A fost stabilit calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare

5 iul. 2024
Vizualizari: 66

După discuțiile și negocierile din această săptămână, Guvernul a adoptat joi calendarul alegerilor.

„Astfel, alegerile prezidențiale vor fi organizare la 24 noiembrie, turul I și 8 decembrie, turul al II-lea, iar alegerile parlamentare la 1 decembrie”, relatează Agerpres.

Președintele USR, Elena Lasconi, afirmă că, după ce PNL și PSD s-au înțeles pe data alegerilor, este momentul să se concentreze „pe ce este important pentru țară”.

„Mă bucură faptul că în sfârșit PNL și PSD s-au înțeles pe data alegerilor. Poate că de acum încolo se vor putea concentra pe ce este important pentru țară. Poate, cine știe, pe ultima sută de metri, se interesează de starea economiei, de educație, de sănătate”, a transmis ea pe Facebook, scrie Agerpres.

Alianța pentru Unirea Românilor consideră că PSD și PNL au modificat datele alegerilor prezidențiale și parlamentare „de frica lor față de George Simion și AUR”.

„PSD și PNL au comasat alegerile locale cu cele europarlamentare de frica AUR și a lui George Simion. Scopul: AUR să nu câștige alegerile europarlamentare. Acum, după ce în luna februarie au schimbat calendarul electoral, vin și modifică din nou datele alegerilor, tot de frica lor față de George Simion și AUR. Decizia coaliției de astăzi nu este o surpriză. Ea era ușor de anticipat după consultările de ochii lumii pe care le-a făcut Marcel Ciolacu la început de săptămână. Acestea au arătat un premier slab, un premier care nu e propriul său stăpân, care, în realitate, nu conduce propriul guvern și nici nu are vreun cuvânt de spus în coaliția din care face parte”, se arată într-un comunicat de presă remis joi către Agerpres de AUR.

„Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au bătut palma pentru un acord pe termen mai lung și încep să așeze cărțile pentru viitorul președinte. Principala miză a celor doi pare să fie eliminarea lui Mircea Geoană, care cochetează în prezent cu candidatura din postura de independent la prezidențiale, deși un anunț oficial nu a fost încă făcut. Totuși, sondajele actuale îl prezintă drept favorit pe Mircea Geoană”, scrie România liberă.

„Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi, că PNL și PSD vor avea proprii candidați la alegerile prezidențiale și că este posibilă o guvernare în tandem începând cu 2025”, mai arată România liberă.

Guvernul a anunțat primele rezultate ale reorganizării.

„Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat, joi, că la nivelul instituțiilor centrale reorganizate au fost desființate 455 de posturi de execuție și 236 de posturi de conducere, iar din cele 486 de instituții aflate în subordinea sau în coordonarea ministerelor au finalizat procesul de reorganizare 360 de instituții”, scrie Agerpres.

„Am comunicat în precedenta ședință de guvern faptul că toate ministerele s-au încadrat în termenul de 30 iunie pentru a-și anunța planul de reorganizare, conform Legii 296/2023. Acest plan de reorganizare continuă la nivelul instituțiilor și autorităților din subordinea ministerelor”, a precizat Mihai Constantin, la finalul ședinței de Guvern, mai arată Agerpres.

„El a menționat că, în ședința de joi au fost aprobate planurile de reorganizare pentru următoarele instituții: Inspecția Muncii, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Casa Națională de Pensii Publice, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Agenția Română de Cooperare Tehnologică și Industrială pentru Securitate și Apărare, Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor și Autoritatea pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție”, mai scrie Agerpres.

Vasile Bănescu și-a anunțat, joi seară, plecarea din funcția de purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române anunță că, începând de vineri, 5 iulie, noul său consilier coordonator va fi Preot dr. Adrian Agachi. Acesta va prelua inclusiv atribuțiile postului de comunicator al Patriarhiei Române în relația cu presa. Dorim să mulțumim domnului Vasile Bănescu, atât pentru întreaga contribuție la o benefică și eficientă comunicare între Patriarhia Română și presa națională, cât și pentru susținerea și încurajarea de care au beneficiat membrii Biroului de Presă din partea domniei sale”, se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei, scrie News.ro.

Fostul primar al orașului Pitești rămâne în penitenciar.

„Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, rămâne în închisoare, după ce Tribunalul Argeș a admis joi, 4 iulie, contestația procurorilor DNA și a desființat hotărârea de eliberare condiționată pronunțată de instanța ierarhic inferioară. Instanța i-a fixat lui Tudor Pendiuc un termen de reiterare a cererii peste 6 luni, iar decizia este definitivă”, scrie Gândul.

Seară liniștită!

A fost stabilit calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare was last modified: iulie 5th, 2024 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: