A apărut TOKHIT − o nouă reţea de socializare, creată de români

7 iun. 2021
Vizualizari: 565

O nouă rețea de socializare, TOKHIT, bazată pe tehnologiile NFT și Blockchain, a fost creată de doi informaticieni români din Cluj, Andrei Ureche și Cristian Voaides.

„«Suntem entuziasmați și încântați să venim cu această premieră la nivel mondial, un proiect revoluționar care sperăm să se remarce prin componenta sa inovativă și să fie apreciat. Creatorii de conținut vor deveni, cu ajutorul TOKHIT, parte a unei comunități unde ei pot să experimenteze și să creeze modalități noi de interacțiune cu publicul lor țintă. Mai mult decât atât, TOKHIT își propune să devină cadrul ideal pentru utilizatorii care vor să monetizeze întreaga lor activitate profesională. Odată cu această evaluare inițială, în valoare de 3 milioane de euro, suntem și mai încrezători în viitorul TOKHIT», a declarat Andrei Ureche”, scrie România liberă.

Presa mai scrie despre anunțul ministrului muncii, Raluca Turcan, care anunță că anul viitor va fi aplicabilă actuala legislație în materie de pensii, urmând ca, până la sfârșitul lui 2022, să fie adoptată o nouă lege a pensiilor.

„«Legislația pe care o avem în momentul de față ne-a permis ca anul acesta să mergem pe majorarea pensiilor de 14% făcută la finalul anului trecut și în condițiile în care noua lege a pensiilor, cel mai probabil, va fi gata la finalul anului 2022, înseamnă că anul viitor vom rămâne cu actuala legislație în materie de pensii și cel mai probabil vor crește cel puțin cu rata inflației», a arătat ministrul muncii, citată de Agerpres”, scrie Digi24.

„«Pensiile vor crește în 2022 cel puțin cu rata inflației», a precizat ministrul muncii, în timpul unei vizite efectuate la Botoșani”, mai scrie Digi24.

În privința alocațiilor pentru copii, ministrul muncii a precizat că există un calendar asumat de majorare a lor.

„«De altfel, vă amintiți că, la începutul anului, am fost printre primii care au anunțat că acest calendar se respectă și am majorat alocațiile de la 1 ianuarie», a spus ministrul Turcan”, notează Digi24, ceea ce ar însemna că, de la 1 iulie 2021, alocațiile ar trebui majorate cu 20%.

„Totuși, luna trecută, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că nu există resurse care să permită încă o creștere a alocațiilor în acest an, ci abia anul viitor, în 2022. Liderul PNL a precizat că subiectul va fi discutat și în coaliția de guvernare”, mai scrie Digi24.

„Întrebat la Iași, într-o conferință de presă, dacă PMP are în intenție în perioada următoare să intre într-o alianță cu un alt partid, Cristian Diaconescu a răspuns: «Nu facem nici o alianță și nu participăm la nici un proiect de fuziune»”, scrie News.ro.

Presa anunță că statuia lui Mihai Viteazul, din Sfântu Gheorghe, a fost vandalizată.

„Polițiștii din Covasna au deschis un dosar penal pentru distrugere, după ce o parte din soclul statuii lui Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe a fost vopsit în culorile drapelului Ungariei. Potrivit IPJ Covasna, «polițiștii au fost sesizați, sâmbătă, cu privire la faptul că grupul statuar Mihai Viteazul din municipiul Sfântu Gheorghe prezintă elemente vopsite și mai multe inscripții. Acestea sunt amplasate în partea din spate a soclului statuii. «Totodată, stâlpii ce înconjoară statuia au fost vopsiți, iar mai multe plăci de marmură din partea dreaptă a soclului lipsesc», a mai transmis Poliția Covasna”, notează Cotidianul.

Cimitirul Evreiesc din Ploiești a fost vandalizat de persoane necunoscute, 20 de pietre funerare fiind dărâmate sau distruse. Poliția a fost sesizată și face cercetări.

„«Cu ocazia cercetării la fața locului s-a constatat că cele sesizate se confirmă, trei dintre aceste monumente fiind găsite sparte. Cercetările sunt continuate în vederea identificării autorilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte», a transmis, duminică, Poliția Județeană Prahova, la solicitarea News.ro”, notează Libertatea.

„«Ce motiv poate exista pentru distrugerea unor morminte, pentru atacurile îndreptate împotriva memoriei unor oameni care nu mai sunt printre noi? Ura și prostia, în cele mai mizerabile și absurde forme, sunt singurele explicații pe care le întrevăd pentru această crimă», a scris deputatul Silviu Vexler sâmbătă pe Facebook”, notează Libertatea.

El Salvador ar putea deveni prima țară din lume care adoptă criptomoneda ca metodă oficială de plată, alături de dolarul american.

„Nayib Bukele, președintele El Salvador, anunță că țara latino-americană ar putea deveni prima din lume care adoptă Bitcoin-ul ca monedă oficială, alături de dolarul american. El Salvador ar putea fi, astfel, primul stat care ar folosi moneda digitală opensource ca mijloc legal de plată”, scrie Evenimentul Zilei.

„«Dacă 1% din acesta s-ar investi în El Salvador, PIB-ul țării noastre ar putea crește cu 25%», a spus președintele Nayib Bukele. Pe de altă parte, va avea 10 milioane de noi potențiale clienți și va deține modalitatea cea mai rapidă de a transfera 6 miliarde de dolari pe an în remitențe, mai susține președintele El Salvador”, arată Evenimentul Zilei.

În încheierea Revistei, notăm că sâmbătă, 12 iunie, va avea loc cea de a XVII-a ediție a Nopții Muzeelor, organizatorii propunând publicului din întreaga țară expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte, tururi interactive, dar și unele activități în mediul online.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Noaptea Muzeelor 2021 va fi prezentă în 185 de spații culturale din 72 de localități, din 37 de județe ale țării. Dintre acestea, 43 de puncte culturale de interes din București, în care publicul se poate bucura de o serie de intervenții artistice și culturale inedite și interactive. Toate evenimentele propuse în Noaptea Muzeelor se vor desfășura cu respectarea legislației în vigoare privind prevenirea COVID-19. Inițiat în urmă cu 17 ani de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizată anual pe plan european. În România, organizatorul evenimentului este Rețeaua Națională a Muzeelor (RNMR)”, scrie România liberă.

Seară frumoasă!

A apărut TOKHIT − o nouă rețea de socializare, creată de români was last modified: iunie 7th, 2021 by Claudiu Pamuc

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: