Acord de colaborare între CCIB şi CCPIT Kenli

12 feb. 2018
Vizualizari: 692

Potrivit unui comunicat din data de 12 februarie 2018, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), a primit la sediul Camerei bucureștene o misiune chineză, condusă de Hesen Zhang, secretar adjunct al PCC din Districtul Kenli, al orașului Dongying, provincia Shandong. Din delegație au făcut parte oficiali ce activează în domeniul agriculturii, turismului, pescuitului și în comerț. La întâlnire a participat, de asemenea, Iuliu Stocklosa, vicepreședinte al CCIB.

În deschidere, Sorin Dimitriu a vorbit despre rolul Camerei bucureștene în modernizarea economiei țării noastre, despre activitatea CCIB, organizație reprezentativă pentru mediul de afaceri al capitalei, cu deschidere și recunoaștere internațională, precum și despre strategia de relații externe a organizației noastre. În acest context, Sorin Dimitriu a punctat orientarea către dezvoltarea relațiilor economice și comerciale cu țările din afara spațiului comunitar, subliniind faptul că R. P. Chineză constituie o zonă prioritară în strategia Camerei bucureștene, o dovadă în acest sens fiind cele 10 acorduri de cooperare încheiate de CCIB cu organizații similare din această țară, în baza cărora sunt organizate evenimente menite să contribuie la o mai bună cunoaștere a celor două comunități de afaceri.

Principalele obiective ale întâlnirii au vizat semnarea unui acord de colaborare între Camera bucureșteană și Consiliul Chinez pentru Promovarea Comerțului Internațional – Filiala Kenli și identificarea, în marja acestui document, a unor proiecte concrete a căror derulare să conducă la o mai bună cunoaștere a comunităților de afaceri reprezentate de cele două instituții. În acest context, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a sugerat, într-o primă etapă, organizarea la București a „Săptămânii produselor din districtul Kenli”, eveniment urmat de o misiune economică condusă de CCIB în regiunea amintită.

Datorită semnării acordului de cooperare între CCIB și CCPIT Kenli, companiile românești vor beneficia de asistență și consultanță specializată pentru identificarea de potențiali parteneri în districtul Kenli. De asemenea, comunitatea de afaceri bucureșteană va fi informată, prin intermediul CCIB, asupra oportunităților oferite de zona acoperită de CCPIT Kenli în domeniul importului, exportului și cooperarii în diverse sectoare.

Șeful delegației chineze a făcut o prezentare amplă a districtului Kenli și a zonei de vărsare în mare a fluviului Galben (Delta Huan He), punctând contribuția regiunii pe care o reprezintă la dezvoltarea economică a R. P. Chineze, îndeosebi datorită zăcămimtelor de țiței din zonă, industriilor constructoare de echipamente și anvelope (districtul asigură 1/5 din producția de anvelope a Chinei) și agriculturii. „Pornind de la propunerile făcute astăzi și de la documentul semnat, ne vom strădui să satisfacem cererile pieței românești și pe cele ale pieței chineze, utilizând instrumentele potrivite pentru dezvoltarea colaborării bilaterale”, a afirmat Hesen Zhang.

În continuarea programului, delegația chineză, însoțită de oficiali ai CCIB, face o vizită de afaceri în județul Tulcea, inclusiv în Delta Dunării.

R. P. Chineză este un partener economic și comercial important pentru România. La nivelul anului 2007 (date provizorii), schimburile comerciale româno-chineze au atins 5 miliarde USD, din care importul s-a cifrat la peste 4 miliarde USD.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare conținutul respectivului comunicat de presă, astfel cum a fost publicat de către Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2018/02/Comunicat_semnare_acord_CCIB_CCPITKanli-2.pdf” height=”800px”]

Acord de colaborare între CCIB și CCPIT Kenli was last modified: februarie 12th, 2018 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: