[Rezultatele definitive] Admitere în magistratură 2016

12 oct. 2016
7 voturi, medie: 3,14 din 57 voturi, medie: 3,14 din 57 voturi, medie: 3,14 din 57 voturi, medie: 3,14 din 57 voturi, medie: 3,14 din 5 (7 votes, average: 3,14 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
14.998 views

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 12 octombrie:  Rezultatele definitive ale concursului de admitere în magistratură

INM a publicat lista cu rezultatele definitive ale concursului de admitere în magistratură, sesiunea iulie-octombrie 2016.

De asemenea, potrivit anuntului dat publicității în data de 11 octombrie, testarea psihologică a candidaților admiși după cele două etape ale concursului de admitere în magistratură, sesiunea iulie-octombrie 2016, va consta în aplicarea unui test scris (tabel repartizare candidați) și a unui interviu (tabel repartizare candidați).

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Aplicarea testului scris va avea loc în data de 16 octombrie 2016, ora 09:00, la sediul Universității „Nicolae Titulescu” din București, Calea Văcărești nr. 185, sector 4.

Interviul psihologic va fi susținut în perioada 17-18 octombrie 2016, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, Calea Plevnei nr. 141 B, sector 6.

Programarea pentru testarea medicală a candidaților este disponibilă aici.

Candidații declarați admiși au obligația de a depune, în termen de 10 zile de la publicarea rezultatelor, actele necesare verificării condiției de bună reputație. Pentru mai multe detalii, consultați anunțul INM.

Update 10 octombrie: Rezultatele probei interviului

INM a publicat tabelul cu rezultatele obținute de candidați la proba interviului.

Update 29 septembrie: Susținerea interviului

Potrivit paginii de internet INM, nu au fost formulate contestații la proba de verificare a raționamentului logic.

Din Tabelul cu rezultatele obținute de candidați la etapa eliminatorie reiese că toți cei 67 candidați care au trecut de proba de verificare cunoștințelor juridice și au susținut proba raționamentului logic au trecut mai departe, în etapa interviului.

Interviul din cadrul celei de-a doua etape a concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii va fi susținut la sediul INM din București, B-dul Regina Elisabeta, nr. 53, sector 5, în ordinea indicată, în intervalul orar și în fața comisiei prevăzute în planificare.

În vederea susținerii interviului, candidații vor descărca formularul „Fișă de prezentare” și se vor prezenta cu el completat în ziua în care sunt programați la interviu.

Metodologia de desfășurare a interviului este publicată pe paginile de internet ale CSM și INM.

Pentru mai multe detalii consultați sursa informației.

👍Vezi și: Domnul judecător Cristi Danileț la conferința „Interviul INM – Misiune imposibilă?!” (I)

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Update 23 septembrie: Rezultatele probei de verificare a raționamentului logic

INM a publicat rezultatele probei de verificare a raționamentului logic.

Rezultatele pot fi accesate aici.

Candidații pot contesta rezultatul obținut, așa cum reiese din anunțul dat publicității pe pagina oficiala a concursului de admitere în magistratură, în termen de 3 zile de la data publicării rezultatelor pe paginile de internet ale CSM și INM.


Update 19 septembrie: Subiectele și baremele probei de verificare a raționamentului logic

Pe pagina de internet a concursului de admitere în magistratură au fost publicat subiectele și baremele probei de verificare a raționamentului logic, după cum urmează:

 

 


Update 16 septembrie: Candidații admiși la proba raționamentului logic și desfășurarea acesteia

Candidații admiși și candidații respinși

INM a publicat listele candidaților admiși și respinși la proba de verificare a cunoștințelor juridice:

Lista candidaților admiși

Lista candidaților respinși

Proba de verificare a raționamentului logic

Testul grilă constând în verificarea raționamentului logic din cadrul concursului de admitere în magistratură va avea loc în data de 18 septembrie 2016, la Universitatea Româno-Americană din București, Bd. Expoziției, nr. 1B, sector 4.

Concursul va începe la ora 9:00. Accesul candidaților în sălile de concurs este permis între orele 7:30 – 8:30, numai pe baza actului de identitate (carte de identitate sau pașaport).

Consultați repartizarea pe săli a candidaților.

Descărcați ghidul pentru rezolvarea testelor de verificare a raționamentului logic elaborat de INM.

Pentru mai multe informații consultați sursa informației.


Update 13 septembrie: Soluționarea contestațiilor la barem

INM a publicat procesele-verbale de soluționare a contestațiilor la baremul primei probe a examenului de admitere în magistratură. Potrivit acestora, o singură contestație a fost admisă la disciplina Drept civil.

Consultați motivările soluționărilor contestaților la barem pentru:


Update 9 septembrie: Rezultatele primei probe

Au fost publicate rezultatele primei probe a concursului de admitere în magistratură, sesiunea 2016.

Contestațiile pot fi depuse în termen de trei zile de la data publicării rezultatelor.

Sursa informației


Update 8 septembrie: Soluționarea contestaților la barem

INM a publicat procesele-verbale de soluționare a contestațiilor la barem, precum și baremul definitiv, după cum urmează:


Subiectele și baremele inițiale:


Update 2 septembrie 2016: Repartizarea în săli pentru prima probă

INM a publicat documentul ce conține repartizarea în săli a candidaților pentru proba de verificare a cunoștințelor juridice.

Redacția universuljuridic.ro vă urează succes!


Update 31 august 2016: Programul pentru prima probă – verificarea cunoștințelor juridice

Proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoștințelor juridice din cadrul primei etape a concursului de admitere în magistratură va avea loc în data de 4 septembrie 2016, la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, cu sediul în București, Splaiul Unirii, nr. 176, sector 4, potrivit anunțului publicat de INM.

Mijloace de transport:

metrou – stația Timpuri Noi;

autobuzele 133, 312, 323 – stația Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir

Accesul candidaților În sălile de concurs este permis intre orele 7:30 – 8:30, numai pe baza actului de identitate (carte de identitate sau pașaport).

Concursul va începe la ora 9:00.

Pentru elaborarea lucrării scrise, candidații pot folosi numai cerneală sau pix cu pastă de culoare neagră.

Se interzice candidaților să dețină asupra lor, pe timpul desfășurării probei, ceas și orice surse de informare, precum și orice mijloace de comunicare. Încălcarea acestor dispoziții atrage eliminarea din concurs.

Listele cu repartizarea candidaților în săli se vor publica pe paginile de internet ale CSM și INM și portalul Universul Juridic și vor fi afișate pe ușile sălilor în care se desfășoară proba.

Consultați și lista finală a candidaților la concursul de admitere în magistratură, sesiunea 2016.

👍Vezi toate recomandările pentru admiterea în magistratură 2016

Sursa informației


Update 22 august 2016: Lista candidaților

INM a făcut publică lista candidaților la concursul de admitere în magistratură, sesiunea 2016, în urma verificării condițiilor de înscriere la concurs.


Update 16 august 2016: Numărul candidaților

Numărul de candidați înscriși la concursul de admitere în magistratură de anul acesta este de 980, fiind 143 de posturi vacante, a anunțat domnul judecător Cristi Danileț pe blogul personal.

Sursa informației


Update 25 iulie 2016: Hotărârea Plenului CSM nr. 772/2016

Printre noutățile aduse de Hotărârea Plenului CSM nr. 772/2016 se află modificarea numărului de locuri scoase la concurs, modificarea importanței pe care o are fișa de prezentare în cadrul probei interviului, precum și perioada în care va avea loc respectiva probă.

Plenul CSM, prin Hotărârea nr. 772/2016, a stabilit următoarele:

• Aprobă organizarea concursului de admitere în magistratură, în perioada 5 iulie – 13 octombrie 2016, la București, potrivit calendarului de desfășurare a concursului propus de Direcția resurse umane și organizare, varianta cu mai multe comisii de examinare, conform anexei 1, parte integrantă din respectiva hotărâre.

• Aprobă tematica și bibliografia concursului, conform anexei 2, parte integrantă din respectiva hotărâre.

• Aprobă modelul de cerere tipizată de înscriere la examen, conform , anexei 3, parte integrantă din respectiva hotărâre.

• Aprobă numărul de locuri scoase la concurs, respectiv 143, dintre care 85 de locuri pentru judecători și 58 de locuri pentru procurori, conform, anexei 4, parte integrantă din respectiva hotărâre.

• Aprobă metodologia privind organizarea și desfășurarea interviului, conform anexei 5, parte integrantă din respectiva hotărâre.

• Aprobă taxa de înscriere la concurs în cuantum de 450 lei.

Un alt element de noutate privește metodologia privind organizarea și desfășurarea interviului. Comparativ cu metodologia aprobată pentru sesiunea anterioară, cea propusă pentru actuala sesiune are o altă structură, în sensul că fișa de prezentare este prevăzută ca un element în plus pentru aprecierea generală a interviului în cadrul etapei desfășurarea interviului față de cca din sesiunea anterioară unde fișa de prezentare făcea parte din aspectele investigate în cadrul interviului alături de cele trei din partea introductivă a metodologic.

Sursa informației

Concursul de admitere în magistratură de anul acesta va fi organizat în perioada 5 iulie 2016 – 13 octombrie 2016, a anunțat INM. Concursul se va desfășura astfel:

Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 85 posturi de judecător la judecătorii și 58 posturi de procuror la parchetele pe lângă judecătorii. Susținerea probelor de concurs se va desfășura astfel:

  • 4 septembrie 2016 – probă scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoștințelor juridice la următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal;
  • 18 septembrie 2016 – test de verificare a raționamentului logic;
  • 3-11 octombrie 2016 – susținerea interviului.

Pentru a fi numit în magistratură orice persoană trebuie să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de art. 14 alin. (2) din Legea nr. 303/2004, rep., cu modif. și compl. ult., și să aibă o vechime în specialitate de cel puțin 5 ani.

La concursul de admitere în magistratură se pot înscrie persoanele care îndeplinesc condițiile prevăzute la art. 14 alin. (2) lit. a). b) și d) din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecătorilor și procurorilor, rep., și a condițiilor privind lipsa antecedentelor penale și a cazierului fiscal prevăzute la art. 14 alin. (2) lit. c) din aceeași lege, cu o vechime în specialitate de cel puțin 5 ani, în funcțiile prevăzute de lege, la data susținerii concursului, respectiv:

a) are cetățenia română, are domiciliul în România și capacitate deplină de exercițiu:
b) este licențiată în drept;
c) nu are antecedente penale sau cazier fiscal;
d) cunoaște limba română și are o vechime în specialitate de cel puțin 5 ani la data susținerii primei probe din cadrul primei etape a concursului.

Verificarea îndeplinirii condițiilor prevăzute de art. 14 alin. (2) lit e) din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecătorilor și procurorilor, rep., cu modif. și compl. ult., respectiv de a fi apt din punct de vedere medical și psihologic, și a condiției de a se bucura de o bună reputație prevăzută la art. 14 alin. (2) lit. c) din aceeași lege se efectuează după data afișării rezultatelor finale.

Vă recomandăm:

Fise de drept penal. Partea generala. Editia a 3-a revazuta si adaugita, cu luare in considerare a O.U.G. nr. 18/2016PACHET: Fise de drept penal, Sinteze de drept penal. Partea generala

👍Vezi toate recomandările pentru admiterea în magistratură 2016

Cererile pentru înscrierea la concurs se depun în termen de 20 de zile de la data publicării anunțului privind concursul pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii și Institutului Național al Magistraturii, la tribunalele sau, după caz. la parchetele de pc lângă acestea. în ale căror circumscripții domiciliază candidații, până la data de 26 iulie 2016.

La cererea de înscriere se anexează următoarele acte:
a) certificatul de naștere, în copie certificată pentru conformitate de candidat;
b) actul de identitate, în copie certificată pentru conformitate de candidat;
c) diploma de licență sau adeverință provizorie, în copie certificată pentru conformitate de candidat;
d) chitanța de plată a taxei de înscriere;
e) certificatul de cazier judiciar;
f) certificatul de cazier fiscal;
g) declarația pe propria răspundere privind existența unor eventuale întreruperi în activitate;
h) curriculum vitae;
i) carnetul de muncă sau alte acte doveditoare ale vechimii în specialitate, în copie certificată pentru conformitate cu originalul de către candidat.

Vă recomandăm:

Ghidul candidatului. Examenul de primire in profesia de avocat. Concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii. LicentaMapa de seminar. Drept procesual penal. Partea generala
Caiet de seminar. Drept civil. ObligatiileTeste-grila, Minispete pentru examenele de admitere in profesiile juridice, Drept civil

Taxa de înscriere, în cuantum de 450 RON, se plătește la casieria tribunalului sau, după caz, a parchetului la care se face înscrierea.

Examinarea candidaților se va face în două etape.

Prima etapă este eliminatorie și constă în susținerea următoarelor probe scrise eliminatorii:

1. Test de verificare a cunoștințelor juridice prin susținerea unei probe, tip grilă cu 100 de întrebări, câte 25 pentru fiecare din următoarele materii:
• drept civil
• drept procesual civil
• drept penal
• drept procesual penal

Lucrările se notează cu „admis” sau „respins”, în funcție de punctajul obținut de candidat. La testul grilă fiecare răspuns corect valorează un punct. Sunt declarați admiși la această probă candidații care au obținut minim 70 de puncte, echivalentul notei 7.00.

2. Test-grilă de verificare a raționamentului logic constând în rezolvarea unui test grilă care cuprinde 100 de întrebări la care se punctează răspunsurile și 20 de întrebări supuse pretestării în condiții de concurs, ale căror răspunsuri nu se punctează.

La testul grilă de verificare a raționamentului logic participă numai candidații declarați admiși la testul grilă de verificare a cunoștințelor juridice.

Lucrările se notează cu „admis” sau „respins”, în funcție de punctajul obținut de candidat. Pentru a fi declarat admis la această probă, candidatul trebuie să răspundă corect la minimum 30 de întrebări din cele 100 de întrebări ale căror răspunsuri se punctează.

Nota obținută la prima etapă este suma notelor obținute la cele două probe în raport cu următoarea pondere: 70% – testul grilă de verificare a cunoștințelor juridice, 30% – testul – grilă de verificare a raționamentului logic. Sunt declarați admiși în etapa a II-a candidații admiși la fiecare dintre cele două probe, în ordinea descrescătoare a notei obținute la prima etapă, în limita dublului numărului de locuri scoase la concurs, atunci când acesta este mai mare de 100, respectiv în limita triplului numărului de posturi scoase la concurs, atunci când acesta este mai mic sau egal cu 100.

Numărul candidaților admiși în etapa a II-a se suplimentează în cazul mediilor egale cu cea a ultimului candidat admis.

Vă recomandăm:

Pachet: Teste-grila. Fise de drept penal, procedura penala. Partea speciala. Partea generala TRANSPORT GRATUIT + GRATUIT Noul Cod penal si Noul Cod de procedura penalaPACHET: Fise si sinteze. Teste-grila. Drept penal. Procedura penala. Partea speciala. Partea generala GRATUIT Noul Cod penal si Noul Cod de procedura penala + TRANSPORT GRATUIT!

A doua etapă constă în susținerea unui interviu care constă în:
a) elaborarea în scris a unei analize cu privire la subiectul extras de către candidat și susținerea orală a acestuia,
b) analiza orală a unei spețe cu elemente de etică specifice profesiei.

Analiza prevăzută la lit. a) se predă comisiei de examinare după susținerea orală a acesteia și va fi avută în vedere la aprecierea interviului.

Sunt declarați admiși la acestă probă candidații care au obținut nota minimă 7.

Nota obținută la concurs este suma notelor obținute în cele două etape, calculată în raport cu următoarea pondere: nota de la prima etapă 75%, interviul 25%.

Conform art. 25 alin. (4) din Regulament, clasificarea candidaților urmează a se face în ordinea descrescătoare a notelor obținute la concurs.

Departajarea candidaților cu note egale se face conform dispozițiilor art. 25 alin. (3) din regulament.

Consultați și:

Sursa informației

[Rezultatele definitive] Admitere în magistratură 2016 was last modified: octombrie 12th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter