Admisibilitatea revizuirii. Recurs (CPC)

17 Mar 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 914
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC II) nr. 1062/2016

CPC: art. 129 [NCPC: art. 254], CPC: art. 312 [NCPC: art. 496], CPC: art. 322 [NCPC: art. 509], CPC: art. 326 [NCPC: art. 513]

Sub un prim aspect, se observă că recurenții își dezvoltă criticile pe o confuzie făcută asupra modului de soluționare a căi de atac de retractare exercitată de către aceștia – revizuirea -, fără a se arăta în concret în ce constă presupusa încălcare a principiului rolului activ al instanței în aflarea adevărului reglementat de prevederile art. 129 pct. 5 C. proc. civ. [NCPC: art. 254].

ORIGINAL Black Friday

În acest sens, se reține că instanța a procedat la analizarea cererii de revizuire prin prisma prevederilor art. 322 pct. 7 C. proc. civ. [NCPC: art. 509], limitând în mod corect dezbaterile asupra cauzei doar la admisibilitatea revizuirii, în conformitate cu dispozițiile art. 326 alin. (3) C. proc. civ. [NCPC: art. 513].

În ceea ce privește criticile vizând netemeinicia deciziei a cărei retractare s-a solicitat, Înalta Curte constată că nu poate păși la examinarea acestora, dat fiind faptul că prezentul recurs este formulat împotriva unei soluții date asupra cererii de revizuire, ce a fost respinsă ca inadmisibilă, instanța de recurs fiind îndrituită a se limita la condițiile de admisibilitate ale acesteia.

Pentru considerentele expuse, Înalta Curte, în temeiul dispozițiilor art. 312 alin. (1) C. proc. civ. [NCPC: art. 496], urmează să respingă recursul declarat de recurenții B. și A. împotriva Sentinței nr. 93F din 2 octombrie 2014 pronunțată de Curtea de Apel București, secția a III-a civilă și pentru cauze cu minori și de familie.

Sursa informației: www.scj.ro.

Admisibilitatea revizuirii. Recurs (CPC) was last modified: martie 17th, 2017 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter