A murit Mihai Constantinescu

30 oct. 2019
Vizualizari: 791

Audierile de ieri din comisiile parlamentare de specialitate au confirmat, cu excepția lui Florin Cîțu, miniștrii PNL propuși de Ludovic Orban, după cum urmează:

Ministrul propus la Afaceri Interne, Marcel Vela, avizat în comisiile de specialitate, crede că Orlando Șchipu, ofițerul ISU care înjură victimele din Colectiv în înregistrarea difuzată recent, nu mai are ce căuta în sistemul de salvare, din punct de vedere profesional și uman. Și Miniștrii propuși la Agricultură și Mediu, Adrian Oros și Costel Alexe, au fost avizați pozitiv în comsii. Vela consideră că trebuie realizată o analiză în legătură cu ce s-a întâmplat acolo. Senatorul liberal Florin Cîțu a primit aviz negativ în comisii pentru Ministerul Finanțelor. Ministrul propus la Sănătate, Victor Costache, a declarat marți, la audierile din Parlament, că va demisiona dacă devine acuzat în dosarul de malpraxis în care este vizat. Costache a primit avizul comisiilor parlamentare. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a primit avizul comisiilor. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, i-a cerut ministrului nominalizat la Fonduri Europene -Marcel Boloș- să pună la dispoziția anchetatorilor toate documentele referitoare la cazul lui Dan Barna, suspectat de nereguli în legătură cu proiectele europene, pe care le-a derulat sau pentru care a fost consultant. Opt dintre miniștrii propuși în Cabinetul Orban au fost programați marți la audieri în comisiile parlamentare de specialitate”, relatează News.ro.

Cum discuțiile din Comisii au vizat și dosarul „Colectiv”, ar trebui notat și faptul că ieri Parchetul Militar București a dispus începerea urmăririi penale în rem pentru mai multe infracțiuni, după filmul intervenției la „Colectiv”.

„Procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au dispus prin ordonanța din data de 29 octombrie începerea urmăririi penale cu privire la fapte sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, abuz în serviciu, neglijență în serviciu, pentru a se efectua cercetări cu privire la aspectele care rezultă din vizionarea imaginilor video apărute în spațiul public în legătură cu modalitatea de intervenție și acordarea primului ajutor la incendiul de la clubul Colectiv, din seara de 30 octombrie 2015, de către persoane care au calitatea de militar”, a transmis, marți Parchetul Miliar București, scrie News.ro.

Raportul MCV pentru România și Bulgaria determină noi reacții din partea politicienilor români. Fostul președinte, Traian Băsescu, cataloghează drept „nedrept și jenant” modul în care este prezentată România în cel mai recent raport MCV.

„Nedrept. Nedrept și jenant, să vezi Bulgaria unde încă se împușcă ziariști și se omoară oameni de afaceri, că i se ridică MCV-ul și în România nu. Să vezi Croația, care numai ce a intrat în Uniunea Europeană, că este primită în Spațiul Schengen. Credeți-mă, aș fi întors masa Consiliului European în plină ședință”, a afirmat fostul președinte al României vineri seara, la TVR 1, scrie News.ro.

O reacție critică la modul în care a primit raportul președintele țării are și fostul europarlamentar independent, Mircea Diaconu, acum candidat independent la președinție.

„În tratat există clar subiectul Schengen, cu descriere, cu etape, cu finalizare și cu termen de intrarea în vigoare. Nu s-a respectat de niciun fel. (…) Noi am făcut investițiile, am dat bani, ne-am pregătit. Tehnic, avem avizul. Ei, nu-l au; cineva din țările prietene, ba unul, ba altul – că-și dau de la unul la altul, nu-s de acord, folosesc o formă de drept de veto care e pe ducă în Uniunea Europeană ca metodă. E penibilă. (…) Parlamentul European a votat de trei ori până acum să se dea Schengen pentru România și Bulgaria. În Consiliu, președintele, care ne reprezintă ar fi trebuit să facă următorul lucru, să zică într-o bună zi colegilor săi de la masa de 27, mă rog 28: Dragi colegi, suntem prieteni, suntem egali, ce scrie aici, în tratate? Nicio țară nu poate fi discriminată în raport cu celelalte. Iată o listă de discriminări ale țării mele”, spune Diaconu, scrie Agerpres.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat marți eliberarea din funcția de procuror a Laurei Codruța Kovesi, după numirea în funcția de procuror-șef la Parchetul European. Totodată, CSM a aprobat cererea ei privind rezervarea postului de la DIICOT Sibiu, unde este încadrată”, mai anunță azi News.ro.

Presa consemnează azi și audierea la DNA în calitate de martor a liderului PSD, Paul Stănescu.

„Senatorul PSD, Paul Stănescu, a precizat luni că a fost audiat la DNA ca martor, într-un dosar care vizează un proiect cu fonduri europene care s-a derulat pe Olt, pe vremea când era președinte al CJ Olt. Stănescu spune că nu este implicat în dosar în niciun fel, el nesemnând niciun fel de document, dar crede că cercetarea a plecat de la un denunț”, scrie News.ro.

La finalul Revistei consemnăm o veste tristă pentru milioane de români: Mihai Constantinescu a murit, marți seara, la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, după un stop cardio-respirator.

„Artistul se afla în comă din luna mai a acestui an, când a fost dus la spital în urma unui stop cardio-respirator. Mihai Constantinescu avea 73 de ani. În anul 2008, Mihai Constantinescu a fost supus unei intervenții chirurgicale, la Secția Clinică Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, cu diagnosticul stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, insuficiență mitrală gradul 3/4, insuficiență tricuspidiană gradul 2, hipertensiune pulmonară medie. În anul 2017, artistul a fost supus unei noi intervenții chirurgicale, după ce valva mitrală a avut o disfuncție. Mihai Constantinescu a fost unul dintre cei mai cunoscuți interpreți și compozitori de muzică ușoară tradițională românească, fiind autor a zeci de șlagăre, care au rămas în memoria mai multor generații”, scrie Cotidianul.

 

Seară frumoasă!

A murit Mihai Constantinescu was last modified: octombrie 30th, 2019 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: