[UPDATE: HCBB nr. 3/05.02.2019 privind rezultatul verificării dosarelor de înscriere] Admitere Barou 2019

7 feb. 2019
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 4.727

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 30 de zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 7 februarie 2019: Baroul București. Rezultatele verificării condițiilor de înscriere la examenul de admitere în profesie – sesiunea martie 2019

Potrivit unui anunț din data de 7 februarie 2019, Baroul București a publicat rezultatele verificării condițiilor de înscriere la examenul de admitere în profesie – sesiunea martie 2019.

Totodată, candidații respinși pot depune contestații în termen de 24 de ore de la data
afișării
 – la Registratura Baroului, et. V, camera 501 sau la adresa de e-mail: [email protected], conform art. 4 din HCBB nr. 3/05.02.2019.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare rezultatele verificării condițiilor de înscriere la examenul de admitere în profesie – sesiunea martie 2019, astfel cum au fost publicate de către Baroul București:

(Pentru a vedea documentele, vă rugăm dați refresh)

• Rezultatele verificării condițiilor de înscriere la examenul de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar)

• Rezultatele verificării condițiilor de înscriere la examenul de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice

Sursa informației


Update 12 decembrie 2018: Baroul București. Acte necesare pentru înscrierea la examenul de admitere în profesia de avocat

Potrivit unui comunicat din data de 12 decembrie 2018, Baroul București a dat publicității detalii în ceea ce privește organizarea examenului de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice – sesiunea martie 2019.

Vezi și Admitere Barou 2018

Data desfășurării examenului este 3 martie 2019 pentru toți candidații.

Examenul se susține în cadrul INPPA și se desfășoară în mod unitar, la București.

Tematica de examen, Regulamentul de examen, taxa de examen și toate regulile de desfășurare rămân cele prevăzute în Hotărârile Consiliului UNBR nr. 367/22.06.2018, nr. 368/22.06.2018, nr. 369/22.06.2018.

Înscrierea la examen se va desfășura astfel:

– cererile de înscriere a candidaților la examen se depun în intervalul 17-21 decembrie 2018 (8.00-15.00) și 4-28 ianuarie 2019 (8.00-15.00), la secretariatul baroului la care candidatul urmează să-și desfășoare activitatea în cazul în care va fi declarat admis;

– cererile vor fi însoțite de actele prevăzute în Regulamentul de examen;

– în perioada 29 ianuarie – 5 februarie 2019, barourile vor verifica dosarele de înscriere la examen iar rezultatul verificărilor se afișează conform prevederilor Regulamentului de examen. Contestațiile formulate de candidații cărora li s-a respins înscrierea la examen se vor soluționa în conformitate cu prevederile Regulamentului de examen.

Taxa de examen este de 1.000 de lei și se va achita în contul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților – INPPA din București, nr. RO56RNCB0082044172480001, deschis la BCR – Sucursala Unirea – București cu mențiunea „Taxă examen primire în profesie ca avocat stagiar, sesiunea martie 2019”, respectiv „Taxă examen primire în profesie ca avocat definitiv, sesiunea martie 2019”.

Baroul București, luând act de dispozițiile Hotărârii Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România nr. 400/08.12.2018 privind organizarea examenului de primire în profesie – sesiunea martie 2019, informează candidații cu privire la înscrierea la examenul de primire în profesie – sesiunea martie 2019:

„Candidații se pot înscrie în intervalul 17-21 decembrie 2018 (8.00-15.00) și 4-28 ianuarie 2019 (8.00-15.00), la sediul Baroului București din Str. Dr. Dumitru Râureanu nr. 3, Sector 5, etajul VI, Sala de Festivități «Flavius Teodosiu».

Programul de înscriere este următorul:

Luni-vineri între orele 9.00-15.00, cu excepția zilei de 17 decembrie 2018 și 4 ianuarie 2019, când înscrierile încep la ora 8.00.

Condițiile de înscriere, cererea-tip, conținutul dosarului, regulamentul de examen, informații privind taxa de examen sunt cele aprobate prin Hotărârile Consiliului UNBR nr. 367/22.06.2018 și nr. 400/08.12.2018.

Relații suplimentare se pot obține la telefon nr. 021/315.45.38, e-mail: [email protected]”.

Acte necesare pentru înscrierea la examenul de admitere în profesia de avocat

I. Pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar, la cererea de înscriere se anexează următoarele acte:

– certificatul de naștere, în copie certificată pentru conformitate;

– actul de identitate, în copie certificată pentru conformitate;

– diploma de licență în copie legalizată. În cazul în care diploma de licență s-a obținut după anul 1995, se va depune și copia legalizată a foii matricole eliberată de facultatea absolvită;

– dovada de plată a taxei de înscriere la examen, în original;

– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu cel mult 15 zile înainte de data depunerii cererii;

– certificat privind starea de sănătate a candidatului, incluzând și o evaluare psihiatrică*;

– certificat eliberat de baroul competent în care solicitantul a mai fost înscris în profesie, care să ateste cauzele încetării calității de avocat ori, dacă este cazul, motivele respingerii unei cereri anterioare de primire în profesie**.

II. Pentru dobândirea titlului profesional de avocat definitiv, la cererea de înscriere se anexează următoarele acte:

– certificatul de naștere, în copie certificată pentru conformitate;

– actul de identitate, în copie certificată pentru conformitate;

– diploma de licență în copie legalizată. În cazul în care diploma de licență s-a obținut după anul 1995, se va depune și copia legalizată a foii matricole eliberată de facultatea absolvită;

– dovada de plată a taxei de înscriere la examen, în original;

– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu cel mult 15 zile înainte de data depunerii cererii;

– certificat privind starea de sănătate a candidatului, incluzând și o evaluare psihiatrică*;

– dovada promovării, în condițiile Regulamentului de examen, a examenului de definitivare în funcția juridică îndeplinită anterior;

– certificat eliberat de baroul competent în care solicitantul a mai fost înscris în profesie, care să ateste cauzele încetării calității de avocat ori, dacă este cazul, motivele respingerii unei cereri anterioare de primire în profesie**.

Important

În conformitate cu dispozițiile art. 2 din Regulamentul-cadru de examen, toți candidații trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute la art. 12 din Legea nr. 51/1995.

La examenul de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice se pot înscrie persoanele care îndeplinesc, suplimentar, condițiile prevăzute la art. 20 alin. (5) și (6) din Legea nr. 51/1995. Dovedirea vechimii în funcția juridică îndeplinită anterior se face prin anexarea la dosarul de examen a înscrisurilor specifice, în copie certificată pentru conformitate (carte de muncă/adeverință de angajator etc.).

Notă:

* Certificatul privind starea de sănătate a candidatului poate fi emis de către orice medic generalist. Evaluarea psihiatrică poate fi emisă de orice medic specialist psihiatru.

Baroul București nu a optat pentru desemnarea unor unități medicale.

** Sunt exceptați candidații de la examenele anterioare de primire în profesie care nu au promovat examenele de primire în profesie din sesiuni anterioare.

Actele se depun în două exemplare, respectiv un set cu acte originale/legalizate și un set cu copii certificate, fiecare set constituind un dosar distinct.

Actele se depun în dosar-plic sau dosar cu șină.

În vederea asigurării unor condiții civilizate pentru înscrierea candidaților, s-a pus la dispoziția acestora un spațiu generos pentru desfășurarea operațiunilor de înscriere, respectiv Sala de Festivități „Flavius Teodosiu”, de la etajul VI, dotată cu aer condiționat, suficiente scaune și apă potabilă.

Programul zilnic de primire a documentelor este de natură a oferi timp suficient celor care doresc să se înscrie, nefiind necesară înscrierea pe liste prealabile.

În scopul derulării fără incidente a înscrierii la examen, se recomandă candidaților să se asigure că prezintă dosare complete, conform Regulamentului de examen, atât din punct de vedere al conținutului, cât și al formei, respectând cerințele privind natura documentelor depuse (acte originale, copii legalizate, copii simple, certificate conform cu originalul, după caz).

Baroul București urează succes tuturor candidaților la examenul de primire în profesia de avocat!

Pentru mai multe detalii, puteți consulta mai jos și:

cerere-tip înscriere avocat definitiv 2019;

cerere-tip înscriere avocat stagiar 2019;

Hotărâre Consiliu organizare examen 2019;

Hotărâre Consiliu UNBR nr. 400 examen martie 2019;

Hotărâre Regulament examen 2019.

Sursa informației


Admitere Barou 2019

Potrivit unui comunicat din data de 10 decembrie 2018, Uniunea Națională a Barourilor din România anunță organizarea la data de 3 martie 2019 a examenului de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice.

Vezi și Admitere Barou 2018

De asemenea, pentru mai multe detalii, redăm în continuare conținutul Hotărârii nr. 400/08.12.2018 privind organizarea examenului de primire în profesie – sesiunea martie 2019, astfel cum a fost publicat de către UNBR:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

Sursa informației

[UPDATE: HCBB nr. 3/05.02.2019 privind rezultatul verificării dosarelor de înscriere] Admitere Barou 2019 was last modified: februarie 7th, 2019 by Universul Juridic
99 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter