A explodat preţul locuinţelor

12 oct. 2017
Vizualizari: 1977

Deschidem Revista din această seară cu o informație care îi poate pune pe gânduri pe cei care vor să își cumpere o locuință.

„Ritmul de creștere al locuințelor din România, 4,9% în trimestrul doi din 2017, comparativ cu precedentele trei luni, este unul dintre cele mai mari din rândul statelor membre ale Uniunii Europene, conform datelor publicate de Eurostat – Oficiul European de Statistică. Comparativ, prețurile la locuințe au înregistrat o creștere trimestrială de 1,8% în Uniunea Europeană și de 1,5% în zona euro. În plus, românii sunt cetățenii europeni care cred cel mai mult că vor plăti casele mai scump. România conduce clasamentul, cu 72% dintre respondenți, considerând că prețul caselor va crește în următorul an, urmată de Spania (66%) și Cehia (65%), conform studiului anual ING International Survey Homes and Mortgages 2017”, scrie Cotidianul. Jurnaliștii de la Cotidianul redau și un comentariu al avocatului Gheorghe Piperea, care susține că se repetă scenariul sumbru din octombrie 2008.

Agerpres scrie azi despre o nouă numire la conducerea Loteriei Române: „Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Loteria Română l-a numit miercuri, în funcția de director general, pe Ovidiu Portariuc, fost consilier al ministrului Finanțelor Publice, conform unui comunicat postat pe site-ul societății”.

Remanierea guvernamentală a Cabinetului Tudose intră în impas.

„Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, joi, că partidul nu poate fi de acord cu o eventuală demisie a lui Viorel Ilie din Guvern, întrucât acesta a primit deja sprijinul politic al ALDE, iar Senatului a respins cererea DNA care viza urmărirea sa penală”, anunță Mediafax.

Ieri, șeful statului vorbise despre această remaniere, apreciind poziția premierului Tudose.

„Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Craiova, că premierul Mihai Tudose este de bună-credință și dorește o echipă performantă și că, dacă și acest guvern ar cădea, și-ar pune serios întrebarea dacă PSD mai poate să guverneze. În ceea ce privește miniștrii cu probleme penale, a spus că nu îl interesează dacă primește demisii sau demiteri, dar o echipă de guvernare nu trebuie să aibă probleme de integritate. «Prezumția de nevinovăție funcționează în fața justiției», a argumentat el”, scrie News.ro.

În Parlament, Comisia de anchetă privind arhiva SIPA deschide audierile.

„Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA l-a invitat pe ministrul justiției la audieri joi, 19 octombrie, începând cu ora 10.00, urmând ca la audierile viitoare să fie chemați foștii miniștrii ai justiției Monica Macovei, Tudor Chiuariu, Cătălin Predoiu și Titus Corlățean”, arată Mediafax.

Șerban Nicoale a afirmat că audierile ar trebui să înceapă cu ministrul Toader.

„Ministrul Justiției în funcție este persoana cea mai avizată pentru a ne spune care este situația în acest moment, dacă mai există compartimente de specialitate în legătură cu această arhivă, pentru că nu mai este o bază de date operativă, nu mai este o bază de informații cu activitate curentă. Poate să ne spună ce acte normative au fost incidente, nu cele care sunt publice, ci cele de rang inferior – ordine de ministru, dispoziții interne, regulamente ș.a.m.d. Ar fi punctul de plecare. Am și solicitat domnului ministru o serie de date sistematizate de la care să pornim și de aici putem să facem o strategie de deșfășurare a activității comisiei”, a spus senatorul Șerban Nicolae, mai notează Mediafax.

Agerpres scrie azi despre Inspecția Judiciară.

„Elena Rădescu, coordonatorul echipei de control la DNA, urmează să își prezinte, joi, în cadrul Secției pentru procurori a CSM-ului, punctul de vedere privind Raportul Inspecției Judiciare cu privire la managementul DNA”, anunță Agerpres.

Și tot Agerpres notează că inspectorii judiciari au dispus începerea cercetării disciplinare față de Călin Nistor, procuror șef adjunct al DNA-ului, și Mihaiela Iorga Moraru, procuror DNA.

„La finalizarea cercetării disciplinare, în funcție de rezultatul verificărilor, inspectorii judiciari pot dispune fie admiterea sesizării, prin exercitarea acțiunii disciplinare și sesizarea Secției pentru procurori în materie disciplinară a CSM-ului, fie respingerea sesizării în cazul în care se constată că nu sunt îndeplinite condițiile pentru exercitarea acțiunii disciplinare. Facem precizarea că cercetarea disciplinară este o etapă a procedurii disciplinare (…), având ca scop stabilirea faptelor și urmărilor acestora, împrejurărilor în care au fost săvârșite, precum și a altor date concludente din care să se poată aprecia asupra existenței sau inexistenței vinovăției”, a precizat Alin Alexandru purtătorului de cuvânt al Inspecției Judiciare, mai scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

A explodat prețul locuințelor was last modified: octombrie 12th, 2017 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: