A fost stabilită conducerea instituţiilor europene

3 iul. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 295

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În perioada 30 iunie – 2 iulie, la Bruxelles, a avut loc o  reuniune pentru alegerea viitorilor conducători ai principalelor instituții europene.

„La finalul celor trei zile de negocieri intense, liderii europeni au ajuns la următorul acord: funcția de președinte al Consiliului European îi va reveni lui Charles Michel, prim-ministrul Regatului Belgiei, iar președinta desemnată a Comisiei Europene va fi Ursula von der Leyen, ministrul apărării din Republica Federală Germania. Josep Borrell Fontelles, ministrul de externe spaniol, va ocupa funcția de Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate. Președinta Băncii Centrale Europene va fi agreată Christine Lagarde, director general al Fondului Monetar Internațional. De asemenea, s-a recomandat ca Frans Timermmans și Margrethe Vestager să fie prim-vicepreședinți cu cel mai înalt nivel de decizie ai Comisiei Europene”, se arată într-un comunicatului de presă al Administrației Prezidențiale scrie Cotidianul, citând Mediafax.

„Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, în urma negocierilor în Consiliul European, au fost recomandări ca Frans Timmermans și Margrethe Vestager să fie prim-vicepreședinți cu cel mai înalt nivel de decizie ai Comisiei Europene”, informează Administrația Prezidențială, mai arată Cotidianul.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, s-a întâlnit ieri cu o delegație din partea Uniunii Europene în cadrul primei misiuni de evaluare a Mecanismului de Cooperare și Verificare organizate în România în acest an.

„Am avut o întâlnire cu reprezentanții Comisiei Europene pe MCV. Vreau să vă spun că a fost o întâlnire foarte bună. Am reluat dialogul, spun eu, pe baze de profesionalism, responsabilitate și transparență. România este, a fost și va rămâne o țară profund atașată valorilor europene și statului de drept, precum și apărării drepturilor și libertăților fundamentale, atât ale cetățenilor României, cât și ale cetățenilor europeni. Nu pot să dau foarte multe detalii legate de discuțiile tehnice. După cum știți, la Ministerul Justiției se adună, dacă pot să spun așa, toate punctele de vedere de la toate instituțiile care contribuie la acest raport. A fost o întâlnire bună, normală. Eu mă bucur că am reluat acest dialog pe baze de transparență, de încredere. (…) Eu cred că e un foarte bun început. Până la urmă, obiectivul principal al României este ridicarea MCV și acest obiectiv sper să fie realizat cât de curând posibil și nu depinde decât de noi acest lucru”, a declarat ministrul Ana Birchall, scrie Agerpres.

„Misiunea MCV se înscrie în cadrul general de evaluare aferent mecanismului și presupune o serie de reuniuni tehnice cu reprezentanții instituțiilor implicate în îndeplinirea obiectivelor Mecanismului de Cooperare și Verificare”, mai scrie Agerpres.

Popririle se vor efectua prin prin sistem electronic a anunțat  ministrul Eugen Teodorovici.

„Apropo de popriri. Vă dau acum exemplu. Azi (marți – n.r.) am avut prezentată nota pentru a informa mâine (miercuri – n.r.) în ședința de Guvern despre modul în care această poprire va deveni electronic efectuată, fără să se mai trezească omul cu sume de bani blocate, plata și după aceea blocarea să dureze n zile, firma sau persoana fizică. În iulie, luna aceasta, eu am promis că acest lucru se va schimba. Mâine în Guvern avem o informare exactă în acest sens”, a declarat ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici, marți seară, la Antena 3.

Ministrul de Finanțe a adăugat că în luna în curs va fi efectuată o modificare legislative, în acest sens.

„Începând cu luna iulie se face modificarea legislativă. Am făcut deja, este o aplicație la ANAF care va ține legătura cu toate băncile, va comunica efectiv suma de plată. Dacă există convenție între bancă și ANAF foarte bine, atunci ANAF va notifica și banca va popri exact suma pe care acea persoană sau firmă o are de plată”, a conchis Teodorovici, potrivit Cotidianul.

Presa mai scrie azi că Inspecția Judiciară a solicitat Secției pentru procurori în materie disciplinară din cadrul CSM suspendarea din funcție a procuroarei Maria Pițurcă de la Parchetul Curții de Apel Craiova.

Potrivit unui comunicat transmis marți Agerpres: „Inspecția Judiciară a dispus începerea cercetării disciplinare față de procuroarea Maria Pițurcă sub aspectul abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) și t) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, reținându-se că există indicii cu privire la săvârșirea abaterilor disciplinare constând în «manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu» și «exercitare a funcției cu rea-credință sau gravă neglijență, dacă fapta nu întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni»”.

Magistrala 5 de metrou ar putea fi finalizată până în luna decembrie a.c.

„Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, susține că în luna decembrie a acestui an va fi deschisă Magistrala 5 de metrou și că deja a fost lansată proiectarea și execuția pentru Magistrala 6, conexiunea cu aeroportul”, relatează News.ro.

Seară frumoasă!

A fost stabilită conducerea instituțiilor europene was last modified: iulie 3rd, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter