A început etapa a treia de vaccinare

15 mart. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 120

Odată cu creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, premierul Florin Cîțu a cerut ca, începând de luni, 15 martie, Inspecția Sanitară de Stat să verifice în fiecare zi numărul de paturi ocupate la terapie intensivă, COVID-19, în întreaga țară.

„În urma verificării, premierul ar urma să primească un raport la ora 9 dimineața, care ar trebui să coincidă cu raportările făcute de managerii fiecărui spital din țară. În prezent, la nivel național, ar mai fi doar 30 de paturi libere în secțiile ATI, iar în capitală nici măcar unul. Premierul Florin Cîțu a participat, duminică, la o ședință a Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) și a declarant, după încheierea acesteia, că autoritățile se pregătesc pentru creșterea numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2”, relatează Digi 24.

„Ne pregătim, însă, și pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauți și a nu fi luați prin surprindere. Din acest motiv am cerut: 1. Creșterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente, în lupta anti-COVID. 2. Asigurarea stocurilor necesare de medicamente în toate spitalele care tratează pacienții cu COVID-19. 3. Asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale. 4. Un plan clar pentru situația în care va fi nevoie de detașări de cadre medicale. 5. Continuarea vaccinării, în forță”, a declarat premierul Cîțu, scrie Digi 24.

Avocatul Poporului, Renate Weber, cataloghează drept „profund nefericită” exprimarea premierului Florin Cîțu, care a comparat acțiunile celor care militează împotriva respectării regulilor privind prevenirea răspândiri COVID-19, cu cele ale unor teroriști.

Eu nu am mai văzut vreun al șef de stat sau prim-ministru să se refere în acești termeni la cetățenii din acea țară, care gândesc diferit față de autoritate. Nu înseamnă deloc că subminezi autoritatea. Oamenii trebuie convinși altfel și nu arătându-le nuiaua din cui sau făcându-i teroriști, pentru că, realmente, este mult, mult deplasat. Cum poți să vorbești în termenii aceștia?”, a arătat Avocatul Poporului, notează News.ro.

Presa scrie și despre campania de vaccinare. România a intrat, începând de luni, 15 martie 2021, în etapa finală, cea de-a treia, a imunizării populației generale.

„În localitățile cu rata de infectare de peste 4,5, astăzi începe imunizarea, iar pentru restul, vor fi alcătuite liste de așteptare.  Oamenii se pot înscrie pe platforma națională de vaccinare sau prin intermediul call-center-ului”, scrie Libertatea.

„Peste 1,5 milioane de beneficiari sunt înscriși pe platforma electronică, din care aproximativ 500.000 sunt din rândul populației generale. În etapa a III-a a campaniei de vaccinare este inclusă populația generală, dar notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va face în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, adică vor avea prioritate persoanele vulnerabile și lucrătorii esențiali”, mai scrie Libertatea.

Adevărul scrie despre persoanele care vor putea, în viitor, să cumuleze pensia cu salariul.

„Persoanele ajunse la vârsta legală pentru pensionare, fie că sunt din privat sau sectorul public, vor putea să lucreze până la 70 de ani, însă, va fi interzis cumulul veniturilor, dacă acestea sunt amândouă de la stat”, arată Adevărul.

„Rațiunea acestui proiect este să nu cumulezi două surse de venit de la stat”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a prezentat, joi după-amiază, Proiectul de Lege care va reglementa relațiile de muncă, mai notează Adevărul.

Ministerul Educației a emis metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2021-2022, precum și calendarul aferent acestui proces.

„Pregătirea procesului de înscriere începe în data de 17 martie 2021, dată în care fiecare unitate de învățământ și inspectoratul școlar vor afișa circumscripțiile școlare, planul de școlarizare propus și numărul de clase pregătitoare alocate”, precizează Ministerul Educației, într-un comunicat de presă remis cotidianului România Liberă.

„În perioada 29 martie-28 aprilie 2021, părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali vor completa/depune/transmite cererile-tip de înscriere. Cererile vor putea fi transmise online sau depuse la unitatea de învățământ la care aceștia solicită înscrierea copiilor”, mai arată România Liberă.

În încheierea Revistei, scriem despre un nou incendiu într-un spital românesc, din fericire, fără victime.

„Un incendiu a izbucnit, luni dimineață, la Spitalul de Psihiatrie din orașul Cavnic, județul Maramureș. Peste 70 de persoane au fost evacuate. Incendiul s-a produs la etajul trei al unității medicale. La fața locului au intervenit de urgență opt echipaje de salvatori: 3 echipaje cu apă și spumă, un echipaj autoscară, un echipaj de prim ajutor EPA SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple și două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Maramureș. Din fericire, nu există victime, toți pacienții fiind evacuați in timp util. Starea acestora este una bună”, relatează Evenimentul Zilei.

Seară frumoasă!

A început etapa a treia de vaccinare was last modified: martie 15th, 2021 by Claudiu Pamuc
Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter