În această lume extrem de dinamică există genuri de criminalitate foarte puțin cunoscute și cercetate, deși le întâlnim la tot pasul

27 mai 2016
4 voturi, medie: 4,00 din 54 voturi, medie: 4,00 din 54 voturi, medie: 4,00 din 54 voturi, medie: 4,00 din 54 voturi, medie: 4,00 din 5 (4 votes, average: 4,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1006
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Cu ocazia desfășurării Conferinței mondiale „Protecția mediului prin dreptul penal” ce a avut loc în perioada 18-20 mai 2016, la București, Universul Juridic a profitat de reuniunea atâtor personalități importante din sfera dreptului și a obținut interviuri cu unele dintre acesta. Vă invităm să urmăriți interviul acordat de către procurorul general al României domnul Augustin Lazăr:

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

În această lume extrem de dinamică există genuri de criminalitate foarte puțin cunoscute și cercetate, deși le întâlnim la tot pasul. Pe cât de puțin cunoscute, pe atât de periculoase, iar criminalitatea contra mediului este una dintre ele. Am asemănat-o cu criminalitatea contra patrimoniului cultural – la fel de puțin cunoscută și cercetată.

Pentru a cunoaște manifestările infracționale, modurile de operare în domeniu, pentru a distinge o faptă penală este necesar nu numai să fii sensibil la mediu, să vezi în jurul tău lucrurile care se întâmplă, ci să și cunoști reglementările în domeniu și să creezi o jurisprudență nouă în domeniu.

Eu spun că în acest moment există în câteva domenii câteva hotărâri judecătorești care s-au dat – ele trebuie toate colectate, adunate într-o bază de date. Magistrații care se ocupă cu astfel de cauze și care ar trebui specializați ar trebui convocați, pregătiți în seminarii pentru această problematică și, apoi, în momentul în care se vor confrunta cu ele va fi deja altceva.

Aceasta este valabil nu numai pentru completele specializate de judecători, ci este valabil pentru magistrații ministerului public care, în amonte, trebuie să vină, să cerceteze, să știe să abordeze investigativ o astfel de faptă.

În această lume extrem de dinamică există genuri de criminalitate foarte puțin cunoscute și cercetate, deși le întâlnim la tot pasul was last modified: iunie 27th, 2016 by Augustin Lazăr

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter