A murit Alexandru Arşinel

30 sept. 2022
Vizualizari: 496

România a mai pierdut un nume mare al scenei naționale: „actorul Alexandru Arșinel a murit joi la Spitalul Universitar de Urgență București”, au declarat, pentru Agerpres, surse medicale.

„Alexandru Arșinel se afla internat la Spitalul Universitar de Urgență București din 15 septembrie pentru tratarea unor leziuni cauzate de repaosul prelungit la pat”,  notează Agerpres despre suferința marelui artist.

„La 6 iunie 2019, cu ocazia împlinirii a 80 de ani, artistul a fost sărbătorit la Teatrul de Revistă «Constantin Tănase» din București prin spectacolul aniversar «Alexandru Arșinel 80 de ani de viață și 60 de ani de carieră». Actorul Alexandru Arșinel a fost director al Teatrului de revistă «Constantin Tănase» din București între 1998-2018 și director adjunct al teatrului”, amintește Agerpres, făcând o trecere în revistă a întregii sale cariere artistice, de la debutul pe scenă și până la moartea sa.

Joi, Guvernul a prelungit compensarea prețurilor la carburanți cu 50 de bani pe litru, până la data de 31 decembrie 2022.

„Pentru primele luni estimăm impactul bugetar la aproximativ 600 de milioane de lei (…) pentru următoarele trei luni, octombrie, noiembrie și decembrie, estimăm același impact, la același nivel, respectiv 600 de milioane de lei”, a afirmat secretarul de stat în Ministerul Energiei, Dan Dragoș Drăgan, scrie News.ro.

„Secretarul de stat în Ministerul Energiei Dan Dragoș Drăgan, a declarat, joi seara, la finalul ședinței de Guvern, că operatorii economici care comercializează benzină și motorină vor beneficia în continuare de compensarea de 0,25 pe litru”, mai notează News.ro

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, anunță că ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, va trimite Corpul de Control pentru a face verificări cu privire la procedurile derulate pentru achiziția autovehiculelor marca BMW de către Poliția Română.

Dacă vă referiți la interesul public manifestat față de achiziția unor mașini de poliție pentru Poliția națională, pot să vă confirm că ministrul Afacerilor Interne a cerut Corpului de Control să facă verificări privind procedurile derulate cu această ocazie, iar la finalul verificărilor MAI va prezenta public aceste concluzii”, a declarat Dan Cărbunaru, joi seară, la finalul ședinței de Guvern, scrie News.ro.

Presa mai scrie că reprezentanții speciali pentru problematica Holocaustului din: Canada, Croația, Republica Cehă, Grecia, Olanda, România, Marea Britanie, SUA au semnat, cu ocazia comemorării masacrului de la Babyn Yar, o declarație comună prin sunt  condamnate acțiunile Rusiei în Ucraina.

„Nu trebuie să uităm niciodată oribilele crime împotriva umanității care au avut loc acum 81 de ani, când circa 34.000 evrei au fost uciși de naziști și de complicii lor la Babyn Yar. Timp de 45 de ani după sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial, Uniunea Sovietică a cenzurat documentația despre Holocaust, inclusiv cercetările și documentația din arhive ce vizează masacrul evreilor de la Babyn Yar”, se precizează în textul declarației, potrivit unui comunicat transmis joi de Alexandru Muraru, reprezentantul Special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, notează Agerpres.

Vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2023 și cu ce procent?, este întrebarea la care a răspuns la Antena 3 premierul Ciucă.

„«Îmi doresc foarte mult, ca prim-ministru, și nu cred că există cineva care să nu-și dorească să poată să acopere această rată a inflației prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viață activă și lucrează într-un domeniu sau altul, cetățenilor vulnerabili. Acum, în momentul de față, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%», a declarat Nicolae Ciucă. Premierul a subliniat că nu vrea să creeze așteptări false pensionarilor, care «și așa sunt destul de necăjiți și așa au problemele pe care le știm cu toții» și că de aceea nu poate oferi un răspuns concret. «Tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea așteptări»”, a spus premierul Nicolae  Ciucă, notează Libertatea.

Gazoductul ce leagă Grecia de Bulgaria spre România și Ungaria, care a fost amânat de autoritățile bulgare și elene timp de peste un deceniu a primit autorizație de funcționare.

„Interconectorul este finalizat și la 1 octombrie va putea, într-adevăr, să fie pus în funcțiune în adevăratul sens al cuvântul, fără nicio grijă și fără nicio încălcare a vreunei norme în Bulgaria”, a anunțat ministrul bulgar al dezvoltării regionale, Ivan Șișkov, pentru portalul SEGA, scrie Cotidianul.

„Proiectul IGB este de o importanță cheie pentru creșterea securității aprovizionării și pentru asigurarea diversificării surselor de gaze naturale pentru Bulgaria și pentru regiunea Europei de Sud-Est. (…) Conducta IGB (cu o lungime de 182 km) va conecta rețelele de gaze ale Greciei și Bulgariei și va avea o capacitate anuală inițială de trei miliarde de metri cubi (bcm), cu posibilitatea de creștere. De la momentul punerii în funcțiune a conductei IGB, Bulgaria va putea primi prin intermediul acesteia gaze naturale aduse prin conducta TAP, care transportă gaz azer pe piața europeană. În același timp, Grecia are capacitatea de a acoperi nevoile energetice ale Bulgariei prin intermediul terminalului de la Revythousa, pentru care se analizează și închirierea unui rezervor plutitor de GNL pentru a rezolva eventualele goluri în aprovizionarea cu energie. Din Bulgaria, gazul poate ajunge și în România”, relatează Cotidianul.

O Lege intrată în vigoare în luna mai 2022 îi obligă pe proprietarii de fose septice să se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate. Termenul limită este 30 octombrie 2022.

„Toți românii, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice, care dețin «un sistem individual adecvat de epurare» (o fosă septică) au obligația de a se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate. Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 714 din 26 mai 2022, proprietarii de fose septice au obligația de înscriere în Registru «în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate». În cazul celor care aveau o fosă septică sau o stație proprie de epurare la data aprobării hotărârii, termenul de înscriere în registru este de 180 de zile de la data intrării în vigoare a legii”, scrie Adevărul

Seară liniștită!

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
A murit Alexandru Arșinel was last modified: septembrie 30th, 2022 by Claudiu Pamuc

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: