7 milioane de români s-au vaccinat

1 nov. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 188

Anunțul începutului de săptămână vine de la premierul interimar Florin Cîțu care afirmă că cifra vaccinaților, atinsă duminică, a fost de 7 milioane de persoane vaccinate.

„Peste 7.000.000 de persoane vaccinate! Este un semn că tot mai mulți români au înțeles că vaccinul ne protejează pe noi și pe cei dragi și că, astfel, luăm din presiunea pusă pe spitale. Doar prin vaccinare putem învinge pandemia !”, a declarat Cîțu, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului, scrie Agerpres.

„Un număr de 65.169 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 41.196 reprezintă prima doză, 9.663 – doza a doua și 14.310 – doza a treia, a informat, duminică, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Potrivit CNCAV, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, din 27 decembrie 2020, au fost administrate 12.681.048 de doze de vaccin pentru 7.004.966 persoane, dintre care 6.298.197 au primit schema completă și 866.318 s-au imunizat cu doza a treia”, scrie Agerpres.

Deputatul Nicolae Giugea și-a anunțat, luni, retragerea din grupul parlamentar PNL, fiind al zecelea deputat liberal care părăsește grupul parlamentar al partidului și al doisprezecelea parlamentar.

„Începând de astăzi, nu mai fac parte din grupul parlamentar al PNL. Este o decizie grea, pe care am luat-o după ce am cântărit cu atenție ce se întâmplă acum în partid. Nu sunt nou în politică și nu cedez primului impuls, dar știu când lucrurile scapă de sub control. Din păcate, în PNL asta se întâmplă. Partidul Național Liberal este captiv unui grup care se comportă irațional. Nu există niciun fel de explicație logică pentru modul în care, în câteva luni, grupul lui Florin Cîțu a distrus o coaliție perfect funcțională, a distrus un Guvern care avea oportunitatea de a face reforme reale pentru a pune România pe direcția cea bună și, în cele din urmă, a instalat haosul în țară. În plină pandemie, așa-zisa echipă câștigătoare a declanșat un război în partid, apoi unul în coaliție, apoi unul cu întreaga țară”, scrie Giugea pe Facebook, notează News.ro.

„Până acum, și-au anunțat oficial dezafilierea de la grupurile parlamentare ale PNL Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ștefan, Ionel Dancă, Constantin Șovăială, George Ionescu, Luminița Barcari, Adrian Oros, Bogdan Bola și Claudiu-Martin Chira”, mai scrie News.ro.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

Deputatul Antonel Tănase și-a anunțat și el, luni, retragerea din grupul parlamentar al PNL și a afirmat că va activa ca parlamentar neafiliat.

„Sunt în Partidul Național Liberal de la 19 ani și niciodată nu m-am gândit că îmi va fi rușine să spun că fac parte din această formațiune care, nu mai departe de acum un an, înregistra victorii politice remarcabile și se situa printre preferințele electorale ale românilor. Iată, a venit ziua în care vă anunț pe toți cei care ați crezut în noi și ne-ați acordat votul de încredere că, începând din acest moment, mă retrag din grupul parlamentar PNL și voi activa ca deputat neafiliat. Sunt primul președinte de filială care face acest pas, la care, recunosc, am cumpănit îndelung”, a scris pe Facebook, Antonel Tănase, președinte al PNL Sector 3, scrie Agerpres.

Negocierile pentru votarea în Parlament a Guvernului minoritar Nicolae Ciucă continuă în grupurile parlamentare. Președintele interimar al Camerei Deputaților, Florin Roman, a vorbit jurnaliștilor RFI despre demersul parlamentarilor PNL.

„Mai sunt două zile până la votul de învestitură și eu sper că negocierile vor triumfa în fața declarațiilor politice. Eu cred că mai avem două zile să-i convingem pe toți parlamentarii din partidele democratice că deja s-a întins coarda prea mult, populația este vlăguită, este obosită și eu cred că dacă acest Guvern nu va trece, de pierdut va avea întreaga clasă politică”, a declarat Florin Roman la RFI, scrie Adevărul.

„Așteptările noastre sunt normale și așteptate de toți românii, adică să avem un Guvern cu puteri depline în perioada următoare, un Guvern care să ne ajute pe trei-patru obiective majore și anume să avem un Guvern care poate genera un proiect de buget de stat, un proiect de buget al asigurărilor sociale, un Guvern care să poată interveni eficient în criza pandemică, un Guvern care să poată interveni eficient în criza energetică și un Guvern care să pună în practică și să operaționalizeze PNRR-ul”, a mai declarat Florin Roman, scrie Adevărul.

„Eu cred că noi am acționat ca și partid responsabil. Peste tot în lume, atunci când o majoritate constituită și dovedită dă jos un Guvern, cum a fost cazul acelei alianțe între PSD, USR și AUR, în mod constituțional și logic, acea majoritate ar fi trebuit să vină și cu o majoritate pentru desemnarea unui premier care, sigur, putea să ia și un vot de învestitură în Parlament. Noi ne purtăm responsabil”, a mai arătat Florin Roman, notează Adevărul.

În finalul Revistei scriem despre un accident din Roma în care a fost implicat un șofer român în vârstă de 40 de ani, care a intrat cu mașina în coloana oficială a Președintelui american Joe Biden, aflat la Roma într-o vizită oficială, informează presa italiană.

„Autoturismul condus de cetățeanul român a tamponat o mașină blindată a corpului diplomatic American”, informează Corriere della Sera, citată de România liberă, care menționează că în coloana oficială se aflau 35 de autoturisme, majoritatea blindate.

„În urma impactului, șoferul român a fost rănit la o mână, dar nu în mod grav, conform presei din peninsulă. Accidentul s-a produs în centrul Romei, după ce Biden s-a întâlnit la Vatican cu papa Francisc și înaintea primirii lui Biden, la sediul palatului din Quirinale, de către Președintele Italiei, Sergio Mattarella”, mai scrie România liberă.

Seară frumoasă!

7 milioane de români s-au vaccinat was last modified: noiembrie 1st, 2021 by Claudiu Pamuc
Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter