Modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a CSM, dar și alte hotărâri adoptate de CSM

9 iul. 2015
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 963

Despre

  • 8 iulie 2015
  • Ordinea de zi soluționată

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit informației publicate pe site-ul CSM (www.csm.ro), în ședința din 8 iulie 2015, CSM a hotărât modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a CSM, aprobat prin Hotărârea CSM nr. 326/2005 (M. Of. nr. 867 din 27 septembrie 2005; cu modif. și compl. ult.), ca urmare a înființării Biroului de achiziții publice și protocol.

De asemenea, CSM a hotărât completarea componenței comisiei de admitere la concursul de admitere la INM și la concursul de admitere în magistratură, sesiunea iunie-octombrie 2015.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

CSM a constatat că există incompatibilitate între funcția de judecător și calitatea de executor testamentar remunerat.

CSM a hotărât validarea rezultatului concursului de promovare în funcția de prim-magistrat-asistent la ÎCCJ, organizat la data de 7 iulie 2015.

CSM a avizat favorabil proiectul de Hotărâre a Guvernului privind suplimentarea bugetelor Ministerului Justiției, ÎCCJ, Ministerului Public și CSM pentru plata titlurilor executorii corespunzătoare tranșei a treia aferente anului 2016.

 

În ședința din 8 iulie 2015, CSM a mai hotărât și următoarele:

– acordarea avizului conform pentru modificarea statului de funcții și de personal al Tribunalului Bacău, prin transformarea unui post de grefier arhivar debutant în post de grefier arhivar treapta II;

– acordarea avizului conform pentru modificarea statului de funcții și de personal al Curții de Apel Alba Iulia, prin transformarea unui post vacant de grefier treapta I în post de grefier debutant cu studii superioare;

– acordarea avizului conform pentru modificarea statului de funcții și de personal al Direcției Naționale Anticorupție, ca urmare a suplimentării numărului maxim de posturi cu 50 de posturi de procuror și 10 posturi de personal auxiliar de specialitate;

– în completarea portofoliului de 10 rechizitorii, până la numărul stabilit prin Hotărârea CSM nr. 82/2015, pot fi incluse și alte acte procedurale relevante întocmite în activitatea curentă de către procurorii numiți în magistratură în condițiile art. 33 din Legea nr. 303/2004, îndrumătorii procurorilor aflați în aceste situații urmând să ateste în cuprinsul referatului de evaluare, că volumul de activitate al unității de parchet respective nu permite întocmirea numărului de 10 rechizitorii;

– se impune în continuare inițierea demersurilor necesare actualizării plafoanelor în limita cărora se poate deconta chiria, stabilite conform Anexei la Ordinul nr. 1/2012 privind procedura de acordare a compensației lunare pentru chirie, precum și pentru stabilirea plafonului maxim în limita căruia se poate deconta chiria pentru unele categorii de personal din sistemul justiției, conform soluției CSM din data de 26 mai 2015.

 

Pentru a vedea ordinea de zi soluționată la data de 8 iulie 2015 vizitați site-ul CSM (www.csm.ro).

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
Modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a CSM, dar și alte hotărâri adoptate de CSM was last modified: iulie 9th, 2015 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter