Activitățile internaționale ale Poliției Române

27 ian. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 741

Despre

  • Misiuni de suport operativ sau de ordine publică, în 12 state europene
  • Misiuni de menținere a păcii pe 4 continente
  • Cooperarea cu agențiile UE

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Poliția Română a fost invitată să participe, an de an, la noi misiuni de suport operativ ori misiuni internaționale organizate sub egida organizațiilor pentru securitate mondială. Anul trecut, 126 de polițiști au participat la misiuni de suport operativ, în 12 state U.E. partenere, iar 46 de polițiști au acționat în 12 misiuni de menținere a păcii, arată comunicatul de presă al Poliției Române.

Poliția Română participă la misiuni de sprijin operativ cu caracter temporar, la solicitarea statelor partenere, precum și în zonele în care se înregistrează un flux semnificativ al turiștilor români.

Astfel, 126 de polițiști au participat la 45 de misiuni de suport operativ sau de ordine publică, în 12 state europene: Austria, Marea Britanie, Franța, Italia, Germania, Olanda, Suedia, Danemarca, Norvegia, Elveția, Bulgaria și Ungaria, unele dintre acestea de lungă durată, precum și la misiuni în Franța sau Italia.

Reacțiile constant pozitive obținute din partea partenerilor europeni, unde Poliția Română a desfășurat misiuni de sprijin operativ, reprezintă o recunoaștere a eforturilor depuse și a generat în permanență solicitări de sprijin suplimentare.

Totodată, în anul 2015, Poliția Română a participat la 8 misiuni de menținere a păcii pe 4 continente, cu 46 de polițiști. Sfera misiunilor internaționale în care sunt dislocați polițiști români este una foarte variată, aceștia fiind constant remarcați pentru profesionalismul de care dau dovadă și pentru contribuția semnificativă pe care o aduc la îndeplinirea misiunilor.

La sfârșitul anului trecut, 72 de polițiști se aflau dislocați în 12 teatre de operații sub comandă multinațională.

De asemenea, având în vedere temele importante aflate pe agenda Consiliului UE pentru perioada 2014-2020, la nivelul Poliției Române au fost desfășurate mai multe activități circumscrise consultărilor privind: Programul Stockholm, viitoarea Strategie de Securitate Internă a UE, implementarea ciclului de politici UE 2014 – 2017 în combaterea criminalității internaționale organizate și grave.

Poliția Română a participat la nivelul Consiliului UE, Comisiei Europene sau a Președinției Consiliului UE, în peste 80 de reuniuni ale celor mai importante grupuri de lucru (Consilii JAI, COREPER, COSI, CATS, LEWP, GENVAL, PROAPP, RAILPOL, AQUAPOL, AIRPOL, ATLAS etc.).

În ceea ce privește cooperarea cu agențiile UE, au fost desfășurate activități astfel:

  • 86 sub egida EUROPOL,
  • 1 – FRONTEX,
  • 55 – CEPOL,
  • 25 – EUROJUST,
  • 4 –  OLAF.

Pe linia priorităților circumscrise proiectului EMPACT s-a urmărit implementarea activităților cuprinse în planurile operaționale de acțiune 2015 și planificarea celor aferente anului 2016. În cadrul acestui proiect, Poliția Română a continuat coordonarea priorității „Cybercrime” – subdomeniul „Payment Card Fraud” și a acordat sprijin în calitate de co-driver pentru subdomeniul „Cyber Attacks” din cadrul aceleiași priorități.

Sursa informației este Poliția Română (www.politiaromana.ro).

Activitățile internaționale ale Poliției Române was last modified: ianuarie 26th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter