Acesta este scopul întâlnirii noastre de la București: evaluăm deciziile adoptate în acest domeniu

31 mai 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 706
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Cu ocazia desfășurării Conferinței mondiale „Protecția mediului prin dreptul penal” ce a avut loc în perioada 18-20 mai 2016, la București, Universul Juridic a profitat de reuniunea atâtor personalități importante din sfera dreptului și a obținut interviuri cu unele dintre acesta. Vă invităm să urmăriți interviul acordat de către domnul prof. Jose Luis de la Cuesta:

În ultimii 15 ani, au fost abordate numai probleme de maximă actualitate: criminalitatea organizată, de pildă, a fost tema Congresului din 1999; după aceea, am tratat terorismul, gestionarea internațională a dreptului penal, criminalitatea informatică și altele. În concluzie, aspectele de actualitate au făcut mereu obiectul reflecțiilor noastre.

Aici, în București, tratăm o problemă foarte importantă, criminalitatea de mediu, în condițiile în care atingerile aduse mediului sunt din ce în ce mai grave, impunând instrumente diverse în vederea combaterii lor. Avem nevoie de reglementări eficiente, la nivel administrativ, avem nevoie de remedii eficiente, din punct de vedere civil, dar în același timp avem nevoie de reglementări de ordin penal pentru a combate comportamentele cele mai nocive și pentru a le sancționa în mod adecvat.

Acesta este scopul întâlnirii noastre de la București, evaluăm deciziile adoptate în acest domeniu, în condițiile în care Asociația analizează dreptul penal al mediului, începând, am impresia, cu 1979, deci avem mai mult de 30 de decenii de experiență în domeniu. Prin urmare, vom încerca să evaluăm activitatea de până acum și să apreciem unde trebuie intervenit în prezent.

Acesta este scopul întâlnirii noastre de la București: evaluăm deciziile adoptate în acest domeniu was last modified: mai 31st, 2016 by José Luis de la Cuesta

Vă recomandăm:

Despre autor:

José Luis de la Cuesta

José Luis de la Cuesta

Este președinte de onoare al Asociației Internaționale de Drept Penal.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter