A început a treia ediţie a programului Start-Up Nation

19 iul. 2022
Vizualizari: 465

Impozitarea pensiilor speciale revine în atenția opiniei publice. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că pensiile speciale vor fi taxate cu un impozit „foarte mare”, pentru că nu este normal ca acestea să fie mai mari decât veniturile obținute în timpul activității.

„Cel puțin în zona de pensii speciale, în acest moment – cred că am picat cu toții de acord – este aproape inexplicabil cum să ai o pensie mai mare decât ai avut (venitul) în activitate. Și aici categoric vom veni cu o impozitare foarte mare. Restul rămâne să avem o discuție și o decizie în coaliție”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD, scrie Digi 24.

Liderul PSD spune că, din punctul său de vedere, pensiile militare și pensiile angajaților din Ministerul de Interne nu se încadrează la pensii speciale, deci nu ar trebui supraimpozitate.

„Din punctul meu de vedere, sunt pensii ocupaționale, nu pensii speciale”, a mai declarat Marcel Ciolacu, scrie Digi 24.

Ministrul de interne, Lucian Bode, a declarat că pensiile militare nu pot fi încadrate în categoria pensiilor speciale.

„În ceea ce mă privește pe mine, am spus foarte clar. Am citit de mai multe ori articolul 215 din PNRR, reforma sistemului public de pensii, și nicăieri nu am înțeles că este vorba despre pensii militare. Am definit și arătat ce înseamnă pensie de serviciu, ce înseamnă pensie ocupațională, din ce motiv a fost ea introdusă prin legea 223, care au fost argumentele legiuitorului când a venit și a spus că militarii, jandarmii, polițiștii sunt în timpul activității blocați în anumite activități, nu au dreptul să desfășoare afaceri, nu au dreptul să se asocieze, șamd.(…) Ce este foarte important: în cazul nostru, a pensiilor ocupaționale, nicio pensie nu este mai mare decât veniturile înregistrate, media veniturilor, în vreme ce pensiile speciale, așa cum sunt ele astăzi, pe lângă pensia din sistemul public, cetățeanul respectiv mai beneficiază și de o indemnizație, ceea ce clar se poate considera un venit special la pensie”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode, scrie Digi 24.

Guvernul anunță lansarea celei de-a treia ediții a programului Start-Up Nation.

De mâine, cea de-a treia ediție a programului Start-Up Nation devine realitate! Antreprenorii care doresc să îmbunătățească performanța economică a noilor afaceri pe care le administrează au posibilitatea de a obține fonduri nerambursabile în valoare maximă de 200.000 lei. Înscrierile se vor putea efectua exclusiv online, până la începutul lunii septembrie”, a declarat ministrul de Resort, Constantin-Daniel Cadariu, scrie România liberă.

„Cererile vor fi finanțate în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute. Aplicanții care își asumă crearea și menținerea unui singur loc de muncă prin intermediul programului Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) pot obține maximum 100.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului. Aplicanții care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă prin intermediul programului Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – vor putea beneficia de maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului”, mai scrie România liberă.

News.ro consemnează o declarație a deputatului PNL Alexandru Muraru, în legătură cu demersurile pe care statul român ar trebui să le inițieze pentru recuperarea  tezaurului Băncii Naționale a României, depozitat la Moscova.

Trebuie să continuăm demersurile pentru recuperarea tezaurului Băncii Naționale a României. Astăzi se împlinesc 105 ani (1917) de când Consiliul de Miniștri hotăra, la propunerea lui Nicolae Titulescu, atunci ministru de finanțe, strămutarea sediului și avutului Băncii Naționale a României în Rusia”, scrie deputatul Alexandru Muraru pe Facebook, notează  News.ro.

Potrivit parlamentarului liberal, „cantitatea de aur depozitată la Moscova a ajuns la valoarea de 315.154.980 lei, fiind vorba despre 91,5 tone aur”.

„După ce Ucraina și lumea liberă va învinge militar agresorul rus, trebuie condiționată revenirea Federației Ruse pe scena internațională de respectarea obligațiilor asumate, inclusiv cele privitoare la restituirea tezaurului românesc”, mai susține deputatul Alexandru Muraru, scrie News.ro.

„Coreea de Nord ar putea trimite muncitori în două teritorii controlate de ruși din estul Ucrainei, potrivit ambasadorului Rusiei la Phenian, o mișcare care ar reprezenta o provocare pentru sancțiunile internaționale împotriva programului de arme nucleare al lui Kim Jong Un”, scrie The Guardian, citat de Digi 24.

„Potrivit NK News, ambasadorul Alexander Matsegora a spus că lucrătorii nord-coreeni ar putea ajuta la reconstruirea infrastructurii distruse de război în așa-zisele republici populare autoproclamate din Donețk și Lugansk. Matsegora a mai spus că există  «o mulțime de oportunități» de cooperare economică între Coreea de Nord și republicile autoproclamate din regiunea Donbas a Ucrainei, în ciuda sancțiunilor ONU. Matsegora a declarat într-un interviu pentru ziarul rus Izvestia, potrivit NK News, că ‘constructorii coreeni înalt calificați și harnici, capabili să lucreze în cele mai dificile condiții, ne pot ajuta să ne refacem instalațiile sociale, infrastructurii și industriale’. Comentariile sale vin la câteva zile după ce Coreea de Nord a devenit una dintre puținele țări care au recunoscut cele două teritorii separatiste din estul Ucrainei, acuzând guvernul de la Kiev că face parte din atitudinea «ostilă» a Washingtonului față de Phenian”, mai scrie  Digi 24.

Seară liniștită!

A început a treia ediție a programului Start-Up Nation was last modified: iulie 19th, 2022 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: