[UPDATE: Hotărârea nr. 26/04 octombrie 2019 a Consiliului UNBR privind stabilirea cuantumul restituirilor sumelor achitate în vederea susținerii examenului de primire în profesia de avocat] ADMITERE BAROU – SESIUNEA AUGUST 2019

23 oct. 2019
3 voturi, medie: 5,00 din 53 voturi, medie: 5,00 din 53 voturi, medie: 5,00 din 53 voturi, medie: 5,00 din 53 voturi, medie: 5,00 din 5 (3 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
67.572 views

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 23 octombrie 2019: Hotărârea nr. 26 / 04 octombrie 2019 a Consiliului UNBR privind stabilirea cuantumul restituirilor sumelor achitate privind n vederea susținerii examenului de primire în profesia de avocat

Potrivit site-ului oficial (www.unbr.ro), UNBR a publicat Hotărârea nr. 26 / 04 octombrie 2019 privind stabilirea cuantumul restituirilor sumelor achitate cu titlu de taxă de examen, în vederea susținerii examenului de primire în profesia de avocat și admitere în cadrul Institutului National pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, sesiunea august 2019.

 

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Pentru a accesa Hotărârea, vă rugăm, urmați sursa informației.

Sursa informației


Update 11 octombrie 2019: Documente necesare în vederea înscrierii pe Tabloul Avocaților Baroului (stagiari sau definitivi) a celor care au promovat examenul de primire în profesie, sesiunea august 2019

Potrivit site-ului oficial (www.baroul-bucuresti.ro), Baroul București a publicat lista cu documentele necesare în vederea înscrierii pe Tabloul Avocaților Baroului (stagiari sau definitivi) a celor care au promovat examenul de primire în profesie, sesiunea august 2019.

Redăm mai jos respectivele documente:

– Decizia de primire în profesie (prima pagină și pagina cu numele candidatului admis);
– Cerere-tip de înscriere ca avocat stagiar/definitiv;
– Actele privind forma de exercitare a profesiei, respectiv contractul de colaborare cu avocatul îndrumător pentru avocații stagiari, (4 exemplare) sau înscrisuri privind exercitarea profesiei ca avocat definitiv, inclusiv acte privind spațiul, după caz, pentru avocații definitivi;
– Declarație pe proprie răspundere că nu se află în niciunul din cazurile de nedemnitate prevăzute de art. 14 din legea nr. 51/1995;
– Declarație pe proprie răspundere că nu se află în niciunul din cazurile de incompatibilitate prevăzute de art. 15 din legea nr. 51/1995
– Dovadă privind asigurarea profesională (copie);
– Dovada plații taxei de înscriere pe tablou: 1500 lei pentru avocații stagiari și 3000 lei pentru avocații definitivi.

Pentru a consulta anunțul, accesați, vă rugăm, sursa informației.

Sursa informației


Update 9 octombrie 2019: Hotărârea Consiliului UNBR nr. 5 din 4 octombrie 2019 prin care se validează examenul de primire în profesie ca avocat stagiar și pentru persoanele care au susținut examenul de definitivat în alte profesii juridice

 

Potrivit site-ului oficial (www.unbr.ro), la data de 8 octombrie 2019, UNBR a dat publicității Hotărârea Consiliului UNBR nr. 5 din 4 octombrie 2019 prin care se validează examenul de primire în profesie ca avocat stagiar și pentru persoanele care au susținut examenul de definitivat în alte profesii juridice, sesiunea august 2019, precum și rezultatele definitive ale acestui examen, astfel cum acestea au fost comunicate de către Comisia Națională de Examen și publicate pe paginile web ale INPPA și UNBR.

Pentru a vedea Hotărârea Consiliului UNBR nr. 5 din 4 octombrie 2019, vă rugăm accesați aici.

Sursa informației

 

Videoconferința regională de insolvență Buzău

Update 12 septembrie 2019: Rezultatele finale la examen

Potrivit site-ului oficial (www.inppacentral.ro), a fost publicat procesul-verbal de soluționare a contestațiilor formulate la punctajul obținut de către candidați la examenul de primire în profesia de avocat – pentru obținerea titlului de avocat stagiar și pentru obținerea titlului de avocat definitiv, sesiunea august 2019.

Astfel, Comisia națională de examen a constatat că nu există diferențe între punctajul inițial acordat acestor lucrări și punctajul rezultat în urma reverificării și a respins toate contestațiile la punctaj formulate.

În consecință, lista cu rezultatele obținute de candidații care s-au prezentat la examenul de admitere în profesia de avocat (pentru dobândirea calității de avocat stagiar și pentru dobândirea calității de avocat definitiv) din data de 30 august 2019, devine lista finală a rezultatelor obținute de candidații la examenul.

 

Sursa informației

 


Update 7 septembrie 2019: Rezultatele la examen

Potrivit site-ului oficial (www.inppacentral.ro), au fost publicate rezultatele obținute de către candidații înscriși la examenul de primire în profesia de avocat – pentru obținerea titlului de avocat stagiar și pentru obținerea titlului de avocat definitiv, sesiunea august 2019.

STAGIARI – Rezultate

DEFINITIVI – Rezultate

 

Totodată, candidații respinși la examenul din data de 30 august 2019 vor putea formula contestații la punctaj timp de 24 de ore de la afișarea rezultatelor, respectiv până la data de 8 septembrie 2019, ora 11,00.

Contestațiile pot fi depuse prin fax la numărul 021/330.12.97 și prin email la adresa [email protected].

Pentru depunerea personală a contestațiilor la sediul I.N.P.P.A. din str. Vulturilor nr. 23, etajul 2, sector 3, programul de lucru este

– sâmbătă, 07 septembrie 2019, orele 11,00 – 20,00;

– duminică, 08 septembrie 2019, orele 08,00 – 11,00;

Sursa informației

 


Update 3 septembrie 2019: Contestațiile au fost soluționate. Baremul final de corectare

Potrivit site-ului oficial (www.unbr.ro), a fost publicat procesul-verbal de soluționare a contestațiilor formulate de către candidați cu privire la baremul de corectare pentru examenul de primire în profesia de avocat – pentru obținerea titlului de avocat stagiar și pentru obținerea titlului de avocat definitiv, sesiunea august 2019.

Astfel, în baza opiniei Comisiei, se admit contestațiile la:

a) Disciplina „Organizarea și exercitarea profesiei de avocat”stagiari:

– la întrebarea de la Grila 1 (4), Grila 2 (16), Grila 3 (16) și Grila 4 (3), care se anulează. Se acordă un (1) punct la această întrebare tuturor candidaților.

b) Disciplina „Drept civil” stagiari:

– la întrebarea de la Grila 1 (21), Grila 2 (29), Grila 3 (35) și Grila 4 (21), care se anulează. Se acordă un (1) punct la această întrebare tuturor candidaților.

Totodată, se resping toate celelalte contestații la baremul de evaluare, formulate de candidații care s-au prezentat la probele de examen din data de 30 august 2019 – stagiari și definitivi.

Afișarea rezultatelor obținute de candidații care s-au prezentat la examenul de admitere în profesia de avocat (pentru dobândirea calității de avocat stagiar și pentru dobândirea calității de avocat definitiv) din data de 30 august 2019 se va realiza cel mai târziu la data de 7 septembrie 2019.

În  continuare, vom atașa spre consultare baremele finale de corectare:

STAGIARI

Grila nr. 1, Grila nr. 2, Grila nr. 3, Grila nr. 4.

Sursa informației


Update 30 august 2019: Subiectele și baremele la proba scrisă tip grilă

Potrivit site-ului oficial (www.inppacentral.ro), Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a publicat subiectele și baremele la proba scrisă tip grilă, susținută în data de 30 august 2019 la examenul de primire în profesia de avocat – pentru obținerea titlului de avocat stagiar și pentru obținerea titlului de avocat definitiv, sesiunea august 2019.

STAGIARI

Subiecte G1, Subiecte G2, Subiecte G3, Subiecte G4;

Barem G1, Barem G2, Barem G3, Barem G4;

 

DEFINITIVI

Subiecte G1, Subiecte G2, Subiecte G3, Subiecte G4;

Barem G1, Barem G2, Barem G3, Barem G4.

 

Contestațiile la baremul probei de examen din data de 30 august 2019 vor putea fi formulate până cel târziu sâmbătă, 31 august 2019, ora 14:30.

Contestațiile se vor putea depune:

– personal, la sediul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, la adresa Str. Vulturilor nr. 23, Sector 3, cu respectarea următorului program:

Vineri, 30 august 2019, între orele: 14.30 – 20.00

Sâmbătă, 31 august 2019, între orele: 08.00 – 14.30

– prin fax la numărul 021-330.12.97;

– prin email la adresa [email protected]

 

Sursa informației


Update 29 august 2019: Repartizarea candidaților în sălile de concurs

Potrivit site-ului oficial (www.unbr.ro), UNBR a publicat repartizarea candidaților pe imobile și săli, alături de regulile și intrucțiunile de urmat pe perioada desfășurării examenului de primire în profesia de avocat și admitere în cadrul INPPA (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar) și a examenului de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice.

STAGIARI:

Repartizarea pe imobile;

Lista nominală;

Lista cu codurile numerice;

 

DEFINITIVI:

Repartizarea pe imobile;

Lista nominală;

Lista cu codurile numerice;

 

Astfel, examenul începe la ora 9:00 a zilei de 30 august 2019.

– Candidații se vor prezenta la sala de examen, în mod obligatoriu la ora 8:00 cu actul de identitate;

– Actele de identitate acceptate sunt cartea/buletinul de identitate, adeverința provizorie de identitate (în caz de pierdere a cărții/buletinului de identitate), pașaportul sau permisul de conducere, prezentate în original și aflate în termen de valabilitate. Copii de pe aceste documente sau alte documente nu vor putea fi luate în considerare.

– Este strict interzis accesul în clădire și în sala de examen cu mijloace electronice de comunicare sau de informare, sau care permit comunicarea sau informarea, indiferent de natura acestora (telefoane mobile, pda-uri, tablete, notebook-uri, ceasuri inteligente etc.).

Gențile, poșetele, rucsacurile etc., precum și tipăriturile vor fi depuse de candidați într-un spațiu supravegheat, pus la dispoziția candidaților prin grija comisiei de organizare. Dacă nu există disponibilități pentru spațiul de depozitare, acestea fi depozitate într-o parte a sălii de examen, conform deciziei responsabilului de sală. Refuzul candidatului de a se conforma prevederilor de mai sus atrage excluderea din examen a acestuia.

 

Sursa informației


Update 28 august 2019: Tabelele finale cuprinzând candidații la examenul de admitere la Barou, sesiunea august 2019

Conform site-ului oficial (www.unbr.ro), UNBR a dat publicității tabelele finale cuprinzând candidații la examenul de primire în profesia de avocat și admitere în cadrul INPPA (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar) și candidații la examenul de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice.

De asemenea, au fost publicate și tabelele finale cuprinzând candidații ale căror dosare au primit termen pentru completare precum și candidații respinși și retrași de la examenul de primire în profesia de avocat și admitere în cadrul INPPA (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar) și de la examenul de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice.

Pentru a vedea respectivele documente, vă rugăm accesați aici.

Sursa informației

 


Update 27 august 2019: Locurile unde se va desfășura examenul

Potrivit site-ului oficial (www.unbr.ro), UNBR a dat publicității locurile alese pentru desfășurarea examenului de primire în profesia de avocat și admitere în cadrul INPPA .

Astfel, vom enumera în continuare instituțiile aferente unde se vor prezenta candidații, în funcție de repartizarea care va fi făcută publică cât de curând:

– Facultatea de Drept a Universității din București, Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46, Sector 5 (accesul candidaților se va face exclusiv prin intrarea de la aripa Vasile Pârvan -partea din dreapta a Palatului Facultății de Drept);

– Facultatea de Litere a Universității din București, Strada Edgar Quinet 5-7, București (imobilul din vecinătatea Pieței Universității);

– Facultatea de Matematică si Informatică Universității din București, Str. Academiei nr. 14 (imobilul din vecinătatea Pieței Universității);

– Facultatea de Geografie a Universității din București, B-dul. Nicolae Bălcescu nr. 1 (imobilul din vecinătatea Pieței Universității);

– Facultatea de Istorie a Universității din București, B-dul. Regina Elisabeta nr. 4-12 (imobilul din vecinătatea Pieței Universității);

– Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, Strada Edgar Quinet 5-7, București (imobilul din vecinătatea Pieței Universității);

– Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității din București, B-dul. Nicolae Bălcescu nr. 1 (imobilul din vecinătatea Pieței Universității);

– Facultatea de Chimie a Universității din București, B-dul. Regina Elisabeta nr. 4-12 (imobilul din vecinătatea Pieței Universității);

– Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității din București, Str. Traian Vuia nr. 6 (imobilul din vecinătatea Pieței Universității);

– Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București, Șoseaua Panduri nr. 90 (imobil Panduri).

 

Sursa informației

 


Update 26 august 2019: Tabelele cuprinzând candidații la examenul de admitere la Barou, sesiunea august 2019

Potrivit site-ului oficial (www.unbr.ro), la data de 25 august 2019, au fost publicate tabelele cuprinzând candidații la examenul de primire în profesia de avocat și admitere în cadrul INPPA (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar) și candidații la examenul de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice.

De asemenea, au fost publicate și tabelele cuprinzând candidații ale căror dosare au primit termen pentru completare precum și candidații respinși și retrași de la examenul de primire în profesia de avocat și admitere în cadrul INPPA (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar) și de la examenul de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice.

Pentru a vedea respectivele documente, vă rugăm accesați aici.

Sursa informației

 

 


Update 12 august 2019: Rezultatul verificării condițiilor de înscriere la examenul de admitere la Barou

Conform site-ului oficial (www.baroul-bucuresti.ro), au fost publicate rezultatele verificării condițiilor de înscriere la examenul de admitere la Barou, sesiunea august 2019. Menționăm faptul că respectivele rezultate au fost validate prin Hotărârea Consiliului Baroului București nr. 16/2019.

Pentru a vedea respectivele rezultate, vă rugăm accesați următoarele linkuri:

Tabelul privind rezultatul verificării condițiilor de înscriere la examen pentru dobândirea calității de avocat STAGIAR

Tabelul privind rezultatul verificării condițiilor de înscriere la examen pentru dobândirea calității de avocat de către persoanele care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice

Sursa informației

 

 


Update 3 iulie 2019: Actele necesare pentru înscrierea la concurs

Potrivit site-ului oficial (www.baroul-bucuresti.ro), au fost publicate noi informații cu privire la examenul de primire în profesia de avocat din sesiunea august 2019.

Astfel, înscrierea la concurs se va face în perioada 8 iulie 2019 (ora 8:00) – 2 august 2019 (ora 16:00) la sediul Baroului Bucuresti din Str. Dr. Dumitru Raureanu nr. 3, Sector 5, etajul VI, Sala de Festivitati „Flavius Teodosiu”.

Programul de inscriere este următorul:

– Luni-vineri între orele 9:00 – 15:00, cu excepția zilei de 8 iulie 2019, când înscrierile încep la ora 8:00, respectiv 2 august 2019, când înscrierile se încheie la ora 16:00.

I. Pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar, la cererea de înscriere se anexează următoarele acte:

– certificatul de naștere, în copie certificata pentru conformitate;

– actul de identitate, în copie certificata pentru conformitate;

– diploma de licență în copie legalizată. În cazul în care diploma de licență s-a obținut după anul 1995, se va depune și copia legalizată a foii matricole eliberată de facultatea absolvită;

– dovada de plată a taxei de înscriere la examen, în original;

– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu cel mult 15 zile înainte de data depunerii cererii;

– certificat privind starea de sănătate a candidatului, incluzând și o evaluare psihiatrica*;

– certificat eliberat de baroul competent în care solicitantul a mai fost înscris în profesie, care să ateste cauzele încetării calității de avocat ori, dacă este cazul, motivele respingerii unei cereri anterioare de primire în profesie (nu este necesar celor care nu au promovat sesiunile anterioare).

II. Pentru dobândirea titlului profesional de avocat definitiv, la cererea de înscriere se anexează următoarele acte:

– certificatul de naștere, în copie certificata pentru conformitate;

– actul de identitate, în copie certificata pentru conformitate;

– diploma de licență în copie legalizată. În cazul în care diploma de licență s-a obținut după anul 1995, se va depune și copia legalizată a foii matricole eliberată de facultatea absolvită;

– dovada de plată a taxei de înscriere la examen, în original;

– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu cel mult 15 zile înainte de data depunerii cererii;

– certificat privind starea de sănătate a candidatului, incluzând și o evaluare psihiatrica*;

– dovada promovarii, in conditiile Regulamentului de examen, a examenului de definitivare in functia juridica indeplinita anterior;

– certificat eliberat de baroul competent în care solicitantul a mai fost înscris în profesie, care să ateste cauzele încetării calității de avocat ori, dacă este cazul, motivele respingerii unei cereri anterioare de primire în profesie (nu este necesar celor care nu au promovat sesiunile anterioare).

Actele se depun în două exemplare, respectiv un set cu acte originale/legalizate și un set cu copii certificate, fiecare set fiind pus într-un dosar distinct (dosar plic sau dosar cu șină).

Totodată, în vederea asigurării unor condiții civilizate pentru înscrierea candidaților, s-a pus la dispoziția acestora un spațiu generos pentru desfășurarea operațiunilor de înscriere, respectiv Sala de Festivități „Flavius Teodosiu”, de la etajul VI, dotată cu aer condiționat, suficiente scaune și apă potabilă.

Sursa informației

 

 


Potrivit unui anunț publicat pe site-ul oficial (www.unbr.ro), urmează să se organizeze în luna august 2019 a doua sesiune a examenului de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice.

Astfel, examenul se va desfășura în București în data de 30 august 2019. 

Taxa de examen este de 1000 lei și se va achita în contul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților – I.N.P.P.A. din București nr. RO56RNCB0082044172480001, deschis la B.C.R. – Sucursala Unirea – București cu mențiunea „Taxă examen primire în profesie ca avocat stagiar, sesiunea august 2019”, respectiv „Taxă examen primire în profesie ca avocat definitiv, sesiunea august 2019”.

Taxă examen primire în profesie ca avocat definitiv, sesiunea septembrie 2019”, se repartizează astfel:

– 500 lei pentru baroul la care se efectuează operațiunile aferente înscrierii la examen, prin activități de secretariat, specifice și prin acte și operațiuni de verificare a actelor ce însoțesc cererea de înscrie re la examen;

– 500 lei pentru I.N.P.P.A., pentru cheltuielile pe care le implică organizarea examenului;

Totodată, taxa de înscriere la examen se restituie integral candidaților retrași anterior afișării listelor cu rezultatele verificării îndeplinirii condițiilor de participare la examen pentru respectarea dispozițiilor art. 14-15 din Statutul profesiei de avocat

Cererile de înscriere a candidaților la examen, se depun în intervalul 8 iulie 2019 (ora 8:00) – 2 august 2019 (ora 16:00) la secretariatul baroului la care candidatul urmează să-și desfășoare activitatea în cazul în care va fi declarat admis.

De asemenea, pentru mai multe detalii, inclusiv tematica, redăm în continuare conținutul Hotărârii nr. 463/05.06.2019 privind organizarea examenului de primire în profesie – sesiunea august 2019, astfel cum a fost publicat de către UNBR:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

 

Totodată, a fost publicat și Regulamentul – cadru privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat și admitere în cadrul INPPA (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice. 

Potrivit Regulamentului, examenul constă în verificarea cunoștințelor juridice prin susținerea unei probe tip grilă, la următoarele discipline:

– organizarea și exercitarea profesiei de avocat;

– drept civil;

– drept procesual civil;

– drept penal;

– drept procesual penal.

Testul grilă cuprinde 100 de întrebări din toate materiile de examen. Timpul necesar pentru formularea răspunsurilor la testul grilă este cel stabilit de comisia de elaborare a subiectelor pentru aceasta proba; acesta nu poate depăși 4 ore de la momentul la care s-a încheiat distribuirea testelor către toți candidații.

La testul grilă, fiecare răspuns corect se evaluează cu un punct.

Evaluarea lucrărilor la testul grilă se realizează prin procesare (scanare) electronică. (4) Subiectele pot avea și caracter aplicativ, constând în rezolvarea unor cazuri practice pe baza cunoștințelor teoretice ale candidaților. Vor fi declarați admiși candidații care vor obține cel puțin 10 puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte.

Așa cum se prevede în anunțul publicat pe site-ul oficial (www.unbr.ro), pentru sesiunea august 2019, Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România din data de 5 iunie 2019 a decis că fiecare întrebare va avea trei variante de răspuns cu o singură variantă corectă.

Acesta poate fi accesat aici.

Sursa informației

[UPDATE: Hotărârea nr. 26/04 octombrie 2019 a Consiliului UNBR privind stabilirea cuantumul restituirilor sumelor achitate în vederea susținerii examenului de primire în profesia de avocat] ADMITERE BAROU – SESIUNEA AUGUST 2019 was last modified: octombrie 23rd, 2019 by Universul Juridic

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter