicolae Titulescu.

Concursul de admitere la SNG se va desfășura în cursul zilei de duminică, 19 mai 2019.

Repartizarea candidaților este disponibilă aici.

Sursa informației


Update 17 mai 2019: Rezultatele verificării condițiilor de înscriere la concurs

Potrivit site-ului oficial, Consiliul Superior al Magistraturii a publicat tabelul cu rezultatele obținute de candidați în urma verificării condițiilor de înscriere la concursul de admitere.

Tabelul poate fi accesat aici.

Sursa informației


Update 14 mai 2019: Desfășurarea probei scrise la concursul de admitere la SNG din 19 mai 2019

Potrivit site-ului oficial, la data de 14 mai 2019, Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității anunțul privind desfășurarea probei scrise la concursul de admitere la SNG din 19 mai 2019.

Astfel, concursul va avea loc duminică, 19 mai 2019, începând cu ora 10.00, la Universitatea Nicolae Titulescu din București (Calea Văcărești, nr. 185, sector 4, București).

Pentru a vedea respectivul anunț, vă rugăm accesați aici.

Sursa informației


Update 9 mai 2019: Tabelul cu candidații care îndeplinesc condițiile legale de participare la concursul de admitere la SNG din 19 mai 2019

Potrivit site-ului oficial (www.grefieri.ro), Școala Națională de Grefieri a dat publicității, la data de 8 mai 2019, tabelul cu candidații care îndeplinesc condițiile legale de participare la concursul de admitere la SNG din 19 mai 2019.

Pentru a vedea respectivul tabel, vă rugăm, accesați aici.

Sursa informației


Potrivit unui anunț, Consiliul Superior al Magistraturii, prin Școala Națională de Grefieri, organizează la București, la data de 19 mai 2019, concurs de admitere la Școala Națională de Grefieri pentru ocuparea unui număr de 80 locuri de grefier cu studii superioare juridice, în condițiile prevăzute de Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea, cu modificările și completările ulterioare și de Regulamentul privind concursul de admitere la Școala Națională de Grefieri, aprobat prin Hotărârea nr. 173/22.03.2007 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, modificată și completată.

Din cele 80 de locuri scoase la concurs, 60 sunt alocate pentru ocuparea posturilor vacante la instanțele judecătorești, iar 20 sunt alocate pentru ocuparea posturilor vacante la parchete.

Concursul se organizează la nivel național, iar durata cursurilor este de 6 luni.

Se pot înscrie la concurs persoanele care îndeplinesc condițiile prevăzute de art. 3 din Regulamentul mai sus precizat, respectiv:

– au cetățenie română,
– domiciliul în România și capacitate deplină de exercițiu;
– nu au antecedente penale;
– nu au cazier fiscal și se bucură de o bună reputație;
– cunosc limba română;
– sunt apte din punct de vedere medical pentru exercitarea funcției și au studii superioare juridice.

În conformitate cu dispozițiile art. 22 din Regulament, examinarea candidaților se face prin susținerea unei probe scrise la următoarele discipline: procedură penală, procedură civilă, organizare judiciară.

Înscrierea candidaților la concurs se va face la tribunalele în a căror rază teritorială domiciliază candidații, până la data de 8 aprilie 2019. 

Dosarul de înscriere va cuprinde cererea tipizată, la care se vor anexa documentele prevăzute de art. 8 alin. (2) din Regulament, respectiv:

– actul de identitate (copie);
– diploma de studii superioare (copie);
– certificatul de cazier judiciar (original);
– certificatul de cazier fiscal (original);
– curriculum vitae;
– două fotografii color 2/3 cm;
– adeverință medicală din care să rezulte aptitudinea candidatului de a exercita profesia de grefier;
– chitanța de achitare a taxei de înscriere la concurs.

Pentru înscrierea și participarea la concurs, candidații urmează să achite o taxă de 550 lei. Conform art. 7 alin. (2) din Regulament, taxa se plătește la casieria tribunalului la care se face înscrierea.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare tematica și bibliografia aferente concursului, astfel cum au fost publicate de către CSM:

Sursa informației

[UPDATE: Desfășurarea cursului de e-learning cu tema „English for legal purposes”] ADMITERE SNG 2019. Concursul de admitere din 19 mai 2019 was last modified: iunie 28th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter