61% dintre profesori s-au vaccinat

13 sept. 2021
Vizualizari: 577

Fără îndoială, deschiderea școlilor, mult așteptată de elevii și profesorii din întreaga țară, este evenimentul acestei zile. Președintele Klaus Iohannis a participat la deschiderea anului școlar, la Liceul Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei, prilej cu care a mulțumit profesorilor, elevilor și părinților pentru eforturile depuse în continuarea procesului de educație în perioada crizei sanitare.

„Reînceperea anului școlar are loc, din păcate, tot sub spectrul pandemiei. Tocmai de aceea menținerea școlilor deschise, cu prezență fizică, depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, respectarea normelor sanitare și vaccinarea fiind esențiale”, a declarat Klaus Iohannis, scrie News.ro.

„Un factor cheie pentru a transforma o școală într-o adevărară comunitate educațională îl reprezintă și modul în care aceasta investește în formarea și motivarea profesorilor săi. Investiția în cariera didactică este, de altfel, un pilon important în proiectul România educată. Nu este corect să cerem cadrelor didactice să se adapteze la o lume în continuă schimbare fără a le ajuta să se pregătească în acest sens. Formarea inițială într-o ,lume aflată într-o rapidă schimbare este insuficientă”, a mai afirmat Klaus Iohannis, mai arată News.ro.

„Iohannis a subliniat că banii europeni prevăzuți în PNRR reprezintă o «șansă unică» prin care în sistemul de educație se pot realiza lucruri «de amploare»”, mai scrie News.ro.

Ministrul Educației Naționale, Sorin Cîmpeanu, se declară optimist în legătură cu vaccinarea elevilor și cadrelor didactice. Ministrul  Cîmpeanu afirmă că speră ca procesul de imunizare să continue după deschiderea anului școlar.

„În ultimele 10 zile s-au vaccinat 10.000 de elevi, am depășit pragul de 15% proporția elevilor vaccinați. Una din trei persoane vaccinate în ultimele zece zile la nivel național cu vaccinul Pfizer este elev”, a anunțat ministrul Cîmpeanu, scrie News.ro.

„Cîmpeanu a amintit «cu satisfacție» că 61% din personalul din învățământ s-a vaccinat anti-COVID, el spunând că aceasta este cea mai numeroasă categorie profesională vaccinată și că  «este nevoie să continuăm acest proces»”, relatează News.ro.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit și despre existent unor „probleme de infrastructură” în unele școli, dar care vor fi remediate.

„Aveam 253 de școli care aveau probleme din perspectiva asigurării condițiilor de protecție sanitară, 37 în Dolj, în București 28. (…) Săptămâna trecută problemele au fost identificate prin vizite la fața locului și (…) în cea mai mare parte a situațiilor au fost remediate”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, scrie DC News.

„Sunt convins că vor rămâne foarte puține acele școli unde nu s-au remediat problemele. În Dolj, de exemplu, care avea cele mai multe probleme a beneficiat de schimbarea inspectorului școlar general de către ministrul Educației. Adică, deficiențele de management în pregătirea școlilor se plătesc”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, arată DC News.

În lupta pentru președinția PNL, apare și o contestare în instanță a candidaturii lui Florin Cîțu.  Alexandru Pânișoară, membru al PNL Sector 1, cere Tribunalului București să constate nulitatea deciziilor BPN nr. 4/18.08.2021 și nr. 18/23.08.202. Primul act se referă la acordarea derogării de vechime pentru ca Florin Cîțu să poată candida la șefia PNL, iar cel de-al doilea reprezintă admiterea candidaturii.

„Nu am acționat la comanda cuiva, ci din propria convingere, din asumare (…) Nu pot să tolerez, să mai tolerez, nelegiuirile care se fac la orice nivel, cu toate riscurile. Nu-l cunosc pe Florin Cîțu și nici pe Orban, nu are legătura cu ei, cu circul care se petrece, ci cu faptul că PNL cauționează abateri de la legi și regulamente… (…) Poate ar fi gândit și alții acțiunea, dar nimeni n-a făcut nimic în sensul ăsta… Păcat, sper să înceapă și restul colegilor să se trezească din amorțirea asta care a condus la derapaje și abuzuri”, a scris Alexandru Pânișoară pe Facebook, arată România liberă.

„Potrivit Statului PNL vechimea necesară pentru a candida la funcția de președinte al PNL este 5 ani, iar Florin Cîțu nu avea această vechime în momentul depunerii candidaturii. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București în 9 septembrie”, scrie România liberă.

Facturile la energie și, odată cu ele, toate prețurile cresc, nu numai în România, dar și în Polonia. Presa mai scrie despre situația Poloniei, țara cu cea mai mare dependență de cărbune din blocul comunitar European și în care se anunță, pentru anul viitor, scumpiri cu 40% la energia electrică.

„Guvernul polonez intenționează să fie specificat pe facturi că aceste scumpiri sunt cauzate și de politicile UE privind schimbările climatice. Decizia companiilor de a majora prețurile va duce la creșterea inflației, susțin specialiștii”, scrie România liberă.

„Dacă va exista o creștere anul viitor, înainte de toate va fi legată de acțiunile UE. Sunt total de acord să arătăm asta în facturile de electricitate, astfel încât oamenii să știe cât costă politica climatică a blocului comunitar”, a declarat, vineri, premierul Morawiecki pentru Dziennik Gazeta Prawna, mai arată România liberă.

„Declarația premierului a venit după ce comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, a susținut că, deocamdată, Comisia Europeană nu aprobă planurile naționale de redresare și reziliență (PNRR) ale Poloniei și Ungariei. Acest lucru se întâmplă deoarece cele două țări nu au pus în practică recomandările privind statul de drept”, notează România liberă.

Seară frumoasă!

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
61% dintre profesori s-au vaccinat was last modified: septembrie 13th, 2021 by Claudiu Pamuc

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: