A început exploatarea gazelor din Marea Neagră

16 iun. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 238

Aflat în vizită oficială la Chișinău, Președintele Franței și-a anunțat intenția de a sprijini Moldova pentru aderarea sa la Uniunea Europeană.

„Președintele Emmanuel Macron, aflat în vizita oficiala la Chisinau, a declarat că «dorința Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană este perfect legitimă», iar Franța va juca un rol important în recunoașterea eforturilor acestei tari de a se alătură comunității europene. Președintele francez Emmanuel Macron a făcut această declarație în contextul apropiatului Summit al Consiliului European, unde va fi făcută publică decizia Bruxellesului cu privire la perspectivele europene ale Republicii Moldova, Ucrainei si Georgiei, potrivit Radio Chișinău”, relatează Evenimentul zilei.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că viitorul țării este unul european și că autoritățile de la Chișinău mizează pe sprijinul Franței.

„Suntem realiști și înțelegem că mai avem multe de făcut. Războiul din Ucraina a complicat integrarea Moldovei în UE, dar reformele au adus Moldova mai aproape de standardele UE”, a spus Maia Sandu, scrie Evenimentul zilei.

Primele gaze din Marea Neagră au intrat miercuri în sistemul național de transport.

„Este oficial! Primele gaze din Marea Neagră au intrat astăzi în sistemul național de transport! Este vorba de gazele din perimetrul de la Midia, zăcământul Ana, exploatat de Black Sea Oil & Gas. Vom avea o cantitate de circa un miliard de metri cubi anual, în plus. Țara noastră a mai făcut un pas pentru a deveni independentă energetic!, a scris ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook, scrie Agerpres.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

„Black Sea Oil & Gas SA (BSOG), împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources și Gas Plus Dacia, au început miercuri după-amiaza producția de gaze din Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD), fiind introduse primele gaze în Sistemul Național de Transport. Conform unui comunicat al BSOG, anul acesta se estimează o producție de 0,5 miliarde de metri cubi de gaze. Producția la platou va fi de aproximativ 1 miliard de metri cubi/an pentru următorii trei ani din cei zece ani de viață estimați pentru zăcămintele Ana și Doina. Proiectul MGD este primul proiect nou de dezvoltare a gazelor naturale din platoul continental românesc al Mării Negre din ultimii 30 de ani și singurul proiect în dezvoltare aflat în derulare în prezent. Acesta constă în cinci sonde de producție (o sondă submarină la zăcământul Doina și patru sonde de producție la zăcământul Ana), o platformă de producție monitorizată și operată de la țărm, amplasată pe zăcământul Ana și o conductă submarină de 126 km care asigură transportul gazelor până la noua stație de tratare a gazelor din comuna Corbu, județul Constanța”, mai scrie Agerpres.

Presa scrie despre propunerile PSD referitoare la modificarea Codului Fiscal, așa cum au fost prezentate ele într-un comunicat de presă al PSD.

„Social democrații anunță că au făcut mai multe propuneri în cadrul Coaliției de guvernare: supraimpozitarea veniturilor salariale mai mari decât salariul Președintelui României; supraimpozitarea pensiilor speciale care depășesc consistent pensia medie din România; diminuarea poverii fiscale prin deduceri aplicate veniturilor mici; contribuție pentru Sănătate și Educație din partea firmelor mari, pe o durată limitată”, notează Digi 24.

„PSD consideră că, în această perioadă dificilă, este profund inechitabil ca cei cu venituri supradimensionate să se bucure de același regim fiscal aplicat celor care se zbat în sărăcie severă. În același timp, Guvernul are obligația de a promova solidaritatea între contribuabili și de a asigura un echilibru just între impozitarea muncii și a capitalului. Nu în ultimul rând, noul model fiscal trebuie să asigure resursele pentru continuarea investițiilor și a stimulării mediului de afaceri, pentru susținerea dezvoltării economice și a creșterii nivelului de trai”, se mai arată în comunicatul PSD, mai scrie Digi 24.

Mario Iorgulescu, fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), nu va fi extrădat în România.

„Magistrații italieni au respins zilele trecute cele două mandate europene de arestare emise pe numele lui Mario Iorgulescu, «deoarece starea psihică a lui este de natură să împiedice participarea conștientă la proces», a declarat, pentru Libertatea, avocatul apărării, Oleg Burlacu, prezent astăzi la termenul de la Tribunal București, din procesul în care fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) e judecat pentru omor”, scrie Libertatea.

„La Tribunalul București s-a desfășurat miercuri, 15 iunie, al doilea termen din procesul în care Mario Iorgulescu e judecat pentru omor, după ce, în noaptea de 7/8 septembrie 2019, potrivit anchetatorilor,   s-a urcat la volan sub influența alcoolului și a cocainei și a provocat un accident în urma căruia un tânăr de aceeași vârstă cu el, 24 de ani, și-a pierdut viața. La termenul de miercuri s-a aflat și numele noului avocat al apărării, Oleg Burlacu, care a solicitat o amânare, motivând că a fost angajat cu mai puțin de 24 de ore înainte să înceapă ședința. Avocatul a făcut și un anunț important, de această dată într-o declarație pentru Libertatea: «Curtea de Apel din Milano a stabilit că Mario Iorgulescu este într-o stare medicală gravă și a respins ambele mandate europene de arestare solicitate de statul român». Apărătorul lui Mario Iorgulescu spune că decizia Curții de Apel din Milano a rămas definitivă și a prezentat reporterilor Libertatea un document tradus în limba română, despre care a precizat că este motivarea magistraților italieni, decizia fiind pronunțată pe 31 mai 2022”, mai arată Libertatea.

Dmitri Medvedev, fost Președinte al Rusiei, în perioada 2008-2012, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a postat miercuri dimineață un nou mesaj în care sugerează că, în doi ani, Rusia va șterge de pe hartă, în urma războiului, Ucraina de azi.

„În mesajul publicat pe rețeaua socială folosită de oficialii ruși, Telegram, Medvedev pune la îndoială solicitarea Kievului privind importurile de energie în această iarnă, cu opțiunea de a amâna plata cu doi ani, potrivit The Guardian. În context, el sugerează că solicitarea nu are sens pentru că, peste doi ani, Ucraina nu va mai exista.(…) Nu este pentru prima oară când Medvedev amenință. Săptămâna trecută, fostul președinte al Rusiei lansa un alt mesaj de ură la adresa Ucrainei și a Occidentului, afirmând că va face tot posibilul ca ucrainenii să dispară”, relatează România liberă.

„Sunt adesea întrebat de ce postările mele pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc. Sunt niște ticăloși și nenorociți. Vor moartea pentru noi, Rusia. Și cât voi fi în viață, voi face totul pentru a-i face să dispară”, scria Medvedev într-o postare, notează Euronews, citată de România liberă.

Seară liniștită!

 

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

 

A început exploatarea gazelor din Marea Neagră was last modified: iunie 16th, 2022 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: