5 milioane de pensii se vor majora de la 1 septembrie

30 aug. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 517

Printr-un comunicat, Administrația Prezidențială precizează că președintele Klaus Iohannis nu a justificat respingerea propunerii în funcția de ministru al justiției a judecătorului Dana-Cristina Gîrbovan, ci a cetățeanului român Dana-Cristina Gîrbovan, care a acceptat propunerea premierului de a ocupa o funcție de ministru.

Președintele României nu a justificat respingerea propunerii în funcția de ministru al justiției a judecătorului Dana-Cristina Gîrbovan, ci a cetățeanului român Dana-Cristina Gîrbovan, care a acceptat propunerea premierului de a ocupa o funcție de ministru într-un guvern politic și care a și înaintat demisia din magistratură. Orice altă perspectivă ar însemna că fie propunerea transmisă de prim-ministru pentru funcția de ministru al justiției era în contradicție flagrantă cu Legea fundamentală, fie magistratul nominalizat, prin acceptarea acestei propuneri, ar fi fost în dezacord cu propriul său statut professional”, precizează Administrația Prezidențială, referitor la comunicatul de presă de joi al Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, scrie News.ro.

„Secția pentru judecători a CSM trebuie să explice cum ar fi putut Președintele României să numească în funcția de ministru un judecător, așa cum se afirmă explicit în comunicatul transmis public. Ingerințe cu adevărat grave la adresa independenței justiției sunt tocmai aceste aprecieri inexplicabile din partea unor profesioniști ai actului de justiție, care par să condamne tocmai faptul că Președintele României a respectat legile și Constituția țării”, se mai arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială, notează News.ro.

Cotidianul notează azi că: „Avocatul Gheorghe Piperea vine cu o ipoteză explozivă în scandalul Klaus Iohannis – Dana Gîrbovan – PSD”.

„Avocatul scrie pe Facebook că «după ieșirile inadmisibile la adresa Danei Gârbovan, cel mai de coșmar scenariu contra lui Iohannis și contra militanților statului de drepți ar fi ca PSD și Dăncilă să o susțină pe Dana Gârbovan pentru a candida la prezidențiale»”, arată Cotidianul.

Scenariul a fost vehiculat anterior și de fostul președinte Traian Băsescu, înainte ca președintele Iohannis să refuze numirea judecătorului Dana Gîrbovan la Ministerul Justiției.

Campanie Craciun UJmag 2020

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, ieri la Pitești, că îi va trimite președintelui Klaus Iohannis o altă propunere pentru Ministerul Justiției, după ce a fost respinsă Dana Gîrbovan.

„Totodată, întrebată dacă va rămâne Ana Birchall la Ministerul Justiției, premierul a spus că o astfel de decizie se va lua în CEx”, mai scrie Cotidianul.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că de la 1 septembrie vor fi majorate cinci milioane de pensii, prin creșterea punctului de pensie la 1.265 de lei.

„Practic, de la data de 1 septembrie, toate cele 5 milioane de pensii care sunt bazate pe contributivitate se majorează în funcție de valoarea punctului de pensie, și anume de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, dar nu uităm de cei mai sărmani dintre pensionari, adică cei care încasează indemnizația socială, cea denumită pensie minimă, de la valoarea de 640 la valoarea de 704 lei. Toate pensiile în acest moment sunt recalculate, cupoanele de pensie sunt tipărite, sunt distribuite către Poșta Română și primele sume au fost achitate către Poșta Română, și începând de luni (2 septembrie – n.r.) se vor face și primele plăți”, a declarat, pentru Mediafax, Marius Budăi, ministrul Muncii și Justiției Sociale.

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, cere celor care l-au urmărit pe Facebook, să îl ajute să ia o decizie cu privire la potențiala lui candidatură la alegerile prezidențiale.

„Vreau să știu părerea dvs, dacă dvs considerați că trebuie să candidez la funcția de președinte sau nu. Dacă miza și misiunea mea de a rade practic clanurile din această țară este ceea ce vă doriți și dvs. Dacă acest sistem mă va lăsa să câștig, dacă voi lua decizia să candidez, nu știu. (…) Eu nu știu ce șanse am pentru a mă lăsa să câștig. Știu sigur un lucru, sau acest lucru trebuie să-l verific în zilele următoare: că poporul român are nevoie de cineva care să-și asume, nu declarativ, ci cu determinare, cu rezultate și cu convingere că vrea să radă tot ce înseamnă clanuri în această țară”, a scris Alexandru Cumpănașu, pe Facebook, scrie News.ro.

Cumpănașu i-a întrebat pe cei care îl urmăresc dacă trebuie să facă pasul spre președinție sau nu.

„Putem să strângem cele 200.000 de semnături sau nu? Dacă putem să le strângem și vreți să le strângem atunci eu trebuie să fiu ajutat în acest demers”, a arătat Cumpănașu arată News.ro.

Presa mai scrie azi despre uraganul „Dorian” care va lovi SUA și care amână vizita președintelui Trump în Polonia. Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află sau vor să călătorească în SUA că unele zone vor fi afectate în perioada 29 august – 3 septembrie de uraganul „Dorian”, fiind posibil ca aeroporturi, poduri, viaducte sau drumuri să fie închise circulației călătorilor.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Statele Unite ale Americii că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, în intervalul de timp 29 august – 3 septembrie 2019, pentru teritoriile aflate în Oceanul Atlantic din apropierea SUA și statele federale americane Florida, Georgia, Alabama, South Carolina, West Virginia există o prognoză de condiții meteorologice severe, din cauza deplasării uraganului «Dorian», format în Oceanul Atlantic. Există premise de creștere a intensității uraganului până la gradul 4 în momentul atingerii teritoriului american”, au transmis reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă remis, joi, Mediafax.

Seară frumoasă!

5 milioane de pensii se vor majora de la 1 septembrie was last modified: august 30th, 2019 by Claudiu Pamuc
Videoconferința regională de insolvență Buzău

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter