A fost eliberat Mohammad Munaf

5 aug. 2022
Vizualizari: 171

După ce ieri publicam un sondaj Avangarde care evidenția supremația PSD și PNL în opțiunile electorale ale românilor, azi anunțăm că partidul REPER a intrat oficial pe scena politică românească. De miercuri, REPER este oficial înființat, după primirea hotărârii definitive, la doar două luni de la depunerea actelor la Tribunalul București, anunță formațiunea.

„Cei cinci fondatori ai organizației – Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Dacian Cioloș, Dragoș Tudorache și Alin Mituța – anunță începerea dezbaterilor pe documentele de funcționare ale partidului, precum statutul, într-un proces transparent și deschis”, arată Cotidianul.

Este o zi importantă pentru noi și sperăm să fie una importantă pentru democrația și pluralismul politic din România. REPER este de azi oficial un partid politic care va milita pentru o Românie prosperă, europeană și dreaptă pentru toți cetățenii ei. Un partid liberal, deschis, pro-european, un partid care va veni cu soluții și pentru cei expuși sărăciei care nu pot face față creșterii prețurilor la alimente, la energie, la combustibil, la transport, dar și cu un plan pentru antreprenori, pentru cei care creează sau dezvoltă o afacere în România. Un partid pentru care egalitatea de gen și de șanse este o regulă. Un partid pentru care statul de drept nu este negociabil. Un partid care înțelege și sprijină copiii și tinerii, dar care gândește și programe pentru ca seniorii să aibă o viață activă și demnă. Un partid care se concentrează pe soluții concrete pentru educație, sănătate și mediu, pe o administrație mai eficientă și responsabilă. Un partid pentru cei de acasă, dar și pentru românii care au fost nevoiți să plece în afara țării. Un partid cu soluții pe termen lung pentru agricultorii români”, declară cei doi copreședinți REPER, europarlamentarii Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru, scrie Cotidianul.

Mohammad Munaf, condamnat la 10 ani de închisoare pentru răpirea celor trei jurnaliști români în Irak, a fost eliberat din închisoare și a părăsit România, după ce pe numele lui a fost emisă o decizie de returnare.

„Ministerul Afacerilor Interne a transmis, joi, că «un cetățean american de origine irakiană, în vârsta de 59 de ani, față de care s-a emis decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile, (…) a părăsit România în intervalul de timp menționat». (…) Munaf a fost eliberat prin decizia Tribunalul Ilfov după ce a executat pedeapsa privativă de libertate la Penitenciarul Jilava. Imediat după eliberare, lui Munaf i s-a adus la cunoștința că nu mai are drept de ședere în România”, scrie Cotidianul.

China a lansat joi exerciții militare fără precedent în șase zone care înconjoară Taiwan, la o zi după vizita președintei Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, la Taipei.

Conferința națională de insolvență

„China a lansat mai multe rachete balistice Dongfeng în apele din jurul coastelor de nord-est și sud-vest ale Taiwanului. Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că a activat sistemele de apărare ca răspuns. (…) Rachete balistice chineze ar fi căzut pentru prima oară în zona economică exclusivă (ZEE) a Japoniei, a anunțat joi ministrul apărării nipon Nobuo Kishi, citat de AFP”, relatează Digi 24.

„S-ar putea ca cinci din nouă rachete balistice lansate de China să fi aterizat în ZEE a Japoniei”, a declarat ministrul Kishi jurnaliștilor, în timp ce China a început joi ample manevre militare în apele din jurul Taiwanului, scrie Digi 24.

„Japonia a transmis Chinei o notă de protest pe canale diplomatice”, a indicat Kishi, calificând incidentul drept o „problemă gravă care afectează securitatea națională și pe cea a cetățenilor noștri”, scrie Agerpres, citată de Digi 24.

„Administrația lui Joe Biden a amânat un test de rutină cu racheta balistică intercontinentală Minuteman III pentru a evita escaladarea tensiunilor cu Beijing, în contextul desfășurării de forțe a Chinei în cadrul manevrelor organizate în jurul Taiwanului”, relatează, joi, publicația The Wall Street Journal, mai scrie Digi 24.

Uniunea Europeană a impus, joi, sancțiuni fostului Președinte ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici și fiului său Oleksandr, pentru presupusul rol pe care îl au în amenințarea securității la adresa Ucrainei.

„UE consideră că Viktor Ianukovici, în vârstă de 72 de ani, care locuiește în Rusia, joacă în continuare «un rol în subminarea sau amenințarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei»”, relatează AFP, citată de Adevărul.

Declarația publicată joi în jurnalul oficial al UE îl acuză că duce un complot pentru a încerca să revină la putere în Ucraina dacă invazia rusă reușește să-l răstoarne pe Președintele Volodimir Zelenski.

„Potrivit diferitelor surse, Viktor Ianukovici a făcut parte dintr-o operațiune specială rusă care a vizat înlocuirea președintelui ucrainean cu el, în primele etape ale agresiunii militare ilegale împotriva Ucrainei”, se arată în jurnalul UE, scrie Adevărul.

„Fiul său a fost sancționat din același motiv și pentru că ‘a efectuat tranzacții cu grupuri separatiste din regiunea Donbas’. Bărbatul de 49 de ani este acuzat că s-a îmbogățit datorită legăturilor cu fostul regim al tatălui său și că deține afaceri și proprietăți imobiliare în autoproclamatele republici Donețk și Lugansk, teritorii controlate de forțele pro-ruse din Donbas. Ca urmare a acestor sancțiuni, Viktor Ianukovici și fiul său nu vor putea primi vize UE și li se vor bloca bunurile deținute în țările Uniunii”, mai notează Adevărul.

Statele Unite au inclus România pe lista țărilor cu risc înalt COVID-19, avertismentul fiind adresat turiștilor care ar dori să călătorească în România.

„România apare pe o listă de destinații întocmită de US Centers for Disease Control and Prevention (CDC). De la data de 1 august 2022, pe lista țărilor considerate de «nivel 3» a fost inclusă și România. De la aceeași dată, la nivelul 3 este trecută și Republica Moldova. Sunt menținute la același nivel țări precum Bulgaria, Grecia, Turcia, Spania, Portugalia, Italia, Franța și Germania. Circa 125 de destinații turistice figurează, de la data de 1 august, pe lista întocmită de americani. CDC monitorizează în total circa 235 de țări de pe toate continentele. Nivelul 3 indică în acest moment cel mai înalt risc de infectare cu COVID-19, pentru călătorii care intră în țările respective. Nivelul 3 se atribuie teritoriilor care au avut în ultimele 28 de zile peste o sută de cazuri la o sută de mii de locuitori”, notează România liberă.

Seară liniștită!

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala
A fost eliberat Mohammad Munaf was last modified: august 5th, 2022 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: