5 milioane de români fumează zilnic

25 sept. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 159

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Consiliul UE și Parlamentul European au ajuns ieri la un acord pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European.

„Echipele de negociere ale Parlamentului și ale Consiliului au ajuns la un acord, în privința numirii Laurei Codruța Kövesi în fruntea noului Parchet European. Negocierile între Parlamentul European și Consiliu, asupra noului procuror-șef al Parchetului European, au avut loc începând din această primăvară. Echipa de negociere a Parlamentului a susținut-o pe doamna Kövesi pe toată durata negocierilor, în ciuda opoziției miniștrilor UE până de curând”, anunță un comunicat al Parlamentului European, scrie News.ro.

„În urma acordului cu Consiliul de marți, președintele Comisiei pentru libertăți civile, Juan Fernando López Aguilar (S&D, ES), a declarat «Doamna Kövesi este alegerea perfectă pentru funcția de procuror-șef european. Are competențe profesionale desăvârșite. Mai mult, România nu deține, pentru moment, niciun post cheie la nivel european, iar doamna Kövesi va deveni una dintre femeile-lider ale Uniunii »”, mai notează News.ro.

Presa scrie azi și despre întrevederea premierului Dăncilă cu secretarul american al Energiei, Rick Perry, în urma căreia a fost semnat un acord, privind cooperarea în domeniul nuclear civil între România și SUA.

„Memorandumul este rezultatul viziunii comune, cu privire la rolul strategic al dezvoltării energiei nucleare în scopuri pașnice și marchează angajamentul de a lucra în direcția intensificării cooperării în domeniul nuclear civil. (…) Totodată, documentul oferă perspectiva consolidării relațiilor economice dintre cele două țări și a promovării obiectivului esențial al asigurării securității energetice, ca bază a prosperității pe termen lung a României”, notează Evenimentul zilei.

Moțiunea de cenzură pregătită de opoziție este un alt subiect din presa de astăzi. Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, a anunțat că a reușit să strângă peste 233 de semnături din partea parlamentarilor, pentru depunerea unei moțiuni de cenzură, voturi care ar putea duce la căderea Guvernului.

„«Obiectivul pe care-l avem este să obținem voturile necesare pentru a asigura încheierea ghinului, numit Guvernul Dăncilă. (…) Mai sunt câteva semnături de obținut din zona respectivă (ALDE și Pro România – n.r). Până nu ai semnătura nu poți să calculezi că ai semnătura respectivă, chiar dacă ai un acord. (…) Obținerea semnăturii este un angajament pentru votarea moțiunii de cenzură»”, a mai spus Orban, notează News.ro.

Cotidianul scrie astăzi despre rezultatele unui studio, care relevă un fapt îngrijorător. Reprezentantul INSP, Dr. Andra Curta, a precizat, marți, că rezultatele cheie ale celui mai recent studiu global, privind tutunul la adulți «GATS România 2018», indică faptul că în momentul de față, în România, 5,63 de milioane de persoane sunt fumători curenți de tutun.

„«Aproape 1 din 3 români consumă tutun. 5 milioane de persoane fumează zilnic, peste 3 milioane de bărbați și aproape 2 milioane de femei. Dacă ne uităm pe tip de produs consumat și pe gen, consumul curent de tutun este 30,7% în total, peste 40% la bărbați și aproape 22% la femei. Fumătorii de țigări fabricate sunt aproape 30% bărbați, peste 20% femei. La produse cu tutun încălzit avem o prevalență de 1,3% mai mare la bărbați decât la femei», a mai spus medicul Andra Curta”, scrie Cotidianul, precizând că „4 din 10 români fumează mai mult de 20 de țigări pe zi”.

Presa scrie azi și despre situația pestei porcine în România, în baza unor date furnizate de Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

„Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 26 de județe, cu un număr de 1.223 de focare, dintre care 13 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A, în creștere față de 12 septembrie, când au fost raportate 1185 focare. (…) În total, au fost eliminați 481.921 de porci afectați de boală și există 2.126 de cazuri la mistreți. Cele mai multe focare active sunt în județele Teleorman, 281 de focare în gospodăriile populației și 527 de cazuri la mistreți, Giurgiu, 219 focare, dintre care 5 focare exploatații comerciale și 3 focare în exploatații de tip A și 260 de cazuri la mistreți și Dolj, 190 de focare în gospodăriile populației și 14 cazuri la mistreți”, scrie Agerpres.

În cazul „Caracal”, mama Luizei Melencu a refuzat să-i fie prelevate probe biologice, pentru efectuarea unei noi expertize generice.

„În aceste condiții, arată procurorii, în baza art. 190 alin. (2) și (4) din Codul de procedură penală, s-a solicitat și s-a obținut de la Tribunalul București autorizarea din partea judecătorului, în vederea prelevării de probe biologice de la Monica Georgeta Melencu, mama Luizei. (…) Anchetatorii precizează că administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei, în vederea deplinei lămuriri a cauzei și a bunei desfășurări a urmăririi penale”, notează Agerpres.

 

Seară frumoasă!

5 milioane de români fumează zilnic was last modified: septembrie 25th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter