[UPDATE: Rezultatele selecțiilor pentru acest proiect] Academia de Drept European organizează seminariile „EU anti-discrimination law” și „EU gender equality law” (termen-limită: 26 februarie 2017)

24 apr. 2017
Vizualizari: 682

Update 24 aprilie 2017: Rezultatele selecțiilor pentru acest proiect

Potrivit comunicatului din data de 21 aprilie 2017, INM a publicat un anunț privind rezultatele procedurii de selecție în vederea participării la seminariile cu tema EU ANTI-DISCRIMINATION LAW și EU GENDER EQUALITY LAW organizate de Academia de Drept European (ERA) în anul 2017.

Redăm mai jos lista rezultatelor astfel cum au fost publicate de INM.

  • Rezultatele procedurii de selecție în vederea participării la seminarul cu tema EU ANTI-DISCRIMINATION LAW, organizat la Trier (Germania), în perioada 4-6 decembrie 2017, au fost depuse 2 candidaturi, ambele în termen.
  • Rezultatele procedurii de selecție în vederea participării la seminarul cu tema EU ANTI-DISCRIMINATION LAW, organizat la Zagreb (Croația), în perioada 11-12 mai 2017, au fost depuse 9 candidaturi, toate în termen.
  • Rezultatele procedurii de selecție în vederea participării la seminarul cu tema EU GENDER EQUALITY LAW: Trier, 24-26 aprilie 2017, organizat la Trier (Germania), în perioada 24-26 aprilie 2017, a fost depusă, în termen, o candidatură.
  • Rezultatele procedurii de selecție în vederea participării la seminarul cu tema EU GENDER EQUALITY LAW, organizat la Cracovia (Polonia), în perioada 12-13 iunie 2017, au fost depuse 6 candidaturi, toate în termen.
  • Rezultatele procedurii de selecție în vederea participării la seminarul cu tema EU ANTI-DISCRIMINATION LAW, organizat la Lisabona (Portugalia), în perioada 6-7 noiembrie 2017, au fost depuse 9 candidaturi, toate în termen.
  • Rezultatele procedurii de selecție în vederea participării la seminarul cu tema EU GENDER EQUALITY LAW, organizat la Florența (Italia), în perioada 5-6 octombrie 2017, au fost depuse 10 candidaturi, toate în termen.

Candidaturile au fost însoțite de avizul prevăzut de art. 6 din Regulamentul privind drepturile și obligațiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri, precum și pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014.

La realizarea selecției au fost avute în vedere criteriile menționate în anunțul de selecție, respectiv:

– relevanța programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută pentru curs;
– neparticiparea recentă la alte forme de pregătire internațională;
– posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregătire.

Fiecare criteriu a fost analizat corelativ cu condiția cunoașterii temeinice a limbii engleze.

Aplicarea în concret a criteriilor menționate la candidaturile depuse a condus la următoarele rezultate:

a) În ceea ce privește aplicarea criteriului relevanței seminarului pentru activitatea profesională, s-a constatat faptul că toate candidaturile îndeplinesc această condiție.

b) În aplicarea criteriului neparticipării recente la alte forme de pregătire internațională, la efectuarea selecției nu au fost avute în vedere candidaturile magistraților care figurează în baza de date a INM cu participări internaționale în anii 2016 și 2017.

S-a constatat că unul dintre candidați figurează în baza de date a INM cu două participări internaționale în anul 2011 și altul figurează cu două participări internaționale – în anul 2011, respectiv în anul 2012, iar ceilalți magistrați figurează cu participări internaționale în anul 2015. Astfel, la efectuarea selecției au avut prioritate primele două candidaturi din cele menționate anterior.

La departajarea candidaților din lista de rezervă (care figurează în baza de date a INM cu participări internaționale în anul 2015), s-a avut în vedere faptul că unul dintre aceștia figurează cu două participări internaționale în anul 2015. Astfel, la efectuarea selecției s-a acordat prioritate celorlalte două candidaturi. La departajarea acestor candidaturi s-a avut în vedere faptul că unul dintre magistrați este specializat în materia dreptului administrativ (soluționând și litigii care privesc raporturile de muncă ale funcționarilor publici), motiv pentru care la efectuarea selecției s-a acordat prioritate acestei candidaturi.

c) Criteriul privind posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la seminar a fost considerat a fi întrunit de toate candidaturile. Acest criteriu a fost apreciat prin raportare la informațiile relevante furnizate de candidați în CV-uri, precum și la aspectele motivaționale menționate în scrisorile de intenție. Astfel, au fost avute în vedere activitatea didactică, publicarea unor articole de specialitate, calitatea de membru GEMME, calitatea de formator INM.

d) Aprecierea cunoașterii temeinice a limbii de desfășurare a seminarului s-a realizat prin raportare la documentele care atestă cunoașterea limbii engleze (certificate de competență lingvistică) și la informațiile rezultate din CV-uri și scrisorile de intenție.

Pentru mai multe informații legate de candidaturile admise, atașăm mai jos conținutul integral al anunțului INM.

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2017/04/Anunt-selectie-seminarii-antidiscriminare-1.doc” height=”800px”]


Academia de Drept European organizează seminariile „EU anti-discrimination law” și „EU gender equality law” (termen-limită: 26 februarie 2017)

Potrivit informării INM din data de 8 februarie 2017, Academia de Drept European (ERA) organizează seminariile EU anti-discrimination law” și „EU gender equality law”. 

În cadrul seminariilor cu tema „EU Anti-discrimination Law” vor fi supuse dezbaterilor Directivele 2000/78 și 2000/43 referitoare la discriminarea pe temei de rasă, vârstă, dizabilități, religie și orientare sexuală, iar în cadrul seminariilor cu tema „EU Gender Equality Law” se vor discuta aspecte privind legislația UE în domeniul egalității între femei și bărbați. Vor fi încurajate interactivitatea și schimbul de experiență între participanți.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Seminarele se adresează judecătorilor și procurorilor, fiind disponibile un număr de 2-3 locuri/seminar.

Desfășurătorul seminarelor va fi următorul:

1. „EU anti-discrimination law”
– 11-12 mai 2017, Zagreb (engleză/croată);
– 6-7 noiembrie 2017, Lisabona (engleză/portugheză);
– 4-6 decembrie 2017, Trier (engleză/germană).

2. „EU gender equality law”
– 24-26 aprilie 2017, Trier (engleză/germană);
– 12-13 iunie 2017, Cracovia (engleză/poloneză);
– 5-6 octombrie 2017, Florența (engleză/italiană).

Înscrierile se vor face până în data de 26 februarie 2017, mai multe informații fiind puse la dispoziție de către INM în anunțul oficial

[UPDATE: Rezultatele selecțiilor pentru acest proiect] Academia de Drept European organizează seminariile „EU anti-discrimination law” și „EU gender equality law” (termen-limită: 26 februarie 2017) was last modified: aprilie 24th, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: