[UPDATE: Informații suplimentare privind înscrierea] INR. Cursuri de pregătire a examenului pentru dobândirea calității de notar stagiar

4 apr. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2640

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 4 aprilie 2017: INR a publicat informații suplimentare privind înscrierea 

INR a publicat lista actelor necesare pentru înscrierea la cursurile de pregătire profesională organizate de către INR.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Potrivit comunicatului INR, cursurile vor avea în vedere tematica și bibliografia pentru examenul sau concursul de dobândire a calității de notar stagiar, aprobată prin Hotărârea Consiliului Uniunii nr. 48 din 30.05.2014, actualizată prin Hotărârea Consiliului Uniunii nr. 26 din 26 05. 2016, publicată pe pagina de internet: www.uniuneanotarilor.ro la secțiunea Cum devin notar, precum și prevederile Legii nr. 206/2016 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 119/2006 privind unele măsuri necesare pentru aplicarea unor regulamente comunitare de la data aderării României la Uniunea Europeană, precum și pentru modificarea și completarea Legii notarilor publici și a activității notariale nr. 36/1995.

În conformitate cu dispozițiile art. 6 alin. (5) din Regulamentul de aplicare a Legii notarilor publici și a activității notariale nr. 36/1995, cu modificările ulterioare, aprobat prin OMJ nr. 2333/2013 potrivit căruia Tematica și bibliografia de examen sau concurs se aprobă de către Consiliul Uniunii și se publică pe pagina de internet a Uniunii până cel târziu la data de 01 iunie a fiecărui an calendaristic, tematica și bibliografia pentru examenul sau concursul care se va organiza începând cu acest an de către Institut se va actualiza până la această dată avându-se în vedere și modificările Legii nr. 36/1995 aduse prin Legea nr. 206/2016.

În actualizarea tematicii și a bibliografiei pentru examenul sau concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar, care va consta într-o singură probă scrisă, va fi avută în vedere și Tematica și bibliografia de la proba orală din anii anteriori.

Astfel, pentru înscrierea la aceste cursuri, candidații vor avea nevoie de următoarele documente:

1. CERERE tip pentru:

2. COPIE ACT DE IDENTITATE;

3. COPIE DOVADA PLĂȚII TAXEI DE CURSURI (Descarcă aici-Tabel taxe);

4. ADEVERINȚĂ PRIVIND FUNCȚIA ȘI CALITATEA DE ANGAJAT AL BIROULUI NOTARIAL/CAMEREI NOTARILOR PUBLICI/UNIUNII NAȚIONALE A NOTARILOR PUBLICI (numai pentru personalul de specialitate angajat al birourilor notariale/ angajații Camerelor/angajații Uniunii).

Cererea de înscriere, completată corespunzător categoriei de cursuri pentru care se solicită înscrierea, împreună cu actele doveditoare, va fi transmisă electronic la adresa (activ) sau va fi depusă, în prima zi de curs a fiecărui modul de pregătire, la personalul angajat în cadrul INR.  Actele mai sus menționate se vor depune la Camerele Notarilor Publici numai în situația în care înscrierile se fac prin intermediul acestora.

Taxa de participare se poate plăti integral pentru toate modulele din ciclul de pregătire sau pentru fiecare modul în parte înainte de începerea cursurilor în contul INR:RO12RNCB0071115799310001, deschis la BCR-Sucursala Plevnei. Cod fiscal INR:26781193.

Taxa de participare pentru notarii stagiari admiși în sesiunea octombrie 2013 se plătește conform Contractului de pregătire profesională

În acest sens, vor fi menționate următoarele date:

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
  • Numele și prenumele persoanei pentru care se face plata;
  • Camera Notarilor Publici în circumscripția căreia își desfășoară activitatea notarul public sau, după caz, notarul stagiar;
  • Biroul notarial /Camera/Uniunea în care este angajat cursantul sau, după caz;
  • Categoria de cursuri pentru care se face plata.

De asemenea a fost publicată lista taxelor de școlarizare în cadrul Institutului Notarial Român și calendarul cursurilor.

Redăm mai jos programul cursurilor de pregătire pentru candidații care intenționează să participe la examenul/concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar.


Potrivit comunicatului din data de 9 martie 2017, INR organizează în perioada 21 aprilie – 24 iunie 2017 cursuri de pregătire pentru candidații care intenționează să participe la examenul/concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar.

Cursurile se vor desfășura în zilele de vineri și sâmbătă, conform unui program și a unei tematici care vor fi afișate ulterior. Taxa de participare este de 3.000 lei și se achită integral până la data de 19 aprilie 2017 în contul Institutului Notarial Român RO12RNCB0071115799310001 deschis la BCR – Sucursala Plevnei, Cod fiscal: 26781193.

Pentru înscriere sunt necesare următoarele documente:
Cererea de înscriere completată online;
– Copie a cărții de identitate și copie după dovada ordinului de plată, care se transmit pe adresa de email: [email protected]

Cursurile de pregătire se vor desfășura la Centrul de Conferințe Auditorium Pallady din București, B-dul. Theodor Pallady nr. 40 G, etaj 4, Sala Roma.

Pentru relații suplimentare vă rugăm să ne contactați la numerele de telefon: 0314.379.819 sau 0314.378.634.

Vă recomandăm:

[UPDATE: Informații suplimentare privind înscrierea] INR. Cursuri de pregătire a examenului pentru dobândirea calității de notar stagiar was last modified: aprilie 4th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter